שאלה

coolel

New member
שאלה

זה די דחוף כי יש לי מבחן מחר באוניברסיטה... באלגברה בוליאנית כשבונים טבלת אמת, או כשלדוגמא אני מצמם מפת קרנו ויש משותף שהX הוא 0 אז זה בעצם X' (NOT X או שזה X... הכוונה האם 0 הוא הNOT של מספר או ש-1 הוא NOT של מספר או שזה משתנה - אני לא מתכוון בכלליות - אני יודע שבכלליות הNOT הוא ההפך אבל אני מתכוון לדוגמא שאני מצמצם מפת קרנו וכו' - האם הNOT הוא 0 או 1 או שזה משתנה ואז איך יודעים מה זה מה? זה ממש ממש ממש חשוב - תודה רבה לכל מי שינסה לעזור!

שאלה לא מובנת בעליל...../images/Emo26.gif

מפת קרנו באה כדי לצמצם ביטוי בוליאני. ברור שה-X הוא משתנה... לא נראה לי שהבנתי מה אתה שואל.

coolel

New member
כן אבל כשאני כותב את הצמצום

אני כותב לפי מה שמשותף לכל ריבוע שסימנתי, נכון? לכן שאני מסמן ריבוע ואני רואה שמשותף לו שX=0 אז אני כותב X או X-NOT? האם הערך 0 הוא ערך NOT בטבלת קרנו?

צבתות

New member
פשוט מאוד

אתה כותב not x. למה? בא נתחיל מההסבר: מפט קרנו מאפשרת לך להגיע מטבלת אמת לפוקנציה בולאנית. אתה רוצה בסוף התהליך לקבל פונקציה, ככה שכשתכניס לה את ערכי המשתנים תקבל את הערך המתאים שמופיע בטבלת האמת. הפונקציה הזו בהמשך תקבע לך איזה שערים אתה צריך לצורך מימוש הפונקציה. אם תכתוב x, הכוונה היא שהערך נקבע פשוט לפי x. כלומר תקבל 1 כאשר x הוא 1, ובמימוש זה פשוט חוט. לעומת זאת, אתה זקוק למצב שבו x יהיה 0, והתוצאה תהיה 1, שזה אומר not x, או במימוש - שער NOT על הכניסה x.

יש לי פתרון בשבילך...../images/Emo26.gif

מועד ב'....

coolel

New member
אין מועד ב'

זה לא מבחן סופי - זה מבחן אמצע והוא רק מבחן מגן - רק יכול לשפר את הציון ואם הוא לא יישפר הוא לא ייחשב... ולפי איך שעשיתי אותו הוא בטח לא ייגן על כלום - לא נורא... אני אחרוש לקראת המבחן הסופי...

למעלה