שאלה

שיראלוש

New member
אורחת יקירתי

אני מציעה לך ממש להירגע אז טעיתי מה קרה? את ממש חצופה, תמיכה ממש טובה... תמשיכי ככה ונראה כמה חברים עוד ישארו לך!!! תודה רבה ותדעי לך שאני לא נוהגת להתיחס לאנשים ככה אבל את עברת את הגבול!!!!

שיראלוש,

בסך הכל איזה אורחת פורחת כתבה לך הערה, לא נראה לי שאת צריכה להיעלב ממנה כל כך. בנוגע לקבלה לאוניברסיטה - אני מציעה שתיכנסי לאתר מידעת (אני מניחה שיש קישור לאתר בקישורי הפורום), תכניסי שם את הפרטים שלך וציוני הבגרות, ותבדקי איזה ציון פסיכומטרי את צריכה כדי להקתבל, ולפי זה תשקיעי בבחינה. 630 זה לא נמוך, אבל גם לא כל כך בשמיים (יחסית לפקולטות יותר מבוקשות).

שיראלוש

New member
שאלה

תכנוני לשנה הבאה הם ללמוד מדעי המדינה ותקשורת ציבורית באוניברסיטה: 1. יש לי עבודה שרק התחלתי 10 שעות שבועיות אני יוכל לשלב אותה עם הלימודים? 2. לפני שאני עושה פסיכומטרי אני צריכה קודם להירשם לאוניברסיטה? 3.במידה ונרשמתי והפסיכומטרי לא מספיק מה עושים? הרי כבר נרשמתי? מה שהכי מפחיד אותי ומרתיע אותי זה עיניין של העבודה מקווה שתעזרו לי! תודה רבה

ואם הפסיכומטרי שלך נמוך מדי,

ע"י שיפור בגרויות תוכלי להעלות את הממוצע שלך - וכך הציון המשוקלל שלך יהיה גבוה יותר. ומקסימום, במקום ללמוד באוניברסיטה, תלמדי במכללה, או שתלמדי בפקולטה אחרת.

מדע המדינה

לא ברור לאיזה מוסד לימודים את מתיחסת. בכל מקרה הציון הנדרש בפסיכומטרי תלוי גם בממוצע הבגרות. ככל שהממוצע גבוה יותר, ניתן להסתפק בציון פסיכומטרי נמוך יותר, ולהיפך.

תשובות

לגבי עבודה-קחי בחשבון שמערכת שעות ממוצעת כוללת 22-30~ שעות שבועיות.מלבדן, תצטרכי להשקיע הרבה שעות מעבר ללימודים בקריאת מאמרים, הכנת תרגילים, עבודות וכיו"ב...האם תוכלי לשלב את הנ"ל עם לימודים? תלוי בך-בנאדם אחד יוכל לשלב ואילו אחר לא... לא-את יכולה להירשם פלסיכומטרי בלי קשר לאוניברסיטה....מה שכן משנה הוא שאת צריכה לעשות את הפסיכו' עד תאריך מסויים שהאוני' תקבע....לרוב, כמדומני, אם את מתכוונת להירשם לשנה הבאה(תשס"ה-אוק' 2004), האוני' יתחשבו בפסיכו' שיש לך ו/או(הן יקחו את הגבוה מביניהם) במועדי פברואר ואפריל-אם תרצי לגשת אליהם... אין כזה דבר פסיכו' לא מספיק(אלא אם כן הוא מ-מ-ש נמוך-מתחת ל 450 אם אני לא טועה האוני' לא מאפשרות הרשמה אליהן)-זה תלוי בממוצע בגרויות המשוקלל שלך...יש, במקרה הרע, ציון התאמה לא מספיק-ציון שמשקלל ע"פ נוסחא את בגרויותייך והפסיכו' שלך. ונגיד ואחד או יותר מהנ"ל לא מספיקים(ציון התאמה/פסיכו' ממש נמוך, חס וחלילה)-פשוט תידחי מהאוניברסיטה ו"הלכו" דמי ההרשמה.זו האמת המצערת, מה לעשות...

תשובה

1. יש לי עבודה שרק התחלתי 10 שעות שבועיות אני יוכל לשלב אותה עם הלימודים? מרבית הסטודנטים עובדים במהלך לימודיהם, באופן חלקי. 10 שעות עבודה אינה התחיבות גדולה מדי, ובלבד שהשעות גמישות ותסדרנה עם מערכת הלימודים שלך. 2. לפני שאני עושה פסיכומטרי אני צריכה קודם להירשם לאוניברסיטה? לא. הבחינה הפסיכומטרית היא תהליך נפרד שאינו קשור לרישום. 3.במידה ונרשמתי והפסיכומטרי לא מספיק מה עושים? הרי כבר נרשמתי? מה הכוונה? הציון אינו די גבוה? כל שניתן לעשות הוא לשפר ציונים בבגרות או בפסיכומטרי, או לבחור בתחום ו/או מוסד אחר שאת עומדת בדרישות הקבלה שלו.

למעלה