שאלה

עד השאלות האחרונות

הרי התשובות מוסיפות מידע למי שלא מכיר הנושא אכן השאלות האחרונות מעלות אפשרות זו שהעלת אז?! תפוז הרויחה שרשור מנהל הפורום הרויח שרשור מי שלא מכיר הנושא למד מעט עליו

אני לא מותחת פה אף אחד ../images/Emo46.gif../images/Emo10.gif

כמה מעליב. יש לי שאלות כנות ואני מחפשת תשובות עליהן. מה גרם לך לחשוב שאני מותחת פה מישהו? בבקשה מי שיכול לעזור לי, שיענה לי על השאלות. אני לא מקבלת תשובות מפורטות ולכן אני שואלת שוב, כדי להיות בטוחה או להשלים את החסר.

לישראלאחת ../images/Emo4.gif

אני מודה לך שענית לשאלותי ואודה לך יותר אם תמשיכי לעזור לי להבין את העניין לעומקו. שאלתי האחרונה הייתה תחת הכותרת "אני יודעת שאני קצת לא לעניין" בשירשור הזה. תודה

למה לא כולם קונים רכב חדש?

ולמה לא כולם קונים רכב בליסינג? ולמה חלק קונים בתפעולי וחלק מימוני? אישה חכמה אמרה לי פעם שהתשובה לשאלת "למה" היא: ככה!! כפי שאת מבינה לבד אין תשובה אחת הנכונה לכולם ולכן כששאלת למה **כולם** אזי התחלת להכנס לקטגוריה של הואלים לשם השאלה בלבד

כמובן שלא לזה הייתה כוונתי

...למה כולם לא עושים כך או כך. פשוט רציתי להבין מה החסרונות של החזקת דייר מוגן כי מבחינה כלכלית עדיין לא הצלחתי להבין, זה נשמע יותר משתלם מסתם למכור את הדירה (למי שיש כסף כמובן).

ליאונה ריי

אני בטוח שיש בך יותר משאת מנסה ליצור רושם נניח מקרה א : הדיר קונה הדירה בדמי מפתח ומוכר כעבור שנה - לבעל הבית זה מאד השתלם נניח מקרה ב' הרוכש הוא צעיר בן 20 ומתגורר בדירה עד סוף ימיו בגיל המופלג של 80 שנה [סביר מאד בימינו] הנ"ל לא הרויח הרבה כסף בחיו וגם ילדיו נשארו במעגל העוני ונשארו לחיות בדירתו במקרה ספציפי זה הם יוכלו רשת הזכות של הדירות המוגנת ולהמשיך להתגורר שם עוד עשרות שנים - האם גם הפעם כדאי לבל הדירה ? אולי אבל לא בטוח

../images/Emo13.gifישראלאחת זה שם לבת

הייתי בטוחה שזה את ולא אתה. קודם כל, תודה על ההמחשה. עכשיו אני מבינה עוד דבר שהיה חסר לי בתמונה- העובדה שהרוכש יכול להשאר עד סוף ימי חייו. השאלה הבאה שלי היא: אז יכול קונה לרכוש דירה על תקן "דייר מוגן", לשלם עליה חצי מחיר ולהשאר בה כל החיים????

התשובה בתוך השאלה...

>>עכשיו אני מבינה עוד דבר שהיה חסר לי בתמונה- העובדה שהרוכש יכול להשאר עד סוף ימי חייו.<< אני מניח שכל התשובות נמצאות בקישורים שאבי הביא לך

אני מבינה שבוודאות כן

אז אני יכולה לשאול את השאלה המטופשת הבאה שלי: אז למה קונים לא עושים את זה כדרך קבע? קונים דירה בחצי מחיר ונשארים בה כל החיים.

זו זכות שצריך לשלם עליה?

קודם, תודה שענית לי. אני מבקשת להרחיב בבקשה, מה היא הפרוצדורה, על מה ולמה?

דיירות מוגנת ...

אפשר לכתוב ספר עב כרס על דיירות מוגנת. אם זה מעניין אותך במישור האקדמי אז כדאי שתקראי את החקיקה, הספרות המשפטית והמאמרים בנושא. אם יש לך עניין או מטרה ספציפיים, כדאי שתפרטי יותר על מה מדובר וייתכן שיהיו בפורום חברים שיוכלו לעזור.

למעלה