שאלה...

• פותח הנושא liaa
  • פורסם בתאריך

liaa

New member
שאלה...

אני משתתפת בשיעורים שבהם המורה מפלה את הנשים לרעה בשימוש של כול מיני פתגמים וסטיגמות. כמה שניסיתי לענות לו ולהוכיח אותו להפך זה לא עובד. בכלל החברה שאני נמצאת בה היא כזאת. איך אפשר להתמודד עם זה?

maayan98

New member
הצעה שלי

שלום ליאה. אני חושבת שהבעיה העיקרית היא שיש לו ידע נרחב יותר משלך (העמידי אותי על טעותי, אם אני טועה), ולכן קשה לך לענות לו באותו הרגע על מה שהוא אומר. כמו כן, יכול להיות שאת לא מספיקה להסביר לו את עמדתך ושדבריו פוגעים בך. הצעתי היא: תכתבי לו מכתב. תחשבי על כל מה שהוא אמר, תחשבי על תשובות. על יכולה להעזר בי או בכל אחת בפורום הזה בכתיבת המכתב. תחשבי על כל ההסברים והסיבות למה שאת כותבת במכתב כדי שתוכלי לענות לו במקרה שהוא יחליט לענות לך על המכתב. תבהירי לו שכל הפתגמים והסטיגמות שהוא משתמש בהן פוגעות בך ואת מבקשת ממנו לא להשתמש בהן, הרי אני בטוחה שהוא יכול בלי המשפטים האלה. אל תשכחי לשמור העתק של המכתב, לכל מקרה. אם את עדיין מרגישה שהמורה פוגע בך לאחר המכתב והוא מתעלם ממה שכתבת, אז אל תוותרי! תתבעי אותו או את החברה שמעסיקה אותו. את יכולה גם להקליט את השיעורים בשביל הוכחה. אל תוותרי! בשבילך, בשבילי ובשביל כל הנשים בארץ!

אוגוסטוס יקירתנו מתנצחת איתם

בהרצאות כל הזמן, ובצדק. יש דרכים להגיב באסרטיביות שמעמידה אותם על איש שביעות רצונך. לדעתי, דוקא לכתוב לו מכתב "אישי" מכניס אותך לפינה הסטראוטיפית של האשה שמתקשה להתמודד עין בעין ולצאת מזה מחוייכת וכשמבוקשה בידה... אם מכתב, הייתי אני מתלוננת דוקא לדיקן, אחרי שהבהרתי בשיחה אישית כמו גם בהערות נגד מחודדות למרצה עצמו שלברור בחדר הדיקן הוא מוביל את עצמו....ולאגודת הסטודנטים...ולעיתונות....לא כי הוא אמר אלא כי הוא המשיך אחרי שהראית אי שביעות רצון. זה, אגב, נכנס לקטגורייה הפלילית של הטרדה מינית.

maayan98

New member
התמודדות עין מול עין

אבל היא באמת לא מצליחה להתמודד איתו "עין מול עין" ולא בגלל שהיא אישה, אלא בגלל שהיא מה שהיא. אני חושבת שיש לנצל את כל האפשרויות כדי לגרום לו להבין את הטעות שלו מאשר ישר לפנות לדיקן או לתקשורת. הרי אם הוא יענש על העניין והעניין יפורסם בעיתונות, הרי שהוא עוד יותר יתבצר בעמדתו ויתעקש להמשיך ולחשוב בצורה שובניסטית. גם הרבה גברים יתרעמו על כך ויאמרו שהאישה עוסקת בקטנות. גם זה לא לגמרי דמיוני שאם הוא יפוטר, הוא פשוט יעבור ללמד במוסד אחר וימשיך עם ההערות השובניסטיות שלו כך שאנשים אחרים יאלצו להתמודד איתם. אז דבר ראשון לנסות לגרום לו להבין. ואם זה לא הולך, אז לפנות לבית המשפט כדי שלא יוכל לעבוד בתור מרצה לעולם.

מעיין - נכון, אבל....

אין לי אשליות לגבי הפמיניזציה והשוויוניות בעם, ואצל גברים בפרט. לא נבנה עולם חדש בין לילה. יע"ז, חשוב שמי שאוחז בדיעות זכרניות (=גזעניות) נגד נשים ימנע מלהביע את עמדותיו אלו מחשש לסנקציה. ככל שהעמדות הללו תהיינה פחות לגיטימיות, כן יקרב היות בו הן תתמוססנה ממחוזותינו (והוא לא קרוב כ"כ, ככה או ככה).

soulbird

New member
לי היה לפני שנה מרצה

שלייד השם שלי ברשימת הסטודנטם כתה נקבה נכה(באותו זמן הייתי עם קביים). הוא היה שם שמות תואר ליד השמות כדי שיוכל לזהות איזה שם שייך לאיזה סטודנת. הקטע של הנכה נקבה די עיצבן אותי אז אחרי ההרצאה הלכתי אליו ואמרתי לו "סלח לי ראשית כל אני לא נכה אלה פצועה שנית אנה שנה את התאור נקבה! אם אתה חייב אז תכתוב בחורה פצועה או הבחורה עם הקביים. הוא ניסה להתוכח איתי על ההבדלים בין נכה ופצועה ובחורה ונקבהאבל בסוף שינה את זה.

soulbird

New member
ציפור יודעת גם לדפוק על שולחנות

שצריך. למרות ששונאת לעשות את זה

למעלה