שאלה

uuuaaa

New member
שאלה

היצורים החיים פיתחו עיניים בשלב כשלהוא. אך מאין הם ידעו שאם הם יפתחו עיניים הם יוכלו לראות ? מי "סיפר" להם שניתן לראות דברים ?

s u p e r mind

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תשובה לשאלתך המאוד ביזארית- אף אחד לא "סיפר" להם שיוכלו לראות- האם דמיינת במוחך שבאה ישות ולחשה ליצורים הפרימיטיביים בעבר ב"אוזנם" שאם יפתחו עיניים יוכלו לראות?

קספיאן

New member
תשובה

אתה רוצה את כל תורת האבולוציה על רגל אחת? זה לא עובד ככה, אם אתה רוצה לדעת, אז תתחיל לקרוא, יש לך אינטרנט, לא חסר מידע. תתחיל בספר Origin of species, של Darwin זה יתן לך מושג על אבולוציה. יש לך Acrobat Reader? תבדוק את המאמר הזה: http://www.ijdb.ehu.es/ijdb20034778/ft563.pdf שמדבר על אבולוציה של עיניים. אתה גם יכול לבדוק פה: http://www.karger.com/gazette/64/fernald/art_1_0.htm אחרי שקראת, תחזור עם שאלות נוספות אם יש לך.

s u p e r mind

New member
חבל על המאמץ...

הבחור בא להטיף לדת, ברגע שהטיעון שהמציא יפול... יעבור לטיעון אחר. הוא לא בא ללמוד או להבין משהו חדש, הוא בא להעביר את המסר שכל חייו מתבססים עליו- יהוה ברא הכל ושולט בכל... פתטי... אבל הוא מרגיש שליחות כלשהי להפיץ זאת ברבים.

קספיאן

New member
לך תדע

אולי הוא באמת רוצה לדעת, סיכוי קלוש, אבל לפחות שהעובדות יהיו מונחות לו מול העיניים.

dafnaleh

New member
?!

מישהו סיפר לך בתור תינוק שצריך לפתוח את העיניים כדי לראות, או שפקחת אותן בעצמך?

uuuaaa

New member
אני שואל ברצינות

למה מגיע לי יחס מזלזל ? השתתפתי כאן בפורום בעבר, ועניתי ברצינות לשאלות על יהדות שהופנו לעברי. s u p e r mind ~~~~~~~~~~~~~~ מובן שלא לחשו להם באוזן. אך הגוף שלהם התחיל לפתח עיניים במטרה לראות. אך מניין הם ידעו מלכתחילה שקיים מושג של ראייה של דברים ? ומניין הם ידעו כיצד בדיוק לפתח את האיבר שישמש למטרה זו ? קספיאן ~~~~~~ יש לי קצת מושג על אבולוציה, אך קיויתי שאנשי הפורום יוכלו לענות על שאלתי על סמך ידיעותיהם. אין לי זמן להתחיל לחפש בכל המקורות הקשורים בתקווה שאולי אמצא מידע רלוונטי. dafnaleh ~~~~~~~~ אני מניח שע"פ האבולוציה, המידע הזה עבר אלי בתורשה. אך אני שואל על היצור הראשון שפיתח לעצמו עיניים.

preacher

New member
אתן לך גם קישור

היות שכדי להבין יש צורך להסתכל בכמה איורים ואני לא יכול להכניס איורים להודעה שלי, אני מקווה שתסתפק בקישור. הוא מתאר את התפתחות כל השלבים ההדרגתיים, החל מתאים בודדים רגישים לאור ועד לעין מורכבת. הוא מתאר גם איך כל שלב בדרך מועיל, ואיך ניתן לעבור משלב לשלב.

קספיאן

New member
אתה לא שואל ברצינות

אתה טוען ש"אין לי זמן להתחיל לחפש בכל המקורות הקשורים בתקווה שאולי אמצא מידע רלוונטי." אבל אתה מצפה שאני אתמצת לך מה למדתי ב3 קורסים שונים באוניברסיטה בהודעה אחת. אתה רוצה לדעת על התפתחות עיניים? אתה צריך לעבור על כל המערכות השונות של האורגניזמים. חד תאיים פרוקריוטים, יוקריוטים, ספוגים, נבובים, רכיכות, פרוקי רגליים, דגים, דו חיים, זוחלים וכן הלאה.

dafnaleh

New member
פקיחת עיניים

היא דבר אינסטינקטיבי, לא משהו שצריכים לספר לך עליו. כשאתה מתעורר בבוקר, אתה פוקח עיניים. השאלה שלך היתה יכולה להיות רלוונטית אולי אם היית לא מתיחס לראיה, אלא ל, נאמר, קיום יחסי מין.

vizini

New member
שלום אואה,

כפי שבוודאי תבין, אפשר לשאול שאלה זו על כל איבר ואיבר בגוף: למה פיתחו היצורים ידיים? מי אמר להם שאפשר לתפוס איתם דבים? ולמה פיתחו רגליים? מי אמר להם שאפשר לנוע? ולמה פיתחו פה? מי אמר להם שאפשר לאכול? התשובה לכל השאלות האלה היא אחת, והיא נעוצה בתהליך האבולוציה. ראשית, צריך להבין שאיבר (כמו עיניים, ידיים, רגליים או פה) לא נוצרים בבת אחת, אלא כל אחד מהם הוא תוצאה של שינויים רבים מאוד. כל אחד מהשינויים האלה הוא שינוי קטן, שסביר שיקרה במנגנון ההורשה. צירוף של הרבה שינויים כאלה נותן איבר מורכב. אבל שינויים יכולים להיות רבים, ולא כולם מובילים לאיברים מוצלחים. לכך "דואג" מנגנון הברירה. שינוי שאיננו מוצלח, ואיננו תורם לבעליו בדרך כלשהי, יביא לסופו של בעליו וכך לא יעבור לדור הבא. שינוי מוצלח, לעומת זאת, יגרום לבעליו להצליח ולשגשג וכך יעבור גם לדורות הבאים ויתפשט באוכלוסיה. על השינויים האפשריים שיכלו להוביל ליצירת עיין, תוכל לקרוא בקישורים שהוסיפו קודמיי. ההתחלה יכולה להיות בשינוי שגורם לתאי עור מסויימים להיות רגישים לאור, ושינויים נוספים גורמים לאיבר למרכז את האור בצורה טובה יותר, לעבד את המידע שמכיל האור, וכדומה.

preacher

New member
ובאותו, זמן, על עולם רחוק מכאן,

חייזר דתי דמוי דיונון שואל את חבריו איך היצורים שהתפתחו בברירה טבעית ידעו שהם צריכים לחוש דווקא לחץ מים ושדות חשמליים של יצורים אחרים, ואיך זה שפיתחו דווקא 6 זרועות ולא 4 או 8 (או 2 חס וחלילה, איך אפשר הרי להסתדר רק עם 2), איך זה שהעולם כל כך מתאים ליצורים חיים - יש המון מתאן שכידוע כל יצור חי צריך.

L7

New member
אלוהים יצר עיניים מעפר- הסבר רע. הס

הסבר מוצלח יותר : יתרון אבולוציוני לתאים הרגישים לאור שמתפתח לאט לעיניים.

uuuaaa

New member
אבל

גם ירקות, פירות, עצים ירוקים, אדומים, פרחים בכל מיני צבעים וכו' - נוצרים משילוב של עפר ומים.

neko

New member
לא, זה רק נראה ככה למי שלא מכיר

את התהליכים האמיתיים (למשל למי שכתב את סיפור הבריאה).

Excessum

New member
טיעון קצת דפוק הייתי אומר...

כמו כל דבר עיניים התפתחו בצורך הטבעי של להסתגל למשהו... וברגע שהם התפתחו לא היה צריך לספר לאף אחד.. זה היה היעוד המקורי וזה התפתח לשם זה.. כמו שלמשל ראיתי באיזה תוכנית על כמה חרקים שנתקעו בתוך איזה מערה המון זמן... מערה חשוכה ב100%, שצריך להגיע אליה דרך הים.. והחרקים האלה שהם בעיקרון זן ידוע התפתחו במהלך אלפי שנים בלי עיניים.. וכיום בגלל שאין להם צורך בעיניים הם איבדו אותם בתהליך אבולוציוני מסוים אותו הדבר קרה כשהעיניים התפתחו.. רק להיפך

למעלה