שאלה...

uriah113

New member
שאלה...

אני יכול לבנות עלילה בלי הספר לשה"ם?!?!?!?!?! אם כן, אז איך? ואם יש לכם רעיונות..אז תודה תודה רבה..

ננסק

New member
עצה שלי לשה"מ מתחיל:

תעתיק מתוך סיפורים קיימים. קח משהו שהיה בסדרה מצויירת כלשהי, שלב בתוך זה באופן כלשהו רעיונות מתוך סיפור פנטזיה שקראת, ויש לך הרפתקאה קצרה ולא מאוד מסובכת לתפארת.

AndyBear

New member
שאלה...

איך הספר לשה"ם אמר לעזור לך?, מה הוא יתן לך דימין מפותח, או אולי הוא יגרום לעולמות פנטזיה להתגלות לך בחלום? מה הבעיה בלהחליט על מספר של נקודות מרכזיות בסיפור, ולהעביר את השחקנים ביניהן?

uriah113

New member
אמ...

כי אני צריך לדעת על מפלצות וכל מיני דברים שיש בספר לשה"ם לא?!

AndyBear

New member
תסתקל

אתה רוצה להמציא מפלצת תעשה ככה: *תבנה "דמות" (את כל התכונות והמיומנויות) סביב קונצפט של חייה/מפלצת מסוימת. *תחליט על איזה "עור" אתה מלביש אליה(דרקון, גובלין, קוף, אולי קוסם רשע). *תזכור שלפי החוקים דמות ברמה X תהווה אתגר לחבורת דמויות(4 מהן) באותה רמה.(זה הקו המנחה של רמת הקושי) תזכור שלא חייבים להשתמש ב"דמויות" ו"מקצעות" שמוצגים בספר תתפרע קצת, העיקר ש"הדמות" שתצא לך בסוף תיהיה ניתנת להשווה לרמה כלשהי.

shadowfax

New member
הוא עוזר להבהיר דברים

ספר לשחקן נותן הסברים על החוקים, מבהיר נקודות שנויות במחלוקת, חוקים אופציונלים, הדרכה לבנית עולם, הסברים על ד"ק וכיצד לגשת למשחק, צורות הנחיה וסתם עוד הדברים שמנחים לפעמים צריכים. הספר אינו חיוני לתחילת המשחק אך הוא בהחלט יכול לעזור בהמשך...

AndyBear

New member
אני יודע את כל זה יש בבעלותי הספר

אני רק אומר שאם אין לך לא צריך כל יום לשאול את אותה שאלה(האם אני צריך את הספר לשה"ם/מגדיר המפלצות?)

comics

New member
כשהייתי קטן שיחקתי בלי ספר שה"ם...

פשוט שיחקנו.....אח שלי הסביר לי וכשזה נהיה רציני התחלתי להיתעניין וזה עזר רק בחוקים מסוימים זה לא "פיתח לי את הדימיון" או "עזר לי להמציא הרפתקאה" . אתה תמיד יכול להתחיל עם הרפתקאה מוכנה (אני התחלתי עם הרפתקאה של אח שלי...) למרות שהיום אני כבר לא כל כך אוהב את זה... אבל אם אתה מתחיל זה יהיה מושלם בישבילך (עדיף בעיברית...)

למעלה