שאלה..........

שאלה..........

ווטס אף? יש לי שאלה ואחר כך אני מוסיפה הערה. אני אומנם במד"א אבל אני לא הכי בטוחה בעצמי, ואני מפחדת ממחטים. הצליחו לשכנע אותי לעשות את הקורס ולא הצטערתי על זה אלא מאוד שמחתי בסוף, כנ"ל על התער"ן. מנהל התחנה שלי וההורים וכל אחד אחר שמכיר אותי ויש לו אפילו קשר עקיף לרפואה טוען שאני יוצאת בקיץ לקורס מדריכים עם ארצה ועם לא. ברור שאני לא אתן לאף אחד להכריח אותי, אבל אני כן שוקלת את העיניין בחיוב למרות פחדיי ואי בטחוני בכך שגם עם אעבור לא נראה לי שאוכל להעביר את החומר לחניכים בצורה נורמלית ואפקטיבית. אז אחת השאלות היא למה מתחייבים מתנדבים שעוברים קורס מדריכים והאים עוזרים להם בהדרכות ראשונות? בכלל כל מידע על הקורס לא מבחינת חומר וכאלה אלא רק דברים טכניים, אשמח לקבל. וההערה: ביום חמישי ה22 אני בת 17!!!!!

אז ככה,

לא מחייבים מתנדבים לצאת לקורסים כי זו החלטה אישית, מה שכן לוחצים על מתנדבים שרואים שיש בהם פוטנציאל (אני גם עושה את זה מודה באשמה) אני לא יודעת מאיזה תחנה את מגיעה אבל ברוב התחנות תמצאי עוד לפחות מדריך מנוסה אחד בין אם נוער ובין אם בוגר שיוכל לסייע לך ולא תהיי לבד בשום תחום לפחות בהתחלה קורס מדריכים זה חוויה אדירה רק תזכרי דבר אחד, לא להזניח את השטח!

amitp

New member
קודם כל

מזל טוב!
יום הולדת שמח שיהיה לך (רק אל תחשבי שזה חוסך לך את הפאדיחות עוד ארבעה ימים...
) מנסיון, קורסים בכלל, וקורס מדריכים בפרט הם חוויה. מכירים אנשים חדשים, לומדים דברים חדשים, ועם קצת מזל מוצאים גם כמה חברים חדשים - אין מה לפחד, באמת שלא. בקשר להדרכות הראשונות, לפחות אצלנו בד"כ לכל קורס נוער 2 מדריכים, ככה שלבד לא תהיי. שוב, אני לא מכיר את התחנה שלך אבל אני לא זוכר מדריך אצלנו שביקש ממני או מאחד המדריכים האחרים עזרה ולא נענה. חוץ מזה, שאם תצטרכי אין לי שום בעיה להגיע גם אליכם.. בקיצור - אל תדאגי. את תעשי את המקסימום ויהיה בסדר גמור. רק מה הקשר למחטים?

מער

New member
גם אני יוסיף קצת...

אז אני לא כותב פה הרבה אבל אני קורא קבוע את הפורום..... טוב, אז אני עברתי קורס מדריכים בקיץ האחרון וממש לא התאכזבתי מהקורס אלה הפוך!! זה הקורס הכי מושקע לנוער מד"א וממש אין קשר לפחד ממחטים כי זה ממש לא תער"ן ומי שיכול לצאת ולא יצא עשה את טעות חייו כי זה הקורס הכי חוויתי שעשיתי בחיים והוא ממש לא דומה לתער"ן אם את יכולה לצאת צאי!! כי יש ממש העמקה בחומר וזה יוציא אותך עם הרבה ביטחון עצמי וגם רצון להדריך קורס המדריכים מנסיון אישי משנה אנשים ועוזר להבין דברים בחיים ומוציא ממך דברים אחרים וקישרונות שלא ידעתה שיש לך עוד שאלות בכיף אפשר לשלוח במסרים אישים בהמלצה אישית על קורס המדריכים מער

mr oxygen

New member
כשאתה אומר

שזה לא כמו קורס תער"ן, זה נשמע כאילו אתה אומר שקורס תער"ן הוא לא כיף... אני מאוד נהנתי בו....

לפני הכל

אם יתאפשר לך לצאת לקמ"ד - צאי.. זה אחת החוויות היותר נחמדות... זה 3 שבועות עם חברה מכל הארץ.. וזה באמת אחלה נוער (וכמה בוגרים בודדים..) אומנם הקורס דורש השקעה לא מעטה (מה לעשות..מתישהו צריך גם לכתוב מערכים..).. אני יכולה להגיד לך שבהכנה שאנחנו עברנו (לפחות חברה מהקבוצה שלי).. בקושי ישנו, בהתחלה היינו מסיימים יום בסביבות השעה 12 בלילה ואז נשארים ערים עד איזה 3 בבוקר.. וקמים ב 6 ליום חדש.. הקורס לא היה יותר טוב, שוחררנו מלו"ז בסביבות 21:00 / 22:00 והיינו עובדים על מערכים עד השעות הקטנות של הלילה למרות ההפצרות של המדריך (סליחה..מכין) שלנו לא להשאר אחרי 23:00 (עלאק..).. למרות הכל - זה היה כיף... האנשים, הסימולציות , היחס מהמדריכים , ההשקעה ..הכל זה אחת החווית היותר נחמדות שיש לי... חברה שמכירים אותי יכולים להגיד לך, שאני בלילה לפני הקורס החלטתי שאני לא יוצאת גם אם העולם יתהפך... ולאחר מסעי שכנוע רבים מצד ליאור , עמית ושות'... הצליחו לשכנע אותי.. ואני בכנות יכולה להגיד - שאם לא הייתי יוצאת הייתי מצטערת .. כי אחרי הכל, זה שווה כל רגע של השקעה - מהסיבה הפשוטה, ברגע שחברה שהדרכת נכנסים לתחנה.. אין על זה... והדרכה של קורס זה השקעה וחתיכת כאב ראש .. אחרי כל זה... 2 מילים.. פשוט לצאת !!!..

כדי שלא תרגישי מקופחת

"....חן, עמית (זהבי), ליאור ושות'..." וכל השאר שלא הזכרתי..ראו עצמיכם חלק משות'....

EMT D

New member
קודם כל

מזל טוב בקרוב וחוץ מזה להיות מדריך זה לא כל כך נורא חוץ מההשקעה שזה מצריך יש גם סיפוק רב הקורס הינו חוויה לא קטנה וממומלץ אם יש לך את הנתונים והיכולת וחץ מזה כל מה שתרצי לדעת לגבי הקורס תוכלי לשאול גם אותי ונשמח לסייע לך בנושא

Daffynes

New member
טוב...

אז רציתי להוסיף שאני מ-ת-ה לצאת לקורס מדריכים, למרות שאני לא כל כך בטוחה שיוציאו אותי (תחנה קטנה - יוצאים רק ארבעה ויש לנו הרבה מתנדבים מעולים...) אבל, אין שום סיכוי שאני מוותרת על הדרכה. לדעתי שום דבר לא משתווה ללהעניק את כל הידע שלך למתנדבים צעירים.. בכל מקרה, אם את שואלת אותי - צאי. ד"א - גם אני פוחדת ממחטים. אז??....

yuval101

New member
גם אני...

דפנה אני רואה שרק אני ואת מייצגים את התחנה שלנו.. אני גם ממש רוצה לצאת לקורס מדריכים.. אין על זה פשוט! אבל גם.. יש סיכוי רק של 1 ל-3 שאני אצא כי ל א' (הפרטים שמורים במערכת) כבר מחממים כיסא בקורס מדריכים. חוץ מהעובדה שזה נשמע לי ממש כיף הקורס עצמו וגם ההדרכה, הקורס נותן לך המון ידע וגם הרמה שלך עולה. אז פשוט תצאי כי לפי מה שאומרים פה שזה יותר כיף מהתאר"ן - והתאר"ן היה הדבר הכי כיף שהיה לי בחיים - זה שווה.

Daffynes

New member
ברור ש...

זה היה הדבר הכי כיף שהיה לך בחיים - הייתה לך כרית! :)
:)

yuval101

New member
דפנה

דפנה אני מבקש. כבודה של הכרית במקומה מונח - זו לא הייתה סתם כרית - זו הייתה כרית סובאקווה! כן כןן...ההיא שמוכרים מערוץ הקניות. האמת שהבאתי לתאר"ן את כל הבית וקצת מהבית של השכנים..
וחוצמזה בלי קשר היה פשוט קטעים כל כך מצחיקים!!! מה שכן..אני לא יכול להגיד שלמדתי שם משהו חוץ ממושג כללי על פריסת תאר"ן. למשל..איך לפעול באר"ן לא למדנו בכלל. כנראה שהם פשוט שכחו שזה קורס שמלמד איך לפעול באר"ן מעבר לפתיחה וגילגול של הציוד

mr oxygen

New member
יובל

מה קורה? גם אני מהמייצגים.. איך יכול להיות שאתה חושב שלא למדת כלום מעבר לפריסת התאר"ן בתאר"ן? המדריכים שלך לא עשו לך כל מני שיעורים לא על דברים שלא למדת בקורס שלנו (כמה שזה קשה...)? לנו איתן וחן עשו כמה שיעורי השערה שהוסיפו לי דיי הרבה.... גם אני חושב שהתאר"ן היה פשוט גדול!

yuval101

New member
דפנה

דפנה אני מבקש. כבודה של הכרית במקומה מונח - זו לא הייתה סתם כרית - זו הייתה כרית סובאקווה! כן כןן...ההיא שמוכרים מערוץ הקניות. האמת שהבאתי לתאר"ן את כל הבית וקצת מהבית של השכנים..
וחוצמזה בלי קשר היה פשוט קטעים כל כך מצחיקים!!! מה שכן..אני לא יכול להגיד שלמדתי שם משהו חוץ ממושג כללי על פריסת תאר"ן. למשל..איך לפעול באר"ן לא למדנו בכלל. כנראה שהם פשוט שכחו שזה קורס שמלמד איך לפעול באר"ן מעבר לפתיחה וגילגול של הציוד

yuval101

New member
יש לי בעיה פה פשוט

אני מקווה שההודעה הזאת לא תישלח 7 פעמים..

למעלה