שאלה

coolel

New member
שאלה

תכנה לבדיקה אם המספר הוא ראשוני: צריך להריץ לולאה מ-2 עד למספר עצמו-1 ולבדוק אם יש שם מספר שמתחלק ואם כן אז המספר הוא לא ראשוני.... הבנתי שיש אפשרות להריץ רק עד השורש של המספר שהוכנס - למה?

DNile

New member
א. זאת שאלה מתמטית.

אז להבא, תנסה בפורום מתמטיקה. ב. תחשוב מה קורה כשאתה רוצה לבדוק את המספר השלם שבא מיד אחרי שורש המספר, אשר נכנה בN(אם שורש המספר שלם, מן הסתם הוא לא ראשוני). תסכים איתי שN*N חייב להיות יותר גדול מהמספר שאתה בודק?(בגלל שN גדול משורש המספר) אז כדי שN יהיה גורם של המספר, אתה חייב להיות מסוגל להרכיב את המספר כמכפלה של N ומספר יותר קטן מN, אבל את המספרים שיותר קטנים מN כבר בדקת!או שאף אחד מהם לא מחלק את המספר(ואז גם N לא יחלק), או שחלק מהם כן, ואז אין צורך בכלל לבדוק את N.

eyalbd

New member
למה להריץ עד לשורש?

אם הוא מתחלק במספר כלשהו שגדול מהשורש אז הכפולה של אותו מספר קטנה מהשורש והיית מגלה זאת קודם. אם לא גילית שום מחלק עד לשורש אז גם לא תגלה מעבר לו.

הסיבה היא פשוטה...

בו נניח שאנחנו בודקים את המספר 101 אם הוא ראשוני. ננסה לחלק אותו ב-2 , התוצאה תהיה בערך 50. ב-3 , התוצאה תהיה בערך 33. ב-4 , התוצאה תהיה בערך 25. ב- 5 , התוצאה תהיה בערך 20. ב- 6 , התוצאה תהיה בערך 16. ב- 7 , הץוצאה תהיה בערך 14. ב- 8 , התוצאה תהיה בערך 13. ב- 9 , התוצאה תהיה בערך 11. ב- 10 , התוצאה תהיה בערך 10. ב- 11, כבר אין צורך לבדוק כיון שקיבלנו כבר את התוצאה הזו מנסיון חילוק קודם. כך שכל נסיון חילוק במספר שהוא גבוה יותר משורש המספר הנבדק כבר התקבל כתוצאה מקורבת של נסיון חילוק קודם ולכן אין צורך לבצע בדיקה של חילוק במספרים הגבוהים מהשורש. ואם אתה רוצה לשכלל את התכנית הרי שגם אין צורך לבדוק חילוק במספרים שאינם ראשוניים כיון שלדוגמא: מספר שאינו מתחלק ב-2 גם לא יתחלק ב-4. מספר שאינו מתחלק ב-3 גם לא יתחלק ב-6 או 9. בבדיקה של מספרים גדולים מאוד כדאי להציב תנאים כדי לזרז את הבדיקה. ולסיום אתגר: כתוב תכנית הבודקת את השערת גולדבך. "כל מספר זוגי הגדול מ-2 מורכב לפחות מצמד אחד של מספרים ראשוניים". ואם תצליח להוכיח את זה תהיה עשיר ומאוד מפורסם.

DNile

New member
איפה הכסף?

bool isPrime(Integer n) { for(Integer j = 0; j < sizeof(Primes); j++) { if(Primes[j] > n) return false; else if(Primes[j] == n) return true; } } bool IsGoldBachForReal() { for(Integer i = 4; i < Infinity; i+=2) { bool bMatchesHyposis = false; for(Integer j = 0; j < sizeof(Primes); j++) { if(isPrime(i - Primes[j])) { bMatchesHyposis = true; break; } } if(!bMatchesHyposis) return false; } return true; }​

DNile

New member
שלחתי לך תוכנית מלאה..

Primes[] וInfinity הן הגדרות של השפה. חוץ מזה, בדיקת כל המספריים האפשריים זה בהחלט הוכחה. זה כמו שתגיד לי: תוכיח שעבור כל המספרים הזוגיים בתחום 0 ו6 המשוואה
x(x-1)(x-2) = x^3 -3x^2 + 2x​
מותר לי לבדוק שזה נכון ב0, 2, 4, ו6, ואם כן, לאמר שהוכחתי את מ.ש.ל. אז איפה הכסף?

DNile

New member
זה כבר לא חלק מהגדרת הבעיה.

ולהוסיף תנאים חדשים זה בכלל לא מתקבל על הדעת. אני רוצה את הכסף שלי. עכשיו.

עידו123456

New member
שתמע,

נריץ את התוכנה, ונבדוק אם היא באמת עובדת, אם בסוף, אחרי שהתוכנית תסיים את הפעולה, היא באמת תתן תוצאה קבילה, ניתן לך את הכסף...
אה, ואין מקדמה על החשבון...

DNile

New member
אין כל בעיה..

אבל אני מצפה לקבל אגורה על כל יום שאני מחכה.(בערך 3.7 שקל לשנה, לא כזה הרבה)

זהיר

New member
אהבתי את זה ../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif

Primes [] וInfinity הן הגדרות של השפה.
מסקנה: עדיף מחשב של 16 ביט - אצלו INF יותר קטן
חוץ מזה, בדיקת כל המספריים האפשריים זה בהחלט הוכחה. לזה אי-אפשר להתנגד!

DNile

New member
אז מה שאתה בעצם אומר זה ש

i < Infinty אמור להיות i <= Infinity?

coolel

New member
תודה אבל...

מה שכתבת פה הוא לא הסבר אלא דוגמא - אני מחפש את ההסבר ללמה זה קורה. ועוד משהו - אתה מסתתמך על בערך - איך אני יכול לבנות תכנית בהסתמכות על בערך?

מה בדיוק לא הבנת?

מספיק לך לבדוק עד sqrt(n) כי לכל x>sqrt(n) מתקיים אם x|n (קרי: x מחלק את n) אז n\x<sqrt(n). למה? נניח בשלילה שn/x>sqrt(n), לכן x*(n\x)>sqrt(n)*sqrt(n) וזו סתירה כי שניהם שווים לn.

עידו123456

New member
אז ככה:

קיים מספר טבעי n - אם n אינו ראשוני אזי ניתן לכתובו בצורה p*q=n כאשר p,q>1 ו p,q טבעיים. אם (p,q>sqrt(n אז p*q>sqrt(n)*sqrt(n)=n בסתירה להנחה המקורית, לכן נניח בה"כ כי (p<=sqrt(n ומכאן (למה? הראה כתרגיל לבית
) ש- (q>sqrt(n לכן מספיק לבדוק האם n/p נותן מספר שלם (כלומר האם n/p=q) - כלומר לבדוק רק עד (sqrt(n. █ מ.ש.ל.

coolel

New member
דבר אחד לא הבנתי משניכם

למה: "נניח בשלילה שn/x>sqrt(n), לכן x*(n\x)>sqrt(n)*sqrt(n)" "אם (p,q>sqrt(n אז p*q>sqrt(n)*sqrt(n)=n" איך הגעתם לזה?

למעלה