שאלה....

yaya101

New member
שאלה....

ב"ה מדוע ישנו איסור לאכול מאכלי חלב עם בשר עוף ,כאשר כתוב שאין לאכול "גדי בחלב אימו"???

ס י ר

New member
חבל שאני לא יכול להפנות אותך לגמרא

שדנה בנושא הזה אני פשוט לא זוכר איפה נמצאת הסוגיה בקצרה אני יגיד שהאיסור של אכילת בשר וחלב נרשם שלושה פעמים בתורה ובגלל שאין שום דבר מיותר בתורה אז כל פעם שנרשם האיסור הזה בא ללמד אותנו משהו אחר אחד הדברים האלו זה אכילת בשר עוף עם חלב ואכילת גדי בחלב של פרה שהיא לא אמא שלו ואכילת בשר של פרה עם החלב שלה או של פרה אחרת אבל זה דיון שלם בגמרא שאני לא יודע אותו ואני לא זוכר איפה הוא נמצא חיים

asaf2000

New member
אממ...

מהתורה מותר לאכול בשר עוף עם חלב זו רק גזירה מרבנן שמע יבואו לאכול בשר בקר עם חלב.

נמוק לגזרה

אסור מהתורה לבשל חלב, בכלים של בשר בקר וצאן. מכיוון שרגילים לבשל עוף בכלי בשר בקר, וכן רגילים לאוכלם בארוחה בשרית, הרי שעוף הוא כמעט תמיד בשרי. אם נתיר לבשל עוף בכלי חלב, יהיה בבית עוף חלבי ועוף בשרי. אותו עוף שבושל פעם אחת בכלי חלב, אסור לחמם אותו פעם שניה בכלי בשר, ואסור לאוכלו בארוחה בשרית. בקיצור הבלאגן יחגוג. מאותו נימוק אסרו חכמים לאפות לחם בחלב, כי רגילים לאוכלו בארוחה בשרית. בדגים החשש מועט, כי איננו אוכלים דגים יחד עם בשר.

לא מדוייק

הגמרא בחולין קטו: אומרת ששלושת הפעמים שנאמר בתורה האיסור של בשר בחלב זה אחד לאיסור בישול אחד לאיסור אכילה ואחד לאיסור הנאה. והטעם שאסור אכילת עוף בחלב הוא גזירה מדרבנן שלא יטעו לומר שאין הבדל בין בשר עוף לבשר בהמה

אבי דרם

New member
קיצור שולחן ערוך הלכות בשר בחלב

רציתי להפנות את תשומת ליבך לספר מיוחד "קיצור שולחן ערוך הלכות בשר בחלב" של הרב אהרן פפויפר זצ"ל. ששם מביא בתחילת ספרו דגזרה גזרו חכמים, דכיון דבשר עוף טהור נקרא גם כן בשר, ואין בנ"א מבדילין בין זה לבשר בהמה, ואם נתיר לאכול בשר עוף בחלב, יבואו ח"ו לידי מכשול, לאכול בשר בהמה בחלב, לכן גזרו שדין בשר עוף וחיה הטהורים, יהיה דינם כבשר בדמה טהורה. שו"ע סימן פז סעיף ג

למעלה