שאלה

שאלה

האם באמת אפשר להפנט מישהוא עד עכשיו אני בנתייים מאמין שזה סתם שטויות לא מאמין שאפשר להפנט מישהוא האם זה באמת אפשרי ואני מתכוון לדוגמא לדבר הבא: להושיב מישהוא על כסא לאהפנט אותו ואז להגיד : "תקפוץ על רגל אחת" והוא יעשה את זה ? ואם זה כן אז "תרוץ ברחוב ערום" ואז הוא יעשה את זה כי אני לא מאמין שזה אפשרי מה דעתכם

mc901

New member
תשובה חלקית

שלום לך, דבר ראשון ניתן להפנט מישהו, אלא שלהפנט זה לא לעשות מה שרשמת ולא מה שמראים בסרטיי הריגול האלה. על מנת להפנט מישהו הוא חייב ברוב המיקרים לרצות להתהפנט ולשתף פעולה מכיוון שתהליך ההיפנוט הוא קצת ארוך (דקות רבות), כך שאם אינו רוצה להתהפנט הוא יכול להתנגד. אמנם ישנן שיטות (שאיני מכיר) של היפנוט בכוח אך לרוב הן הרבה פחות יעילות. כמו כן, אדם שכבר כן התהפנט מרצונו החופשי: גם שאתה מהופנט לא ניתן לגרום לך לעשות דברים בניגוד לרצונך. כמובן אם יסבירו לך שקפיצה על רגל אחת היא חלק משמעותי מהטיפול יש יותר סיכוי שתעשה את זה, אבל בוא נגיד שלא ניתן לגרום לך לרצוח מישהו לדוגמה. סה"כ ההיגיון שלך בריא וקשה מאוד בהיפנוט לגרום למישהו לעשות משהו בניגוד לרצונו, מה גם שזו לא מטרת ההיפנוט. הדבר שבאמת חשוב ליזכור זה שאדם שצריך טיפול בהיפנוזה, צריך דבר ראשון טיפול, וזה אומר שהוא מגיע עם מצוקה כלשהי, ולכן הוא משתף פעולה. רק עוד נקודה, כמו בכל דבר בחיים יש אנשים שמתהפנטים יחסית בקלות, ויש כאלה שמאוד מאוד קשה להפנט אותם (בהנחה וכולם משתפים פעולה), ולמרבה ה"פלא" גם כאן יש התנהגות נורמלית (פעמון). במופעים של היפנוזה קבוצתית וכאלה והמהפנטים מזהים מאוד בקלות את המתהפנטים בקלות ותמיד בוחרים אותם. יום טוב

אז

מה הקטע של ההפנוט אם אני בהכרה מלאה ואני יכול לבחור לעשות מה שאני רוצה ולא מה שאומרים לי אז זה בכלל לא שווה כלום, זה סתם שטות של "רפואה אלטרנטיבית"

mc901

New member
לא שטות!

שוב שלום, היפנוזה אינה שטות. שוב את/ה שוכח שזה לא מאבק בינך לבין המטפל אלא ניסיון לשיתוף פעולה. בעזרת ההיפנוזה מנסים פעמים רבות לגרום למטופל יותר להרגיש, לחוות ולהיזכר מאשר לעשות משהו באמת. ע"י שיחזור רגע מסויים יכול המטפל ממש לחוות מחדש אירוע טראומטי (לדוגמה) וכך בעזרת המטפל לשחזר אותו כדי לנסות למצוא היכן קרו בעיות מסויימות שגורמות לאירוע להיות טראומטי, ולהתמודד איתן מחדש. העיניין הוא שהמטופל ממש מרגיש מחדש את הדברים וזה הרעיון של ההיפנוזה, לא שהוא יעשה משהו אלא יחווה משהו. לעיתים (תלוי במקרה) החוויה כוללת בתוכה פעולות פיזיות וברגשות פיזיות (למשל הוא יכול ממש לטעון שהוא מריח ריח שרוף למרות ששום דבר לא נשרף), כאן הוא בעצם משתמש בזיכרון שלו מאותו מקרה מסויים, וזה המקור לריח. אני מקווה שהבנת פחות או יותר את הרעיון, מה גם שאני לא הכי מומחה בנושא. יום טוב

למעלה