שאלה

שאלה

קבלתי שאלה : גוף נזרק בזוית במהירות של 26 מטר לשנייה ובזוית 22.61 מעלות. מצא את הגובה המקסימלי של הגוף, את הטווח של הזריקה , ואז זמן הטיסה של הגוף יצאו לי התשובות הנ"ל : Hmax = 5M L = 48M T = 2 SEC האם מישהו יכול להגיד לי אם צדקתי או לא? ואם לא מה הדרך הנכונה לפתור?!

ממ לא יודע מה התשובות

תרגיל ממש פשוט אתה כמובן מחלק את המהירות לאופקית ואנכית על פי הזווית וטריגו אחרי שיש לך מהירות אנכית אתה מוצא את המשווא הזאת, כפונקציה של T מוצא T וזה הזמן, גובה אפשר למצוא בשתיי דרכים הקלה אך המפחידה : לגזור את הפונקציה הנוכחית למצוא זמן בשיא הגובה ולהציב בנוסחא אחרת והשניה שלמען האמת גם קלה, להציב בנוסחא קצת מורכבת עם V בריבוע המרחק גם קל, זמן תנועה יש לך מקודם, מהירות אופקית יש תאוצה אין כי היא אפס ותמצא תנועה שוות מהירות, כמו שלמדנו בכיתה ג'

אוקיי

זה מה שעשיתי
אם טעיתי אז זה בחישובים.. זה בערך כל מה שלמדנו בזריקה בזוויות... זה לא צריך להיות קשה אבל בכל זאת פיזיקה זה פיזיקה.. אסור לזלזל..

הערה

אני לומד ואני יגיד לך שאתה יכול לזלזל בכיתה י"א (אני מניח שאתה שם) החומר כל כך קל שאפשר לא לבוא לשיעורים ולקבל 100 כל פעם אותו דבר אולי קצת קשה בהתחלה עם ת"הפ וגרביטציה אבל ככה בתחלס חומר ממש קל

למעלה