שאלה

שאלה

בדשל"ק מדברים על עייני הדרקון, האם מתכוונים לבועות הדרקון וזה פשוט תרגום גרוע או שזה משהו אחר?

זה אותו דבר

המקור באנגלית זה DRAGON ORB. לראושנה הוא תורגם כ"בועת דרקון", אך בועז ווייס הידוע לשמצה שתרגם את דשל"ק, תרגם אותם כעיני דרקון...ואני די בטוח שהוא לא התעמק במשמעותם, ולכן תרגם בתרגום הישיר שיכול להיות למילה ORB- עין, אך כמובן שלא מדובר בעיני דרקונים, גם לא במובן מופשט, כי אין בין התפקיד שלהם לבין תפקיד של עין שום דבר משותף, ולכן הכינוי "בועה" הפשוט, מתאים יותר במקרה זה.

python 4

New member
מעניין אם בכלל

אם אותו בחור בועז וייס טרח לקרוא את רשומות ואגדות לפני שהוא התחיל לתרגם. הוא בטח קיבל את העבודה רק בגלל שהוא בן דוד של מרגרט וייס. (סתם!

Uzumaki Naruto

New member
ועוד משהו מעצבן...

מי לעזאזל קורא לאלפים- שדים?? זה כאילו הוא לקח את זה לתוכנה מתרגמת, עשה "העתק" "הדבק" מהספר לתוכנה, וזה מה שיצא...

SaberTooth

New member
עלפים במיטולוגיה הם סוג של פיות...

ופיות משתייכות למשפחת השדונים. כלומר, עלפים = שדון/שד. אבל מר וויס שכח שהעלפים של רומח הדרקון לא דומים בכלל לקרובים מהמיטולוגיה (אולי רק הקטע של אהבת האדמה והטבע).

Uzumaki Naruto

New member
ברור...

אלף=שדון, אני יודע... אבל אין שום קשר בין המיתולוגיות לאלפים של הרומח, כמו שאמרת, או לאלפים של טולקין... הרי בחיים לא שמעתי על אלפים במיתולוגיות שנראים/מדברים/חושבים כמו האלפים כאן... אין שום קשר ביניהם- חוץ מהשם... (ומהאזניים ^_-)

אתה מאכזב אותי...

עלפים? מיטולוגיה? אלפים! מיתולוגיה! ואלפים הם אכן שדונים, אבל שדים הם בטוח לא! אם אתה לא יודע מה ההבדל בין השניים, אל תפתח את הפה אפילו, כי ההבדל גדול. שדים הם יצירי רשע, DEMONS, אותם בחוכמתו וייס תרגם כ"דמונים", ואילו שדונים הם לא בהכרח רשעים, ובמיתולוגיות מתוארים כיצורים קטנים שאוהבים להשתעשע בעוברי אורח, וכמובן נקראים ELVES.

strahd

New member
האמת זאת לטינית

ולכן אפשר לכתוב איך שרוצים. יש המון מקרים בהם הופכים ת' ל-ט' ועוד מספר מקרים מוזרים. לדוגמה, כאשר קמה המדינה למקצוע הכימיה קראו חימיה. בדקו ספרים ישנים, זה נכון!

razcoren666

New member
../images/Emo9.gifשדים!!

לדעתי כל התרגום של האלפים/עלפים לשדים הוא בגלל התרגום המקורי של ELVES של טולקין ל"בני-לילית" שהיא כידוע האישה הראשונה וגם שדה מאוד חזקה, ומשם התגלגל לשדים! ולכן כדי כבר לעבור לקרוא באנגלית, מה שגם מאוד יעזור לכם בפסיכומטרי(736, 150 באנגלית! )

חרשן!

סתם, מזל טוב, 736 כל הכבוד, ח"ח! אני נשארתי עם 682, 146 באנגלית...אבל יאמר לזכותי שבכל ההכנה שלי לפסיכו' לא נגעתי באנגלית(בחוברות ההכנה הכוונה) אף לא פעם אחת...

למעלה