שאלה

חני9

New member
שאלה

בני בן ה-11 אובחן לפני 4 שנים כסובל מעט מהתסמונת ע"י פרופסור קורצין, שאמר לנו שהוא לא יתן לילד טיפול, אולי לנו ההורים אבל לא לילד. הוא המליץ להעביר את הילד לכיתה קטנה יותר וזהו. אכן העברנו אותו לכיתה קטנה (11 ילדים)והחיים ממשיכים ללא טיפולים. הילד גם אובחן כהיפר אקטיבי. טיקים זה דבר משפחתי גם מהצד שלי וגם מהצד של משפחת בעלי, וההיפר אקטיביות באה מהצד של המשפחה שלי, כל אחי כאלה. לעיתים הילד נפגע מכך שילדים צוחקים עליו כשלמשל משפשף את העינים חזק וגורם לאודם חזק. יש לו עויתות בפנים, כיווצים בבטן, שריקות, ועוד. נראה לי שחלק מהתפרצויות הזעם שלו קשורות למצבו. לפעמים מתעצבן ומרביץ בלי פורפורציה לארוע. יתכן שיש קשר לתסמונת? יש דרך איך לא להגיע למצבים האלה? אולי צריך לאבחן אותו שוב? הוא גדל, ויותר חשוב לו התגובות של הסביבה אליו. טיפול תרופתי יכול לטפל בבעיה ככה שלא יהיו יותר טיקים? יש טיפול שאפשר לקחת כמו אקמול, רק כשהמצב חמור מאוד?.

חני9

New member
שאלה

בני בן ה-11 אובחן לפני 4 שנים כסובל מעט מהתסמונת ע"י פרופסור קורצין, שאמר לנו שהוא לא יתן לילד טיפול, אולי לנו ההורים אבל לא לילד. הוא המליץ להעביר את הילד לכיתה קטנה יותר וזהו. אכן העברנו אותו לכיתה קטנה (11 ילדים)והחיים ממשיכים ללא טיפולים. הילד גם אובחן כהיפר אקטיבי. טיקים זה דבר משפחתי גם מהצד שלי וגם מהצד של משפחת בעלי, וההיפר אקטיביות באה מהצד של המשפחה שלי, כל אחי כאלה. לעיתים הילד נפגע מכך שילדים צוחקים עליו כשלמשל משפשף את העינים חזק וגורם לאודם חזק. יש לו עויתות בפנים, כיווצים בבטן, שריקות, ועוד. נראה לי שחלק מהתפרצויות הזעם שלו קשורות למצבו. לפעמים מתעצבן ומרביץ בלי פורפורציה לארוע. יתכן שיש קשר לתסמונת? יש דרך איך לא להגיע למצבים האלה? אולי צריך לאבחן אותו שוב? הוא גדל, ויותר חשוב לו התגובות של הסביבה אליו. טיפול תרופתי יכול לטפל בבעיה ככה שלא יהיו יותר טיקים? יש טיפול שאפשר לקחת כמו אקמול, רק כשהמצב חמור מאוד?.

בוקר טוב חני../images/Emo24.gif

ברוך בואך לפורום, עפ"י סיפורך ככל הנראה יש לזה השלכה ישירה וכן על פניו נראה שהתסמונת כבר מציקה מדי, ילדים צוחקים עליו, התפרצויות ללא פרופורציה, אבחון לא כל כך יודעת אם יעזור כי הרי הוא כבר אובחן, כהיפראקטיבי וכ"טוראטניק" לפיכך עקב החמרת המצב כדברייך, יש לשוב לנוירולוג ולדווח לו על השינוי, כי עדיף שהילד יקבל אולי טיפול תרופתי/התנהגותי ובכך יקלו עליו את ההתמודדות. לגבי הטיקים ישנם מס טיפולים אפשריים על מנת להפחיתם אך שוב רק ע"י רופא ובהחלטתו ועפ"י הנחיותיו.

השגיא

New member
תשובה

את השאלה ששאלת שאלתי את פרופסור אלן אפטר מבי"ח שניידר והוא ענה לי בשלילה. אבל תלכי כמה דפים אחורה ותיראי איך אחת האימהות מספרת כמה היא הצטערה כשהיא חיכתה עם הטיפול התרופתי כי הוא מאוד הקל.

יעלבל

New member
מה אמרתי לכם

על פרו'פ קורצין????? מה צריך להביע המשפט שאמר קורצין -"הוא לא יתן לילד טיפול, אולי לנו ההורים אבל לא הילד..."? אני מקווה שמי שאמר שפרופ' קורצין פרש אכן צדק - הסירו רגליכם ממנו!!! וחני יקרה - חבל שלא ידעת מי האיש קודם...רוצי לאבחן את בנך מחדש והגישי לו עזרה כמה שיותר מהר כי השנים חולפות ומצבו נראה כדורש עזרה וטיפול. שיהיה בהצלחה. יעל

חגית35

New member
קורצ'ין פרש מאיכילוב אבל עובד פרטי

אני יודעת כי הגעתי אליו כי אמרו לי שהוא האורים והתומים בתחום. איני האחרונה שתעיד שהוא מאוד לא סימפטי, לאחר שיחה אחת עימו אני חושבת שמוטב לשמור מרחק, האדם מאוד לא אמפאתי בלשון המעטה, בוטה וחסר סבלנות ומאוד מאוד ארוגנטי (שחצן). לא הייתי נותנת לו לגעת בבני .זו תסמונת שמצריכה המון הבנה ויחסי אנוש אין זה בא להמעיט מערכו והשכלתו האקדמית ופועלו הרב במיוחד למיטב הבנתי בתחומי האלצהיימר, אבל יש גבול להסתאבות. אם תרצי מידע על מקומות איבחון תשאלי - כולנו עשינו איבחונים ומטפלים בילדינו הטוראטים או חלק מחברי הפורום הזה בעצמם כמבוגרים, גם ללא קורצ'ין. התחילי משניידר מרפאת טוראט בפ"ת, מופיע מידע באתר שניידר מנהל אותה פסיכיאטר בשם אלן אפטר ויש רכזת תיקים רפואיים ומעקב שהיא נוירו פסיכולוגית בשם שרון צימרמן אוכל למסור טלפונים למרות שכבר יש ה בפורום. שאלי ונספר לך! ספרי באיזו קופה את ונספר לך מניסיונינו על פסיכיאטרים דרך שירותי הקופות שמתמצאים יותר בתסמונת והטיפול בה, כי נוירולוגים פחות לדעתי מתאימים בשל המורכבות של המצבים הנלווים .

חני9

New member
היכן לאבחן

תודה על התשובות. אנחנו בכללית (מושלם), וגרים בצפון, אבל ניידים לאן שצריך כשצריך. אפשר לקבל הצעות למקומות טובים לסימפטיים לאיבחון? תודה

../images/Emo24.gifחני היקרה ברוכה הבאה לפורום

לפי דעתי אם הילד עבר אבחון אחד לא צריך לאבחן אותו שוב לפחות\ 5 - שנים מהאבחון הראשון. זה באמת ניראה ומצטייר כמו תסמונת טוראט, אין לי ספק בכלל! התפרצויות זעם ועצבים נפוצות מאד אצלינו( אנשים טוראטניקים) ואגב אני לא חושבת שיש איזו תרופה מיידית כמו אקמול או משככי כאבים בשביל "מצבים רגעיים" כמו שבעצם קראת לזה או ככה זה נקרא לי . מאחלת לכם את כל הטוב שבעולם. ותאמיני לי חני נשמה, זו בעיה קטנה, יש בעיות הרבה יותר חמורות וגדולות מאשר סנדרום טוראט. שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחרו. גם לי יש טוראט את כבר יודעת... אור ואהבה המשך לילה טוב.

למעלה