שאלה

שאלה

the doors לא נקרא רוק מתקדם? לפי דעתי הם נכנסים לקטגוריה, בעיקר באלבומים ברוב המוחלט של השירים שלהם

מורנא007

New member
שאלה טובה ../images/Emo127.gif

מדוע הדלתות אינם רוק מתקדם? אולי בגלל מבנה השירים שהוא דומה לפופ רגיל, כלומר בית פזמון בית פזמון פעלולי גיטרות ואורגן ופזמון. אולי מפני שהם יצרו מוסיקה בעשור שקדם לפריצת הפרוג והם השפיעו עליו ולא הושפעו ממנו.

CaerBannog

New member
הממ

אז ככה, הדלתות אמנום יצרו מוזיקה יחסית תיאטרלית ואמנותית, אבל לא היה לה נערך מוזיקללי מתקדם, כלומר הם התבססו על דברים מאוד פשוטים ברוב המקרים, גם אם העיבודים שלהם היו מעניינים יחסית, זה בעיקר בזכות יצרתיות ביכולות שהיו להם ולא איזשהו ידע מוזיקלי מרשים או יכולות וירטואזיות ענקיות. האמת, חוץ מנזרק על הקלידים שעוד ניתן לציין שהיה לו ידע במוזיקה, גם דנסמור וגם קריגר היו נגנים איך לומר, די מחורבנים. זה לא ואמר שהם לא היו יצרתיים ושאני לא נהנה מאוד מהמוזיקה שלהם, אבל מעבר לפופ פשוט ברמה המוזיקלית זה אפעם לא הלך.

emmily plays

New member
the doors

אהבתי הראשונה.. עוד לפני הפלוידים. לדלתות יש שירים שהם ממש לא במבנה של בית פזמון בית ראה ערך:"איק קמג" when the musics over the soft parade five to one ועוד רבים וטובים. אגב the soft parade הוא שיר שהמשקל והקצב וסגנון השירה מתחלפים בו 5 פעמים ב8 דקות... זה הופך אותו לקצת פרוגי, לא? האמת אני עדיין לא מבינה מספיק אז אם טעיתי אנא תתקנו אותי.

הדלתות הם לא פרוג משום בחינה

כפי שנאמר, ההגדרה הנכונה היא רוק פסיכדלי. צריך יותר מC-part על מנת ליצור פרוג, וThe End זה סתם שיר ארוך ללא כל הצדקה מוסיקלית.

מורנא007

New member
OK שיהיה פרוג

באותה הזדמנות אפשר לצרף גם את ג'רי לי לואיס, שהרי הוא שילב וירטואוזיות ואלמנטים קלאסיים ברוק אנד רול (או בריטם אנד בלוז) עוד בשנות החמישים.

למעלה