שאלה...

crushing tiger

New member
שאלה...

אף פעם לא שיחקתי במשחק תפקידים שמשחקים על לוח אבל שיחקתי בהמון במחשב ואני קורא המון ספרים של פנטזיה וכאלו. בכל אופן רציתי לנסות לשחק את המשחק על לוח וכו' רציתי לדעת איפה אפשר למצוא ספר/מדריך למתחילים שאף פעם לא שיחקו ומה מספר המינימום של שחקנים שצריך בכדי לשחק. תודה לעונים

DDN

New member
המשחק הוא לא על לוח

המשחק הוא בדמיון. כל מה שאתה צריך זה כמה אנשים שישחקו איתך, אחד שיהיה המנחה, ואם תרצו שיטה, אז רצוי שיהיו ספרי חוקים וקוביות. את הספר לשחקן אתה יכול למצוא בחנות פריק בת"א (אבן גבירול 60), וגם קוביות. שחקנים אתה יכול למצוא פה או בגילדה.

crushing tiger

New member
גילדה...?

ואם הוא בדמיון...איך הנתונים נשארים סולידיים? נניח הדמות עלתה רמה או משהו איך זוכרים את הסטטוס השונה? ושוב אני שואל - כמה שחקנים זה המינימום?

DDN

New member
אוקיי,

כשאתה משחק לפי שיטה, וגם לפי חופשיטה, אתה יודע למה הדמות שלך מסוגלת, וגם המנחה. כשאתה משחק לפי שיטה, יש לך דף דמות, ובו כל הנתונים שתרצה לדעת על הדמות שלך. כמה היא חזקה, חכמה, איך היא נראית, כמה היא טובה בלהתגנב למקומות, לצוטט לשיחות, וכו'. המינימום שחקנים? 1 ומנחה. אבל הכי כיף זה שלושה-חמישה שחקנים ומנחה.

AndyBear

New member
תשובות

א- 'הגילדה' היא מאגר השחקנים הישראלי. ב- לא תמיד יש נתונים, לדוגמא יש 'סגנון'(יותר צורת) משחק שנקראת Free Form(סגנון חופשי) שבו כל מה שקובע אם משהו הצליח הוא המנחה(כמו המחשב במשחקי מחשב), בקיצור פרי-פורם זה רק לשחקנים שסומכים על המנחה שלהם. ג-במקרה שיש נתונים לרוב יש גם 'דף דמות', שאותו כל שחקן מעדקן לפי מה שקורה(לדוגמה ביזבזת נקודות קסם על הטלה אתה רושם שם, כנ"ל לגבי עליעת רמה וכאלה), ורק לידיעתך יש שיטות שלא מבוססות על דרגות אלא על 'נקודות' שמבזבזים על יכולות וכאלה. ד-המינימום שחקנים שנדרש הוא שניים(מנחה ושחקן), אבל לדעתי כדאי להתחיל בקבוצות של 3-5 איש. ועכשיו כדי לעזור לך להתחיל הנה מספר שיטות מומלצות: "Fiuzion" - שיטה נחמדה מאוד, פתוחה מאוד, קלה ללימיו חינמית ובעיברית. "Power Game" - שיטה שאני אישית לא מכיר נכתבה במקור ל גיבורי-על אבל אומרים שהיא די גמישה, וחוץ מזה היא חינמית. "Dust Devils" - אחת מהשיטות הכי טובות שאני מכיר היא עולה באיכות שלה על מספר שיטות מסחריות, במקור נכתבה למשחק במערב הפרוע אבל ניתנת להתעמה לכל סגנון,בנוסף היא נורא Lite(כאילו די מתקרבת לפרי פורם). "Dungeons & Dragons" - אחת מהשיטות הכי פופולאריות בעולם, נוראה קלה ללימוד, קימת בעיברית(לפחות ספר השחקן, ושאר הספרים מתורגמים בימים אלו). "Hero" - השיטה הכי טובה שיצאה אי פעם ממולצת מאוד המינוס היחיד שלה הוא שהיא בתשלום... ואני די בטוח שאם תחפש בGoogle משהו כמו "Free Rpg" תקבל תוצאות(אני קיבלתי תוצאות טובות) רשימת אתרים מומלצים אחרים: הפונדק(פורטל די מקיף)- www.Pundak.co.il Demones(אתר מומלץ ביותר, במיוחד העיתון שלהם)- www.Demones.org.il תעשיה גובלינית(אתר לתוכן למשחקי תפקידים בעברית)-members.pundak.co.il/goblinindustry פרוייקט אוגמיוס(יש שם הרבה מקורות השראה, בשבילי לפחות) - http://members.pundak.co.il/ogmios/ מקווה שעזרתי.

crushing tiger

New member
וואו תודה!!../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

ממש השקעת בזה! רק שאלה קטנה אחת הסתכלתי בפריק וראיתי שם המון ספרים כאלו שכל אחד עולה מעל ל 120 ש"ח אני מבין ש 120 ש"ח או אפילו 200 הם סכום הגיוני להוציא אבל כל פעם שלחצתי על אחד מהם להרחבה כתוב "אי אפשר לשחק בלי ספר זה" או "ספר זה הוא העדכון של הראשון" וכו' ואני ממש לא יודע מה להחליט אם תוכלו להמליץ לי על ספר אחד או שניים לקנייה שיספיקו לי בכדי ללמוד הכל זה יהיה נהדר
השיטה שנראתה לי הכי יפה היא של הקוסמים שחיים בעולם המודרני בסתר וכו'

DDN

New member
אהבתי את הציטטה שלך ממולאן.

אני הייתי ממליץ לך דווקא על "מבוכים ודרקונים" מהדורה שלישית (Dungeouns and Dragons 3.5 edition), והספר החיוני ביותר זה הספר לשחקן שלה. אם יש לך בעיה עם אנגלית, כוכבי כסף תירגמו את הספר לשחקן של המהדורה השלישית, ומוציאים בזמן הקרוב (בשאיפה) את הספר לשליט המבוך.

AndyBear

New member
ההיתי מציא לך להתחיל משיטה...

חינמית, פיוז'ן נורא קלה ללימוד ומציאה הרבה ממה שעשה את HERO לטובה, ורק אחרי שאתה רואה שכיף לך להתקדם לשיטות מסחריות, אם מצד שני אתה מתחיל ממסחרית אז כדאי להתחיל ממו"ד(D&D) כיוון שהיא הכי קלה להשגה בארץ, ואחת מהכי פשוטות(על-פי שיש לי היסתיגות משיטות מבוססות מקצוע, לדעתי D20(שעליה מבוסס מו"ד 3) מתקרבת לשלמות מבחינת מכניכה). בנוסף כדאי תמיד להצתרף לקבוצה קיימת, אז אם אתה צריך עזרה במציאת קבוצה שלח לי מסר, אני מכיר הרבה קבוצות מכל הארץ בגלל שאני תמיד עובר דירות.

רמץ

New member
Dungeons & Dragons 3rd Edition

1) הספר שבאמת אי אפשר בלעדיו הוא ספר השחקן The Player's Handbook: ספר זה מפרט את כל שיטת המשחק מ-א' ועד ת' וגם שחקנים מאוד מנוסים יתקשו להעביר פגישת D&D מבלי לעיין בו לפחות פעמיים. 2) הספר השני בחשיבותו שדי קשה בלעדיו והוא מאוד מקל על השה"מ (שליט המבוך - מנחה המשחק) הוא אסופת המפלצות The Monster Manual: ספר זה מפרט את נתוניהן של המפלצות המוכרות והנפוצות יותר שהדמויות עשויות להתקל בהן. עם זאת, יש לציין שרבות מהן אקזוטיות מדי או קשוחות מדי וספק אם יעשה בהן שימוש (לא יודע מה אתכם, אבל מעולם לא נתקלתי בPhantom Fungus או Achaierai או Allip או Etheral Filcher) והשה"מ יכול לאלתר או להמציא נתונים או מפלצות בעצמו - עם קצת נסיון. אלו שני הספרים שהייתי ממליץ לקנות. שים לב שקיימות שתי מהדורות: ה-3 וה-3.5 שיצאה זמן קצר לאחר ה-3 כתיקון לפגמים קלים בשיטה. ה-3.5 עדיפה, לדעתי, אבל לא שווה הפרש מחירים של יותר מ... נגיד... 30 ש"ח גג. אם אתה סובל מעודף כסף, הספר הבא לרכישה הוא המדריך לשה"מ The Dungeon Master Guide: שאפשר למצוא בו בעיקר נתונים על חפצי קסם, מקצועות יוקרה וגם הרבה זיבולי שכל. אלו הם שלושת ספרי הבסיס של מו"ד (מבוכים ודרקונים). שאר הספרים הם באמת בחזקת מותרות ומומלצים לקנייה רק בתור מציאות חד פעמיות של מחירות חיסול נואשות במיוחד. אבל לפני כל זה - מומלץ מאוד למצוא אנשים לשחק איתם וכדאי גם לנסות כמה פגישות עם חבורה מנוסה (יתכן ובכלל לא תצטרך לרכוש את הספרים בעצמך).

Ferenheit

New member
למה אתם מסבכים אותו

עם ספרים לשה"ם? חבר - כל מה שאתה צריך זה ספר לשחקן של מו"ד (אם אנחנו עוסקים במו"ד) על כל השיטות האחרות אפשר להתווכח כמה הן טובות או לא אבל בשורה התחתונה: זה משחק קבוצתי ביסודו וכדאי שקודם כל תמצא קבוצה. אתה יכול ללמוד מספר של שיטה מסודרת את הכל (כמו ספר השחקן של מבוכים ודרקונים) אבל בדרך כלל רוב האנשים לומדים תוך ועל ידי המשחק עצמו. מבוכים ודרקונים היא גם השיטה שיש לך את הסיכוי הטוב ביותר למצוא שותפים למשחק בה.

backdoorslam

New member
המלצה שלי (מעט שונה מהשאר)

אני דווקא לא הייתי שולח אותך לרכוש ספרים בשווי של 500 ש"ח עוד לפני שאתה בטוח במה מדובר. אני אמנם התחלתי לשחק D&D בצעירותי, אבל עשיתי זאת מתוך חוסר ברירה. היום ישנן מגוון כה רחב של שיטות, ג'אנרים, סגנונות... ההצעה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא שתשים לב לארועי העמותה - ארועים אלו מאפשרים, באופן היעיל ביותר, להכיר מגוון ממצה של משחקי תפקידים. "ביגור" הוא שמו של אחד הארועים הגדולים שעתידים להגיע אלינו בקרוב. אני ממליץ להתחיל מכאן.

pitfiend

New member
תשובה.. מאוד פשוטה..

ישנם הרבה שיטות ודרכי משחק שם בחוץ.. כל אחת שונה מאוד מהשנייה.. אתה צריך לבחור מה שבא לך.. אין משהו טוב יותר להתחיל איתו.. למרות שdungeons and dragons 3rd eddition הוא אכן השיטה הידוע מכולן, ולא להכיר לפחות את הבסיס שלה בתחום משחקי התפקידים זה קצת תמוה.. בשביל השיטה עם המכשפים בעולם המודרני..(mage: the ascention) אתה צריך את ספר השיטה הראשי וזהו.. כל השאר הם רק תוספות להרחבת המשחק.. כל המשחקים של חברת white-wolf הם משחקים בעלי שיטה מפורטת מחדש בכל ספר(לא צריך ספרים אחרים).. וכמובן מלווה בהרבה הסברים על משחקי תפקידים.. תהנה(דרך אגב, שיטות המשחק של white-wolf מיועדות לקהל יותר מבוגר.. תוודה שאתה רציני ובוגר לפני שאתה פונה להוצאות של החברה הזו..)

alana

New member
כדי להתחיל

כמו שכתבו פה לפני, יש מלא שיטות ואפשר להתחיל עם כל אחת, או עם שיטה חופשית. אני הייתי ממליצה לך להתחיל עם שיטה אמיתי ולא שיטה חופשית, ועדיף שיטה מוכרת (כן, כזו שצריך לקנות את הספרים שלה) ולאו דווקא שיטה חינמית פחות מוכרת, בד"כ כי לכאלה שיטות קשה יותר למצוא עוד תוספות ואנשים שמכירים ויכולים לעזור עם קטעים שעולים. והשאלה העיקרית פה (שעוד לא עלתה) היא עד כמה שפה מפריעה לך.רוב השיטות הן באנגלית לא לגמרי פשוטה. אם אתה רוצה עברית, אז הייתי ממליצה או על מבוכים ודרקונים גרסא 3 (שתורגם, תשיג ספר לשחקן, השאר חשובים הרבה פחות), או על מרוצללים, שהיא שיטת סייברפאנק שכוללת גם קסם. היא די פשוטה, מעט יותר גמישה ממבוכים ודרקונים וגם בעברית. אם עברית זה לא אישו, פשוט תסתובב בחנות ותמצא איזה ז'אנר הכי קוסם לך, והמלצות על זה כבר היו לפני :)

למעלה