שאלה

kasefet

New member
שאלה

הי,מה קורה?
אני חדש בפורום, ויש לי שאלה קטנה - מישהו יודע לאיזה עוצמה יכול להגיע אלקטרו-מגנט לא גדול לצרכים ביתיים, לדוגמא - לאיזה גובה הוא יכול להרים גוף השוקל כמה עשרות/מאות גרמים?

bigbang

New member
תלוי

תלוי איך בדיוק עושים אותו, אבל באופן מעשי אלקטרומגנט בגודל סביר שעובד מבטריות יוכל להרים כמה עשרות גרם לגובה של שנים-שלושה סנטימטרים.. אתה בונה כספת או שזה סתם כינוי?

kasefet

New member
ומה עם הוא פועל על 220v?

וכן אנחנו בונים כספת על עיקרון של אלקטרומגנט וצריכים מידע על יכולות האלקטרומגנט כתלות במתח שהוא צורך.

יניב ריז

New member
זה תלוי בזרם-הנה סיכומים שלי

מהתיכון שעוסקים בהשראה מגנטית. הנוסחאות מבוטאות באמצעות I הזרם,כאשר I=V/R.

יניב ריז

New member
ולגבי השאלה עצמה-

אתה צריך לברר מספר פרמטרים לפני שתציב בנוסחא: 1-מהו הזרם שלך? (I=V/R). 2-מהי הפרמביליות המגנטית של החומר שעליו אתה מלפף את הסליל (מיו 0),את זה ניתן למצוא ברשת,פשוט כס לגוגל וחפש פרביליות מגטית של החומר שאיתו אתה בחרת לעבוד. 3-כמה ליפופים אתה מתכנן לעשות? (N), ככל שתרבה כך השדה המגנטי יתחזק. 4-מה גודלו הסופי של ההתקן? (הרדיוס בכריכה מעגלית (R),או האורך בסילונית (L). הערה-לגבי מתח של 220 וולט,אתה כנראה מתכוון לרשת החשמל הביתית,שזו עשויה להיות בעיה משום שזה מתח חליפין בתדר של כ-50 הרץ,כך שהדה שיווצר לך יחליף את כיוונו 50 פעם בשניה...אבל זו סתם הערכה. יהיה פשוט יותר לבנות מיישר זרם/לעבוד אם ספק מתח.

i C e C u B e

New member
אתה צודק בהערכה, זה יחליף, לפחות

לפי מה שאני ראיתי בניסוי פיזיקה שעשינו.

למעלה