שאלה

שאלה

שלום לכולם רציתי לדעת עם אפשר לזווג פיתון בורמזי אלבינו עם פיתון מרושת? תודה רע ליבני

רע שלום

בעבר נעשו הכלאות בין פיתון בורמזי לפיתון מרושת. ממה ששמעתי אחוזי הפוריות ברביה כזאת הם נמוכים מאוד וגם הצעירים עושים בעיות. בכל מקרה איני ממליץ על ערבוב מינים.

Liron Samuels

New member
תשובה

בעיקרון אפשר לזווג פיתון בורמזי עם פיתון מרושת אך זה קשה מאוד! נניח והצלחת לזווג אותם, הדרך עד השגת צאצאים ארוכה מאוד.. זה כל כך קשה לזווג את השניים ביחד שיש רק מעטים מאוד בעולם שהצליחו! מעניין ששאלת בקשר לבורמזי אלבינו דווקא... אני מצרף תמונה של הזדווגות של בורמזי אלבינו עם מרושת טייגר שהתרחשה לפני כשבוע בארה"ב. כמו שאמרתי קודם, העובדה שהייתה הזדווגות ממש לא אומרת שיבקעו לבנאדם צאצאים. (גם קורה הרבה שבוקים נחשים מתים או מעוותים...). עד כמה שידוע לי אף אחד לא זיווג בהצלחה מרושת לבקן או בורמזי לבקן עם בורמי או מרושת רגילים. נ.ב. ההזדווגות בתמונה התרחשה לגמרי במקרה! הבנאדם לא ניסה אפילו לזווג אותם...

גם בפארק הזוחלים ה101 הייתה

הזדווגות של פיתון מרושת עם פיתון בורמזי אבל שום דבר לא יצא (ביצים).

Liron Samuels

New member
יונתן

את זה לא ידעתי... אתה יודע קצת פרטים על שני הנחשים המדוברים? גודל, גיל וכו'?

אני לא זוכר יותר מדי פרטים זה מה

שאני כן זוכר. זה היה זכר טייגר הראשון שהגיע לפונדק באורך של 4.5-5 מ' ונקבת פיתון בורמזי לא זוכר איזו אבל היה לה לפחות 4 מ'. המרושת היה בן 3-4 שנים ואני לא יכול לתת פרטים לגבי הבורמזית. יותר מזה אני לא זוכר זה היה איזה יום וזה היה חד פעמי בתקופה שבה הוחזקו ביחד באותו הכלוב כמה פיתונים מרושתים וכמה פיתונים בורמזים.

naja

New member
בנוסף לכל מה שאמרו לך יונתן ולירון-

לדעתי הנחשים האלה גם דיי מכוערים.

למעלה