שאלה...

פרפציל

New member
שאלה...

אני רוצה להוסיף תוכנית מסוימת לתפריט ה-context של windows, כלומר כשאני ילחץ על קובץ מסוים כפתור ימני - יופיע בתפריט שם התוכנית, וישלח אליה שם הקובץ (המידה והתוכנית נבחרה מהתפריט). האם מישהו מכיר דרך נוחה או יכול להפנות אותי ללינק טוב בנושא ?

אלדד28

New member
בגדול, כדי לעשות את מה שאתה רוצה

אתה צריך להתעסק בתחום ב-WIN32API שנקרא Shell programming. ספציפית, הנה לינק מ-Code Project, שם תמצא דף שלם עם מלא דוגמאות בנידון. אם אתה רוצה להיות יותר מפוקס, חפש את Command Line Parameters Context Menu Extension בדף, זו דוגמה טובה להוספת כזה extension.

פרפציל

New member
תודה, אבל הדוגמאות ב-CodeProject

מסובכות מדי, כי הן משלבות פיצ'רים נוספים וקשה למצוא שם מה שרציתי... האמת, מה שאני צריך ספציפית הוא איך לקבל את שם הקובץ - זה הכל. מישהו יכול לעזור בזה ?

זה חייב לבוא בקוד?

או שזה יכול לבוא גם ב-SCRIPT? אם SCRIPT הוא גם טוב, אני יכול לשלוח לך דוגמה טובה (אני משתמש בה בהרצאות על מערכות הפעלה WINDOWS) שתבהיר לך הכל. למעשה מדובר בקובץ REG קטנטן (5 שורות), שכל מה שאתה צריך לעשות איתו זה לערוך בו שורה אחת וללחוץ עליו ב-DOUBLE CLICK וזהו - יש לך SHELL EXTENTION פשוט. אם כל מה שאתה רוצה לעשות זה להפעיל קובץ מסויים דרך תוכנה מסויימת, אתה ממש לא צריך להכניס את הראש ל-Context Menu Extentions. אבל שוב, כמו שאמרתי, כל זאת אם SCRIPT הוא פתרון טוב עבורך.

למעלה