שאלה

למה???

New member
בגלל ששמעתי על כזה דבר אתה רוצה

לזלזל בי? טוב... כנראה שאין לנו על מה לדבר
אני נקבה, ברשותך.

למה???

New member
אה לא כתבתי ששמעתי על כזה דבר

אלא כתבתי שיכול להיות כזה דבר, נו מילא... למה אתה מרגיש צורך לזלזל בי בגלל זה?

למה???

New member
חוץ מזה זה נשמע לי קצת לא מדויק

להתיימר להחליט מאיפה האנטילגנציה מגיעה. מאיפה אתה יודע שהיא לא קשורה לנשמה שלי? מאיפה אתה יודע האם קיימת לי נשמה בכלל? או שכן או שלא... אתה יודע מה היא מביאה איתה? "למרות זאת, אינטליגנציה היא לא דבר בולט כמו גובה או שומן, ולכן אנשים טועים וחושבים שיש בה משהו "מעבר" לתכונות הפיזית." גם קנאה היא לא דבר בולט כמו גובה או שומן (היא בלתי נראית הרי) אך אנשים יודעים לזהות אותה... אנטילגנציה, גאונות, חכמה (שאגב, המושגים פה שונים אחד מהשני)אלו "תכונות" שכמעט אי אפשר להבין אותם. אפשר להבין שמישהו מצליח להבין מהר את הנקרא ביחס לאנשים אחרים אבל זה לא מעיד על כך שהוא יוכל לבנות מחשב משוכלל. יכול להיות מישהו שיבנה מחשב משוכלל אך לא יידע כמות רבה של שפות ולא יהיה לו ידע כללי בסיסי. יכול להיות מישהו שיחשב ל"גאון מוסיקלי" אך הוא לא ידע לאכול בכוחות עצמו. זה הרבה הרבה יותר מורכב. (אני מרגישה שהגבלתי את הדעה שלי שמה שכתבתי כאן, אממ.... טוב נראה לאן זה יוביל...)

MelodicTruth

New member
תראי

"להתיימר להחליט מאיפה האנטילגנציה מגיעה. מאיפה אתה יודע שהיא לא קשורה לנשמה שלי? מאיפה אתה יודע האם קיימת לי נשמה בכלל? או שכן או שלא..." קודם כל, בתור אדם דתי-שומר תורה ומצוות(מנסה לפחות
) אני יכול לומר לך שאין מקור לטענה הזאת. זה לא משנה אם את מאמינה בקיום הנשמה או לא, הנשמה לא קובעת את האינטליגנציה שלך. אולי תגידי שהיא קובעת גם את היכולת שלך בהורדת ידים או בקפיצה לגובה... אני מדבר על עובדות מדעיות, את קשקושי הניו-אייג' תשמרי לפעם אחרת. "אנטילגנציה, גאונות, חכמה (שאגב, המושגים פה שונים אחד מהשני)אלו "תכונות" שכמעט אי אפשר להבין אותם. אפשר להבין שמישהו מצליח להבין מהר את הנקרא ביחס לאנשים אחרים אבל זה לא מעיד על כך שהוא יוכל לבנות מחשב משוכלל. יכול להיות מישהו שיבנה מחשב משוכלל אך לא יידע כמות רבה של שפות ולא יהיה לו ידע כללי בסיסי. יכול להיות מישהו שיחשב ל"גאון מוסיקלי" אך הוא לא ידע לאכול בכוחות עצמו. זה הרבה הרבה יותר מורכב." לכן מדענים חוקרים את התחום במשך שנים, ונכון לעכשיו הם מבינים בזה הרבה יותר משהפיזיקאים מבינים את היקום. ולא שמעתי אותך מפקפקת בהשגותיהם של הפיזיקאים. תקשיבי לי, גם בפילוסופיה חובה להשתמש בהגיון הישר. אני מדבר איתך על סמך עובדות נ-ט-ו. המשפטים שלך הם לא יותר מגבוב מלא פתוס של מילים חסרות קשר למציאות. כל עוד לא תביאי הוכחה שתתמוך בדברייך, יהיה לי קשה מאוד לקחת אותם ברצינות. אני מודע ליחס הבוטה שלי בהודעה הזאת, ואני מתנצל על זה, באמת. פשוט לא מצאתי דרך אחרת להביע את הסלידה שלי מהדעות הפסאודו-מדעיות שלך. אני מצטער מאוד אם נפגעת, זאת לא הכוונה שלי.

ל נ צ ח

New member
חוכמה מוסתרה ומטמון טמון מה יועילו

גם שניהם לאדם שלא יעז לעצמו? לאחר שמצא האוצר אוצר-העל שנים אותו נואשות חיפש, לעולם לא יוכל לממשו ולשביעות רצונו לו לא האינטליגנציה שלו. הצלחתו לממש ברבים את האוצר שמצא, אוצר שאין כדוגמתו וכי אין שני לו, האוצר העצום אותו סופרים ומשוררים, אנשי רוח כת ודת, רוזנים ומלכים, עשירים ועניים, טפשים וחכמים ומי לא, אותו כולם הם לשווא חיפשו ולא אותו מצאו האוצר המוסתר מהם וממנו עד שנפל לידיו. ומצא בזכות אישיותו המיוחדת בזכות האמונה התעוזה הקיצוניות והערמומיות, האינטליגנציה שלו. אפקט חלילו של מידס משול לאינטליגנציה שלו, בכוחה להפנט את ההמונים ולסחוף אותם לארמונות האוצר. כך נכתב וכך יהיה! * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

למה???

New member
אני חושבת שהתבלבלת בין ההגדרות

לאדם "גאון" לבין אדם "אובססיבי". יש אנשים שלא מסוגלים לצחצח שיניים לבד אבל אם תיתן להם כל תאריך של ה400 שנים האחרונות הם פשוט יגידו לך איזה יום זה יוצא, אההה והם גם חישוו מלאנתלאפים מס' ראשוניים (כבר עבר הרבה זמן, אני לא זוכרת כ"כ...). פה מדובר על אנשים אובססיבים. השכל שלהם לא מאפשר להם לעשות כמעט כלום באופן הכי מינימלי אך נתקע על מציאת מס' ראשוניים ועל זכירת תאריכים וזה פשוט מה שהוא מאפשר להם לעשות, אומנם בצורה מעולה אבל... כן, אפשר להגיד שזו גאונות, אפילו משהו על-אנושי. אבל ראבאק, הב"א לא יודע לאכול כמו שצריך! לא יודע לדאוג לצרכים שלו... אין כזה דבר "גאון" גאון זה דבר יחסי והוא נמדד ע"פ קריטריונים מסוימים. נגיד, אם תיקח כמות מסוימת של אנשים ותבקש מהם להמציא משהו חדש, לאחר כמה זמן תחזור אל אותם אנשים, תמצא את האדם שהמציא את הדבר הכי מתוחכם ותתחיל להגיד שהוא הכי חכם, או שהוא הגאון שמבין אותם אנשים. אם תקח את כל האנשים בעולם ותמצא את האנשים שהמציאו את הדברים הכי מתוחכמים ותקרא להם גאונים זה לא יהיה שונה... אתה מדדת אותם ע"פ קריטריונים מסוימים, כמובן. אבל מי אמר שזה מעניין אותם להמציא משהו חדש? הינה אפילו אתה אומר שה"גאון" אצלכם לא יידע להבדיל בין משו למשו, למה זה הופך אותו לפחות גאון? הרי הוא הצליח בתחום שלו (לימודים בביצפר, אפשר לקחת את זה כתחום 1 הרי זה לא כ"כ מורכב...) הרבה יותר מכל האחרים? איך לדעת את ההבדל בין אסטרונומיה לאסרולוגיה יעזור לו להצליח בלהוציא ת.בגרות?

יופי, בשר טרי

תענה לנו, למטרות מחקר (רק אם אתה רוצה כמובן, לא קושרים אותך פה לשום כיסא), למה אתה בכלל מעוניין לעשות בחינות מדד אינטיליגנציה?

amirmatalon

New member
הסיבה שאני רוצה

היא שאני מחשיב את עצמי ליחסית חכם ובעל תפיסה מהירה ורציתי לבדוק איך דברים אלו עומדים במבחן כדי להוכיח לעצמי אחת ולתמיד שאני לא ממוצע

neko

New member
בשביל זה עושים הרבה מבחנים,

ומאמינים רק באלה שנתנו לך ציון טוב
... זאת לדעתי אחת הבעיות של מדידת IQ: אנשים שיקבלו ציון "נמוך" (ורוב האנשים שאני מכיר מאד יעלבו מציון של פחות מ130) עלולים לאבד את הדחף ללמוד ולהצליח: מעין "וואלה, בשביל מה? תמיד יש את אלה שיהיו יותר טובים ממני...". אצליו המצב די הפוך: הIQ היחסית גבוה שלי (מספיק גבוה בשביל מנסה לפחות
) חיזק את הדחף שלי להתקדם, להמשיך לתואר שני (אינשאללה לסיים קודם את הראשון...), ואפילו אולי לדוקטורט ולתחום המחקר. אם הייתי מקבל ציון נמוך במבחני IQ? לא בטוח שהייתי בונה על זה. מאד מצחיק אותי לחשוב על איזה פרופסור מצליח למתמטיקה\פילוסופיה\וואטאבר, שעשה מבחן IQ, קיבל ציון ממוצע לטעמו, ואיבד את הטעם להמשיך לחקור
...

למעלה