שאלה....

אמא גאה

New member
שאלה....

האם יש הבדלי גישה אצל הורים בקבלת הידיעה שאחד מילדיהם הומוסקסואל ? כלומר מנסיונכם אמא מקבלת יותר בקלות או אבא או שזה אינידיבידואלי ?

נראה לי שזה אינדיבידואלי...

פעם חשבתי שאמהות מקבלות את זה יותר טוב... עד שעם השנים והסיפורים מחברות/ים, התברר לי שזה לא תמיד ככה. נראה לי שזה תלוי יותר בטיב הקשר שיש בין הילד/ה להורה. אצלי, למבוכתי , אבא שלי שהוא "אלוף זכויות הפרט" ברמת האידאולוגיה, התגלה בהתחלה כליברל קטן מאד כשזה הגיע לביתו ולבתו... אמא שלי שהיא לא בעלת-עקרונות במיוחד, היתה הרבה יותר קלה לקבל. אם כי, אני חייבת להזכיר שכשאני מדברת על עצמי, אני מדברת על לפני 20 שנה... אני מקווה מאד שהיום דברים נראים בכל זאת קצת אחרת...

ת ה ל ה

New member
קבלה

נראה לי שהיום באמת הדברים נראים אחרת. בכנס האחרון של תהל"ה סיפרו ארבעה "ילדים" על ההתנסות שלהם בקבלה מצד ההורים ומצד החברה כאשר הם היו בגיל ההתבגרות. המבוגר בינהם היום הוא בן 80 והצעיר בן 18 והיה ממש מרתק לשמוע את הסיפור של כל אחד. כאשר בעצם ישנו תהליך מהסגירות הטוטלית שהיתה אז ועד היום שזה עולם אחר. יש יותר קבלה וכל הנושא של ההומואים והלסביות הרבה יותר פתוח. בתור אמא לבן הומו אני יודעת שלמרות שמהרגע שסיפר לי חיבקתי אותו ואמרתי לו שאני אוהבת אותו כמו שהוא, עדיין עברתי תהליך מסוים עם עצמי של קבלה והשלמה עם המציאות החדשה. יש גם היום הורים שיותר קשה להם ויש לצערי כאלה שממש לא מוכנים להתמודד ולקבל את הבן/בת. זה ממש כואב לי לשמוע על מקרים כאלה וסיפורים עצובים. מקווה שהפורום הזה יעזור להורים שמפחדים להחשף לבוא לכאן ולשוחח.

אמא גאה

New member
נכון תהלה יש הורים שעם החשיפה

מביעים ניכור ודחייה מהבן/בת, אבל מנסיון שלי אפשר וניתן למצוא את הדרך ל"הגיע" אליהם. מאד קשה לאבד בן כשלא צריך לאבד אותו. נכון יש מקרים קיצוניים שמאד עצוב לשמוע עליהם אבל אסור לוותר, להמשיך ולשמור על קשר, לא לכעוס על ההורים, לגלות הבנה וסבלנות ולהמשיך. גם אני מקווה שהפורום ימצא כמקום שהורים יגיעו אליו ונוכל לדון בנושאים המשותפים לנו

למעלה