שאלה

tiki tiki

New member
שאלה

אנשים, מה אתם חושבים שצריך היה להחליט? (אני לא יודעת אם החליטו כבר או לא): לשחרר את הגופות של 3 השבויים ואת טננבאום או לא לשחרר ולנסות להתמקח על רון ארד...?

beckham17

New member
יש לי שאלה אחרת לגמרי....

למה שכחו את נעדרי סולטן יעקב?! מה איתם? אפילו לא הזכירו אותם!!! מה נסגר עם המדינה הזאת?!

tiki tiki

New member
מתי דנו על זה?

ומה זה משנה אם מאוחר מידי? אני רוצה לדעת מה אנשים חושבים...

tamarhp

New member
כן, אבל

אין לנו כח לחזור על זה שוב.. סורי

חָגָי

New member
זו לא השאלה

השאלה היא האם כדאי בשביל שלוש גופות וסוחר סמים - לשחרר מאות מחבלים, להרים את קרנו של ארגון הטרור ולהציב רף שלהבא ארגוני מחבלים לא ירדו ממנו??? אני בטוח שלא, זה לא שווה את זה.

חָגָי

New member
להחזיר את הבנים?

לא יודע איך, אבל אתה לא מסכים שלא שווה להביא את הגופות תמורת כ"כ הרבה מחבלים שישוחררו? להזכירם (אם ידעתם פעם), היה לפני כמה שנים הסכם שנקרא הסכם ג'בריל, שבמסגרתו שוחררו מאות מחבלים, שכיום מנהיגים את האינטיפאדה ואחראים לרצח מאות יהודים. יש מחירים שלא משלמים!

שרוך

New member
אז מה אתה מציע?

בס"ד הי חגי אז מה אתה מציע ? יש פתרון לאנשים !! תציע פתרון אחרון ואז תדבר בשבילך זה גופות ובשביל אותם משפחות זה יותר מגופה!!! חשבת על זה? שרוך

קיפיק

New member
זאת הדעה שלך עליו, לא של המדינה!!

חגי, את המשפט שלו יעשה רק בית דין של מעלה!!! ולא אנחנו ניהיה מי שיחליט בשבילו!! לנו אין בכלל זכות לדון אותו על מעשיו, ומאין לך שהוא לא התחרט בשבי של הרוצחים השטנים האלו??? אתה בכלל מתאר לעצמך איזה גיהנום הוא עובר שם? כמו שלנו יש את יום הדין, שרק ה' אלוקנו יחליט מי יחיה ומי ימות... גם לו יש את אותו אבא בשמיים...ורק הוא יהיה זה שיחליט בשבילו. ולכן, עלינו יש את החובה לפדות כל יהודי מישראל, (למרות שבוודאי הוא ישפט על מעשיו גם בארץ...) וה' כבר יעשה את שלו... אומנם אין הצדקה לשחרר מחבלים רוצחים תמורתו, אבל זה כבר הוחלט לצערי, בישיבת הממשלה...וחבל. אמונה!!!

חָגָי

New member
לא מסכים.

אני חושב שאנחנו לא צריכים לשחרר מחבלים בשביל אדם שתכנן להרוג (גם אם לא ישירות) בני נוער בארץ. יש לנו זכות לקבוע מחיר בעבורו לא לדון אותו. המחיר של שחרור כ"כ הרבה מחבלים לא שווה בעד סוחר סמים, אולי היה שווה בעד חייל הגון, לא בעד סוחר סמים. בקשר לחובה "לפדות כל יהודי מישראל" כותב הרמב"ם בהלכות מתנות עניים פרק ח הלכה יב: "אין פודין את השבויים ביתר על דמיהן מפני תקון העולם, שלא יהיו האויבים רודפין אחריהם לשבותם, ואין מבריחין את השבויים מפני תקון העולם שלא יהיו האויבים מכבידין עליהן את העול ומרבים בשמירתן." לעניות דעתי המחיר גדול מדי והסיבה תופסת גם כאן.

דעתי ......

ב"ה יש מצוות פדיון שבויים אחת מהמצוות בתורה נכון טננבאום הוא סוחר סמים שהלך למען הביזנס האישי שלו ורון ארד הלך למען כולנו ! אבל הסיכוי שרון חי כלוש לעומת הסיכוי שהוא ידוע בודעות שטננבאום חי ! אני חושבת שצריך לותר על טננבאום ולקבל מידע על רון !! אני לא מבינה איך ביתו של טננבאום נדמה לי קוראים לה קרן יכולה למעמוד מול יובל ולהגיד "תחזירו את אבא שלי" שהוא הלך למען הביזנס שךו ושל משפחתו ורון ארד הלך למען המדינה שהיום לא מחזירה לו טובה ולצרנו כבר לא תחזיר לא טובה מפקירה אותו בשדה הקרב ! והיום אחרי שקיבלו את ההחלטה כואב לי לראות שהפקירו חייל בשדה קרב שנשלח ע"י מדינת ישראל אנחנו צריכים להתבייש בזה שאנחנו מפקירים את בנינו ששלחנו לקרב!!!

איילת כ

New member
לא יודעת

זה שאלה ממש קשה, אני ממש לא קינאתי בחברי הכנסת שהיו צריכים להחליט את מי לשחרר ואת מי לא. זה דלימה ענקית. ואני לא חושבת שאני יכולה לקבוע כי חסר מידע בטחוני שמסווג. עקרונית אני נגד משא ומתן עם ארגוני טרור.

במקום...

בעזר"ה לנסות ולדון על זה כול פעם מחדש נשאיר את זה לאנשים אחרים... מי אמר שטננבאום היה סוחר סמים? אולי נפסיק לשמוע שמועות!!! הוכיחו שטננבאום היה סוחר סמים??? לא נראה לי!

למעלה