שאלה...

Home Boy

New member
שאלה...

אני בשיעור 22 וממש לא הולך לי טוב בזינוק בעלייה (אני מתקשה למצוא את הנקודה) ובכלליות אני לא שולט בקלאצ' טוב...למישהו יש עיצה לתת לי כי לדעתי אני אמור להיות לקראת שלבי סיום הלמידה... תודה רבה מראש

אוקיי ...

צריך ליפול האסימון בקטע של הקלאץ' . להרבה יש איתו בעיות , עד שהם פתאום קולטים , והכל ורוד פתאום . המפתח זה לא לעזוב אותו מהר , הכל בעדינות , זה עוזר לחצי מהבעיות . בקשר לזינוק , פשוט שחרר אותו עד שהאוטו רועד ... בשלב יותר מאוחר אתה כבר לא תשתמש ברעידות כסימן , אתה כבר תלמד בטבעיות איפה הנקודה .

mc bige

New member
לא נורא......

אני עד שיעור 35, שבו עברתי טסט, כל הזמן האוטו נכבה לי, כלומר בזינוק בעלייה במגרש, ככה בחוץ לא כל כך קשה כי אין עליות עד כדי כך תלולות.... לי בטסט נכבה האוטו במגרש בחולון בזינוק בעלייה ולא קרה כלום.... ועצה שמאוד עזרה לי- כשאתה רוצה לעשות זינוק בעלייה, נגיד אתה ברמזור אז, אתה לא חייב ישר שעובר האור לכתום ואז ירוק לעשות זינוק בעלייה, תעשה עוד בשלב העמידה ברמזור תרים קצת את הרגל מהקלאץ' עד שאתה מרגיש שהגעת לנקודת החיכוך..... ועוד עצה זה, לשים יד אחת על מוט ההילוכים, בינתיים להרים קצת את הקלאץ' שאתה מרגיש שהמוט רועד לך בידיים, זה סימן שהגעת לנקודת החיכוך, ואז אתה מחזיר את היד להגה, ועושה את הזינוק בעלייהץץץץץ

miss_t

New member
לעבוד עם רגש

פשוטו כמשמעו לא לנסות להבין מה הולך עם האוטו, אלא להקשיב לו ולרצונות שלו

SeanZoR

New member
אני אחרי טסט כבר

וגם לי הולך גרוע בזינוקים. אני התרגלתי לזינוקים בעלייה עם האוטו של המורה לנהיגה (טורבו+דיזל) שהיו ממש פשוטים (פשוט להרים קלאץ' בלי צורך ממשי בדלק) ועכשיו אני נוהג באוטו קצת ישן בלי טורבו , בלי דיזל,אז אני צריך לעשות זינוקים בעלייה עם דוושת הדלק אז העניין מסובך יותר, וגם בגלל שאני לא מכיר את הנק' חיתוך והאוטו חלש בהרבה יותר מהאוטו של המורה. עצה - בשיעורי נהיגה , ובכלל, אל תתעצל להוריד או להעלות הילוך אם צריך (למשל לפני זכות קדימה להגיע לאט ולהוריד לראשון, למרות שאתה לא חייב), זה תירגול טוב מאוד.

FreakStyler

New member
תשובתי:

קודם כל, עזוב את המחשבה שאתה כביכול, אמור להיות בשלב סיום הנהיגה.... כל אחד והקצב שלו, אני מצטערת שאני כותבת את זה בפעם המיליון אבל אני עשיתי בערך 80 שיעורים. בקשר לזינוק בעלייה... תשחרר ת'קלאץ' קצת לרעידות, עזוב ת'ברקס ומיד תן גז.. ותשחחרר לאט ת'קלאץ', אל תזרוק אותו , עד שתעזוב אותו לגמרי. אל תמהר בקטע של הזינוק, כי אחר כך יתכבה לך וזה מבאס. ותגיד למורה שיעבוד איתך על זה הרבה..... בקיצור, שיהיה לך בהצלחה!

למעלה