שאלה

yoav e

New member
שאלה

והיא מדוע אנחנו עוזרים לאנשים אם בכלל האם זה נובע מאהבה ,רחמים או משהו אחר כל אחד ישאל את עצמו אבל מה המניע האמיתי של אותה עזרה? בסופו של דבר הוא אישי בלבד

שבילים

New member
מסכימה איתך

אנשים עוזרים לאנשים מכל מיני סיבות. אבל בבסיס כל הסיבות האלה נמצא (וזאת כמובן דעתי) המניע האישי. גם אם מישהו עוזר לאנשים בגלל ההרגשה הטובה שזה נותן, בסופו של דבר הוא עושה את זה למען עצמו, הרי הוא מרוויח את תחושת הסיפוק. אני לא מאמינה שיש דבר כזה "לתת בלי לקבל תמורה". כי תמורה תמיד קיימת, גם אם לא ניתן לראות אותה ממש. (כפי שכבר אמרתי: התחושה שזה נותן). אחרים יעזרו כדי לקבל הערכה מצד אנשים אחרים. ויש שעוזרים מתוך רחמים אבל אז אני שואלת את עצמי: מה מקור הרחמים שלנו על אדם כזה או אחר? כלומר: מה זה בעצם רחמים? ולמה מרגישים את הרגש הזה? יכול להיות שבאיזשהו מקום, אדם שאנחנו מרחמים עליו, הוא אדם שנמצא בסיטואציה שמוכרת לנו, אולי ממקום אחר בחיים האישיים שלנו. למשל אדם עני שאנחנו מרחמים עליו. אולי בעצם גם אנחנו מרגישים "עניים" ומפה האמפתיה (עוני הוא לא בהכרח מחסור חומרי. גם מחסור באהבה למשל זה עוני). אני למשל אוהבת לעזור לאנשים שאני אוהבת במיוחד. זה צורך פנימי כזה ולכן אני יודעת שכשאני עוזרת למישהו, אני קודם כל עוזרת לעצמי.

Tulula

New member
מה זה משנה מה המניע?

הרי, אם בסופו של דבר עושים טוב לאחר ולא מזיקים לו, למה זה נורא כ"כ אם זה בא ממניעים אגואיסטיים? למשל, יכול להיות שאנשים שאנו עוזרים להם זה מתוך פחד להיות כמותם, וכאילו בעזרה להם יש סוג של שליטה נגד להפוך לכמותם...? סיפוק מעזרה לאחרים זה לא מחזיק מעמד הרבה זמן אם אין פידבק חיובי ממי שעוזרים לו. אז אם שני הצדדים נהנים-למה להרוס להם...
ולשאול שאלות שיכולות לפתוח "תיבת פנדורה".

אליקים

New member
מה זאת עזרה...?

האם לעצור למישהו במעבר חציה, לסמן לו לעבור, לפתע מגיעה מכונית ופוגעת בו, זו עזרה? האם לתת נדבה לקבצן, שכתוצאה מכך לא דואג לעצמו, זו עזרה? האם לומר לאדם חולה, מסכן... זו עזרה? האם לחלק דמי הבטלה............

conatus

New member
לדעתי...

השבט הקדום שהיינו אילץ אותנו לפתח יכולות של נתינה שבעבר השאירו אותנו בחיים או שעזרו לנו כזכרים להבקיע דרך לזווג נקבה. משם באה הנתינה. מקורה במנגנון שהשאיר אותנו בחיים והרי זוהי שאיפה של כל יצור חי. ולכן אין כאן קשר למניע אישי אלא מניע הישרדותי.

shabaz

New member
כן.

אתה בעקרון תרמת את חלקך. האדם העני מחליט מה לעשות עם הכסף. המוכנית השניה הפרה חוק תנועה, ופגעה באדם. אבל אתה מבחינתך תרמת את חלקך.

למעלה