שאלה..

Williow

New member
שאלה..

יש לי שאלה שמפריעה לי הרבה מאוד זמן ולא ידעתי איפה אפשר לשאול עד עכשיו כמובן.. כל הזמן אני רואה באתרים באינטרנט וכו´ שאם אני רוצה לומר לחש או כל דבר אחר אני חייב לומר זאת באנגלית. השאלה שלי היא: אם אני יכול לתרגם לעברית את הלחשים מילה במילה והלחש בכל זאת יעבוד? (אחרי הכל אם אנני טועה הלחשים המקוריים לא היו באנגלית) בברכה אבי

Zipadidoda

New member
לחשים בלה בלה :)

בוא נראה... המטרה של הלחש היא לעזור לך למקד את המחשבה והאנרגיה שלך על המטרה של הכישוף... לכן זה לא משנה אם זה באנגלית או בעברית או בשוודית! בעצם אולי עדיף בעברית בגלל שזוהי שפת האם שלך ויהיה לך יותר נוח איתה... כן את היכול לתרגם לחשים לעיברית... אבל יותר כיף להמציא אחד בשבילך זה גם לא חייב להתחרז אבל אני תמיד ממציא לי את הלחשים זה כיף יותר! :) ובגלל שמילים יכולות לפעמים להעלות דברים אחרים אצל בני אדם שונים אולי באמת כדאי להמציא לחש בעצמך... שיתאים לך... אם האסוציאיות שלך... טוב דיי כמה אפשר לזבל את השכל על אותו נושא קטנטן מקווה שעזרתי :)

nepthys

New member
לכתוב לחשים בעצמך

זה מצויין לרוב האנשים, אבל יש כאלו שדווקא מילה של מישהו אחר נותנת להם להעריך אותה יותר. לגבי תרגום - זה תלוי מאוד, ברוב סוגי ה"מתכונים" אפשר לתרגם, אבל אם אתה מתעסק בכישוף הרמטי, זה כבר שונה לחלוטין..

Justin Angel

New member
זה כבר

תלוי מה התפקיד של המילים במג´יק הספציפי הזה. בשביל להבין את זה צריך לעבור על מיקומן של מילים בשלושת שיטות המג´יק הנוכחיות: מאגיה - תפקידן של המילים הם לעורר את התודעה. כלומר להגביר את היכולת של התודעה לעבד\להשתמש\לנתב יותר טוב באנרגיה מסוימת. בשיטה שזו של מג´יק המילים חשובות רק לעוסק המאגיה ולכן אפשר להגיד כל מה שרוצים כל עוד זה עוזר לאותו איש להכנס להלך הרוח של שימוש במאגיה. כישוף - תפקידן של המילים הוא תפקיד טקסי. כלומר , המילים האלה שאומרים הם מנחה מסוימת של כבוד לישות מסוימת , ולכן צריך להגיד אותם מילה במילה כפי שנרשמו. קסם - התפקיד של המילים הוא תפקיד טקסי וגם לעורר את התודעה. כאשר החלק הטקסי בא לכדי ביטוי בבקשה מהגורם החיצוני שיעזור לבקשה (שמש, ירח, לילה...), והחלק שמעורר את התודעה בא לביטוי בכך או בזה שהמטיל שולח אנרגיות לאותו גורם , או שהמטיל מקבל אנרגיות מאותו גורם ואז למעשה מבצע מעשה מאגי.

wicca_sphere

New member
אני אסכם:

אתה יכול לשנות את המילים של הלחש עצמו, לאיזה שפה שאתה רוצה. אתה גם יכול להמציא את המילים. שלך wicca sphere

nepthys

New member
אלא אם כן זה כישוף הרמטי

וגם בכישוף ע"פ הקבלה (מקווה שיש לי מונחים נכונים, הקבלה זה הדבר האחרון שאני מבינה בו) נדמה לי שצריך להשתמש באותיות שונות.. כי יש מסורות בהן צליל ואות נורא חשובים.. למשל, בכישוף יווני-מצרי המכשף צריך להגיד שמות, ושמות אסור לתרגם... אבל בכישוף פגאני פשוט, אפשר לשנות הכל..

wicca_sphere

New member
מצטער, צודקת

צודקת... ובאשר לקבלה, בקבלה הכישוף פועל עפ"י תפילה מאוד מסויימת (גם פה, אסור לשנות) או בעזרת קמע שעליו רשומות אותיות שאותן גם אסור להחליף (כמו שציינת) אבל בכל השאר אפשר!
! (אני חושב שקצת שיגענו אותו..)

Justin Angel

New member
אף פעם

,אבל אף פעם... אל תסכם ,תפרש ,או תסביר את מה שאני אומר. ואתה טעית כמובן. כמו שאמרתי אי אפשר לשנות את המילים בכישוף , במאגיה אפשר, ובקסם זה תלוי באיזה חלק של הקסם וגם בסוגו.

wicca_sphere

New member
מה?! אתה יודע על מה אתה מדבר?!

אי אפשר לשנות את המילים בכישוף!? את התפילות לישויות אי אפשר לשנות!?!? תגיד לי אתה נורמלי? אם אתה לא מבין בכישוף לפחות אל תנסי לתקן מכשפים אחרים! אתה יודע כמה גרסאות יש לכל תפילה??? אתה יודע שיש לך את האפשרות לשנות את המנחה לאל ואת מה שאתה זובח או את המילים לתפילה לישות שאתה רוצה את עזרת כמו שומרי המגדל למשל בהתאם לרצון שלך? על מה אתה מדבר בכלל....

עוד דעה...

אם היתה מסתכל בספר התורה היתה מגלה ש אין דבר כזה לשנות קורבנות קורבנות זה דבר קבוע! וזה כך גם בתפילות.... לעניין השוני בנוסחים.... היו כמה סיבות לשוני: (אני ימנה מה שאני יודע) 1. בגלל שפעם לא היה סידורים והתפילות עברו מדור לדור וברך זה השתנה. 2. בגלל המקום, ז"א אם בארץ אתה מבקש גשם, ביער גשם אתה לא תבקש... כי יש את זה, אז תבקש משהו אחר כמו שמירה מפגע רע. 3. אילוצים של הגויים ששלטו על היהודים בגלויות שונות. גבע!

Justin Angel

New member
שתוק כבר.

בלי להעליב הראת ידע מינימלי בכל הקשור למג´יק , ורעיונות ששמעתי כבר אלף פעם בכל שאר הנושאים האחרים. "שומרי המגדלור" קשורים לזימון אנרגיות וcalling the quarters. וכאן עלית בשנית (אני מבין שזה היה בטעות) על ההבדלים הדקים בין מאגיה, קסם וכישוף. בכישוף אתה תבקש מהם לבצע משהו עבורך. בקסם הם שולחים לך אנרגיות ואתה תבצע. במאגיה המילים נאמרות רק כדי להכניס אותך להלך-רוח מתאים. שוב פעם, זה תלוי במה אתה עוסק.

*אני מאגיסטית! אני מאגיסטית!*

צעקות שימחה מלאו את החדר... נראה לי שסוף סוף הבנתי את ההפרדה המעצבנת שלך *מחפשת בקבוק כדודים על הרצפה*

wicca_sphere

New member
ג´סטין, מתי תבין שאין הבדל בין:

מאגיה קסם וכישוף? אתה הבן אדם היחיד שחושב שיש הבדל.. אתה הכנסת מושגים פה... אבל הם לא נכונים... הכל זה אותו דבר, פשוט לכל אחד יש גרסא משלו לאותו דבר. ובקשר ל"ידע המינימלי" שלי... אני אשמח לדעת עקב מה הגעת להחלטה המ-אוד מגוכחת הזו... שלך wicca sphere

Justin Angel

New member
מחר

דבר ראשון בבוקר , אני אעשה מאמץ עליון כדי להבין את זה. עכד אז אני אשאר במונחים שלי. תקרא לזה איך שתרצה. תסלח לי על נקודת הראייה המיוחדת שלי, אבל , אני רואה כאן מקסימום 5 אנשים שמבינים במג´יק, ועוד 20 שלומדים שמנסים ללמוד מהם. אז תסלח לי אם אני מנסה לשמור על רמה מסוימת של דיוק. וכל פעם שמישהו לא ישתמש במושגים שאני משתמש , זה גורם לבלבול , אז אני מתקן אותו. אתה שואל "למה אנשים צריכים להשתמש במושגים שלך?" משתי סיבות עיקריות. הראשונה היא ,שזה הטרמינולוגיה המקובלת בחוגים מקצועיים. והשנייה, פשוט מאוד ,אני כותב הכי הרבה הודעות כאן. ולכן, האנשים שמנסים ללמוד מאיתנו קוראים את ההודעות שלי הכי הרבה. הגעתי להחלטה שיש לך ידע מינימלי , דרך האינדקציות הברורות שיש לדבר. הראשונה, שאני שומע ממך, בדיוק מה ששמעתי מאנשים אחרים, כלומר מיסטיקנים. אותם רעיונות (חס ושתילה עוד לקרוא להם "תאוריות") לעוסים וממסוחרים למוות. השנייה, זה שאתה לא מצליח להבדיל בין שלושת התחומים השונים במג´יק. וזה גם אחרי הסבר נחמד ומאוד מאופק מצידי.

wicca_sphere

New member
"לא הכמות אלא האיכות"

אתה אומנם רושם את הכי הרבה הודעות פה, נכון. אך כמה מהם הן בעלי תוכן אשר מוצג כראוי? כמה מהן הן בעלות מטרות לעזור לאנשים? עכשיו תענה כמה מהן הן למטרות לגלוג? i rest my case הטרמינולוגיה הזו שמעתי אותך רק ממך, כמו כולם. אף אחד אחר לא משתמש בה. עכשיו, ג´סטין למה אתה משפיל את עצמך לעיני כולם? אתה יודע בעצמך כמה שזה לא טוב.. הרי אתה אומר דברים לא קשורים בכלל.. אתה אומר שיש לי ידע מועט בגלל שאני גם מסיטיקן?! הרי הדבר הפוך לחלוטין! אם אני גם מכשף וגם מיסטיקן, יש לי ידע בכישוף ובמיסטיקה. הרי שלך יש ידע רק בכישוף ולא במיסטיקה... אז אני חושב שפה זה "טושה". זה שאני לא הולך עפ"י ההגדרות שלך זה אומר שהידע שברשותי מועט!? עקב מה? הרי אתה מודע לעובדה שזה דמוקרטיה ואתה אמור לקבל דעות של אחרים? לדעתי (ולדעת רבים) אין הבדל בין השלושה מושגים. זה שלדעתך יש טוב, אבל שוב, מה הקשר בין זה שיש לנו דעות שונות לזה כאמור יש לי ידע מועט?... אם אתה אומר הערה לא במקום כמו: "יש לך ידע מועט", לפחות שיהיה לה בסיס.. (ואם תהיתם חברי הפורום מי עוד לא קונה את המושגים של ה"מג´יק" עפ"י ג´סטין, ברשימה מכובדת זו נמצא מורנינג סטאר (הנווד), רק לידע הכללי שלכם) שלך wicca sphere המכשף שכנראה בכל זאת טיפה מבין ענין לא?

למעלה