שאלה.

touti

New member
שאלה.

לפעמים אני מרגישה שהקשר הזוגי בא על חשבון הבית והילדים. היה לנו פסק זמן, ובשבועיים של פסק הזמן ראיתי שהילדים נינוחים יותר, יש לי יותר זמן אליהם וסבלנות... הרי אני יודעת שהכל מתחיל ונגמר בי כהורה, אם אני שלווה ואקרין את זה בבית זה ישפיע אוטומט על הילדים. חוץ מהקושי שצריך להתמודד עם הבעיות בחינוך שנוצרו, עם המשקעים ועוד(נרשמתי לסדנת הנחית הורים) אז לפעמים אני מרגישה שאין לי זמן ויכולת ואנרגיה וכח להשקיע בבן זוג ובעצם לגדל עוד ילד.. אני מרגישה שאני נלקחת עם מטלות היום יום, ההשקעה בחינוך שאם לא עכשיו אימתיי הטיפול בילדים והבית, ואולי זה לא פייר לא לשחרר את בן הזוג למצוא מישהיא מתאימה וזמנית יותר. אז איך אני אבנה פרק ב? או שאולי כדאי לי לחכות לפחות שנתיים לראות שהילדים יציבים בדרך ואז לחפש את בן זוגי? איך משלבים בין האחריות לילדים ולבית וגם להקדיש כל מה שצריך לחבר? לפעמים אני מרגישה צורך רק להישען עליו, להתחבק..ושאין לי כח ללטף, לתת, לשמוע, לתמוך נוסף לכל מה שיש לי כבר. מקווה שיצאתי ברורה:) (שאלה שמציקה לי די זמן רק שהמסך נשרף ועד שארגנתי חדש וכו')

r e d head

New member
חושבת...

כשזה נכון וטוב זה משתלב בחיים זה נעים וזה נותן אנרגיות חיוביות ורוגע פנימי. וההשלכה של זה על מטלות היום יום והילדים צריכה להיות בדיוק הפוך ממה שכתבת. וואלה

צריכה לגדל עוד ילד?../images/Emo23.gif

מה שכתבת מוכר עד כאב אני בחרתי להדגיש עבורך משפט אחד מדבריך את צריכה לגדל עוד ילד? את מתכוונת לבן הזוג? את רוצה וצריכה פרטנר שותף לעשייה למטלות ולא ילד תובעני שעסוק בעצמו{יצא לי קצת קשה} נרשמת לבד לסדנת הורים? אני חושבת שהמסר שלי ברור איפה הוא בכל הסיפור? אם אני לא בכיוון תתעלמי

antigone

New member
../images/Emo140.gifתותי, תחושות מאוד מוכרות לי...

אבל נברתי בזכרוני וניסיתי לשחזר מתי הרגשתי כך, והגעתי למסקנה שתחושות אלו תמיד התעוררו, כאשר הבן זוג המסויים רצה אותי לבד, בלי "החבילה" לפעמים הלכנו עם הילדים לבאולינג... אבל בתכלס !הוא רצה אישה פנוייה מדאגות, מפנקת , זמינה .... כי הוא לא לקח חלק בנטל היומיומי שלי עם הילדים, עם הבעיות, עם השיחות, עם הכסף, בקיצור סוציומט מושלם!! ומערכת שכזו מוציאה מאיתנו אנרגיות מיותרות ולחינם , כנראה שצריך בן זוג שתומך בנו גם מוראלית וגם פיזית, והרווח כולו שלו כי לדעתי הוא "יקבל " אישה נינוחה, לא מוטרדת , שלווה ואז זה מפנה מקום בראש לדברים אחרים .
וד"א, לא משנה מה הוא גיל הילדים, הם תמיד זקוקים לאהבה ותשומת לב שלנו... וכמובן, זו דעתי בלבד !!!

touti

New member
קלעת בדיוק!

אבל מה עושים כשהכל חושב נכון וכמו שאתם אומרים אז אולי זה לא הבן זוג שמתאים..אבל הלב ובכל פעם שאני רואה אותו אני נמסה מחדש? איך משליטים את השכל על הלב?

אם את מרגישה כך

כנראה באמת שזה לא בן הזוג הנכון... עוד ילד? בטח שאת לא צרכה אף אחד לא זקוק לעוד ילד כי אם לבן/בת זוג שווה, תומך , רגיש לצרכים של כל השותפים מסביב. קשר אף פעם לא צריך לבוא על חשבון כי אם בנוסף ואם זה המצב - עשי חושבים אם זה האיש אליו פיללת....

touti

New member
ניצת

יש כזה דבר בן זוג נכון? איזה גבר לא היה מעדיף אשה פנויה וזמינה ואם אפשר אז עם כסף? אתם מצליחים לשלב את הבן זוג עם היום יום שלכם והילדים וכו'?לא במצב של מגורים משותפים.

בודאי שיש

בן זוג נכון עבורי הוא זה שמשתלב בחיי ולא מפריע להם, הוא זה בחברתו יש לי את היכולת לצמוח ולא לקמול, הוא זה שמוסיף טעם לחיי ולא טעם מר, הוא זה שאיתו חיי הרבה יותר טובים מאשר בלעדיו. לגבי שאלתך השניה - "איזה גבר לא היה מעדיף אשה פנויה וזמינה ואם אפשר אז עם כסף?" בואי אגלה לך שיש הרבה גברים , בדיוק כמו הרבה נשים שהיו רוצים בת זוג עם חיים משלה ולא אחת כזו שתעבור לדום בכל פעם שבא לו... והשלישית. כן , אני אישית מצליחה לשלב ואפילו נהנת מזה.

avitalp

New member
תשובה...../images/Emo20.gif

לטעמי, הקשר הזוגי האולטימטיבי (עם מגורים משותפים או בלי...), הוא כזה שנותן מרחב לכל הדברים שציינת... לך, לו, לזוגיות שלכם, לילדים, לבית (המשותף או הנפרד)... הוא כזה שתוכלי להישען עליו כשתהיי זקוקה לכך ולאפשר לו להישען עלייך כשהוא זקוק לכך... הוא כזה שמבין שכשבונים פרק ב', צריך "להתחלק"... כי זה לא רק את והוא... יש ילדים, בית, עבודה, משפחה מורחבת... צריך להיות לוליינים רוב הזמן... לתמרן... צריך המון סבלנות, סובלנות, הבנה וקבלה... כן, הרבה פעמים יש מצבים בהם משהו בא על חשבון דבר אחר... אבל כשנותנים לזה מקום, ומדברים על זה, ומבינים את זה - אפשר להתגבר על כל מכשול... אביטל

antigone

New member
../images/Emo45.gif לוליינים, ממש ככה....

לתמרן כל הזמן, זה לא מעייף ?? לפעמים בא לי לצעוק-
פוס!!! ורגע מערכת יחסים עם בן זוג יכולה להתקיים ללא מגורים משותפים, ללא קשר אינטנסיבי, עם מרחב, עם הבנה.... איך בדיוק??? ואיפה ה"אני" מה אני אוהבת לעשות... בתאוריה זה הכי קל , אבל ליישם את זה , זה מאוד קשה... לא בלתי אפשרי אבל בהחלט קשה!!

מתי להכנס לזוגיות

במצב הנתון, זה תלוי מאוד בבן הזוג ובסוג הזוגיות. אצלי למשל, מאז שפגשתי את בן הזוג הנוכחי, החיים פשוט הפכו קלים יותר. וכשעברנו לגור יחד, הרגשתי עוד הקלה. אז נכון שאני מקשיבה ותומכת, אבל גם הוא מקשיב לי, ויש מי שמתחלק בעבודות הבית המגעילות. הילד בכלל פורח מאז שאנחנו יחד - בזכות השקעתו, אבל גם בזכות זה שנהייתי נינוחה מאושרת ורגועה. כך שאולי, ורק אולי, אם את מרגישה שהזוגיות שואבת ממך אנרגיות, ההסבר טמון בסוג הזוגיות.

למעלה