שני תשובות + שאלה חדשה
הכדור דיי פשוט במרכזו יש מתח ממש אבל ממש גבוה שרוצה להפוך לניטרלי (לגרום לפוטנציאל אפס) הדבר היחיד שיכול לחבר בינו לבין האדמה (שזהו פוטנציאל אפס עקב מסה גדולה ועוד הרבה בלה בלה בלה ) זה האדם אשר נוגע בכדור ובאדמה בו זמנית ואז נורה ברק מן המרכז לניקודה ע"פ הכדור בה אתה נוגע שים לב שאם תגע ותקפוץ בו זמנית לא יווצר ברק ,כי לא תהווה מעגל סגור מה שמעניין למרות המתח הגבוה אתה לא מת, אני משער שזה עובד כמו המברג הטסטר הזה שבודקים איתו איפה הפאזה ואיפה האפס. הכדור זכוכית בטח בעל התנגדות ממש גבוהה ורוב המתח נופל עליו. לתשומת לבך, כל מה שרשמתי זה לדעתי , אם אני הייתי עושה את המכשיר כך הייתי עושה אותו , באמת יכול להיות שהכל לגמררי שונה המכשיר עם הברקים על אותו עיקרון רק שאתה לא צריך לגעת בו. מסביב (בטבעת החיצונית) מתפזרים באופן אקראי מטענים ובמרכז מטען אחר. וכך נורים (מהמילה לירות) ברקים מהמרכז לצדדים באופן דו ממימדי. ועכשיו שאלה שלי הייתי במוזאון המדע בחיפה ויש שם מכשיר כמו הראשון שהסברתי עם הכדור של הברקים רק ששם מי שנוגע עומד על משטח, ואליו נורי ברקים. אחר כך מישהוא אחר ניגש אליו , והוא לא על המשטח (הזה שניגש) ואז הזה שעל המשטח נוגע בו. הזה שלא על המשטח מקבל שוק חשמלי (לא ממש כואב , אבל לא רע בכלל) והזה שעל המשטח לא מרגיש כלום למה ? למה לא שתיהם מקבלים שוק, הריי שתיהם במעגל החשמלי, זה לא משנה מי יותר קרוב לאדמה.