שאלה

D r a m b u i e

New member
שאלה

אני יודעת שלפי הפנג שואי אסור שיהיו בכניסה לבית נעליים ותיקים, אז מה עושים איתם...? כלומר, חוזרים הביתה, חולצים נעליים, הכי נח להשאיר אותם ליד הדלת (ככה גם לא צריך להתאמץ כשיוצאים שוב
) אבל אני יודעת שזה לא טוב, אז מה בכל זאת עושים?

תשובה

חוזרים הביתה, פותחים את הדלת, נכנסים הביתה, מגיעים עד לחדר שלנו... ואז חולצים, מורידים, מניחים וכל מה שרוצים... פאנג שואי לא תמיד נוח...
וכן, בשביל להשיג דברים צריך להתאמץ, להתאמץ מאוד!

uti

New member
../images/Emo6.gif מה? אין קסמים היום אביבה???../images/Emo8.gif

צודקת!

ומשהו מיפן.....

ששם חולצים נעליים לפני שנכנסים הביתה כי הבית זה מרחב מקודש שלא מביאים אליו את הג'יפה מהרחוב ואז יש בכניסה ארון נעליים מסודר וסגור שבו מניחים את הנעליים לפני שנכנסים לנעלי הבית.... כי גם בחדר השינה לא נראה לי שטוב לשים נעליים אז יש לי ארונית נעליים במסדרון ולפחות רובן מאוכסנות שם.. מקווה שיהיה סוף שבוע מדהים לכולם

טוב, המלחמות בין שני העמים האלה

עדיין נמצאות גם היום...בטונים שקטים... היפאנים, כל מה שראו העתיקו ושינו...קצת... המקור היה תמיד סין... את הנעליים שלך, טוב לשים בחדר שלך, את של בנך בחדר שלו.כל אחד ונעליו בחדרו שלו... ריכוז נעליים במקום אחד אינו מומלץ ובטח שלא באזור הכניסה... שבת שלום

כן, כן....ההיסטוריה

אומרת שהיפנים לקחו מהקוריאנים שלקחו מהסינים שלקחו מההודים........ההודים התחילו עם זה
, הסינים שיפרו
, הקוריאנים הוסיפו והיפנים חיקו ועידנו...... במישור הפוליטי מדיני--מלחמות נוראיות...במישור הרוחני------->התפתחות ושיפורים... אני תמיד נותנת את הדוגמא של יפן כי חייתי שם יותר מ 5 שנים,והם "נכנסו לי לדם" כמו שאומרים ביידיש, למדתי את השפה ועוד כמה דברים מדליקים,ואני רואה איך הכל מתקשר עם הכל,הודו עם תאילנד עם סין עם יפן עם קוריאה עם טיבט עם הקבלה עם אלוהים והטבע והכל..... אוף כמה אני רצינית פתאום...לא התכוונתי...אז הנה בדיחה: איש אחד הלך לרופא ואמר לו:דוקטור, אני לא יודע מה לעשות,אני מרגיש שאני כלב.... שאל הרופא: מה זאת אומרת? ענה האיש:אני נובח במקום לדבר, בא לי לקשקש בזנב,אני דלוק על הכלבה של השכן.... שאל הרופא:ממתי אתה מרגיש ככה? ענה האיש: מאז שאני גור.........

אני מכירה הסטריה אחרת

לאיזה כיוון ישבת כשקראת את ההסטריה? לאן הסתכלת? את יודעת מה? אמרת שהיפנים "נכנסו לך לדם"... ספרי לנו קצת עליהם, דברים מיוחדים, מעניינים, (למרות שאני בטוחה שלו תמצאי...
) בקיצור... דברי לילה טוב

אז בקשר להיסטריקה........./images/Emo101.gif

כמובן שישבתי בכיוון הווה והסתכלתי לכיוון עבר..... ואחרי שארגע מההיסטריה עם הולריאן שלי אני אחפש קצת מזכרונותי על יפן אפשפש בנבכי מוחי אסיר את קורי העכביש ונראה מה יצא..... ועכשיו לילה טוף מיוד

7לוטוס

New member
סדר בכניסה ל Drambuie

כדי להתגבר על אותה בעייה אספר לך על הפתרון שמצאתי לעצמי. קניתי שידת מגרות , גבוהה ובממדים שיתאימו ליד דלת הכניסה לבית.בשידה שלי יש 4 מגרות זו על גבי זו.לכל אחד מבני הבית יש את המגרה שלו .עם הכניסה לבית,דבר ראשון כל אחד מכניס את כל הפריטים הקטנים שקודם לכן היו נזרקים בכל מיני מקומות. מפתחות הבית ,המכונית הרשיונות,משקפי שמש ,וכו" כך גם נוח וקל למצוא הכל כשיוצאים מהבית.במגרה התחתונה שהיא עמוקה יותר נכנס התיק. בקיצור,את יכולה לתכנן רהיט שיתאים לצרכים שלך.יש אפשרות גם לתכנן מגירה לנעלים ולנעלי הבית שלך.השידה הזאת יכולה להיות מבוצעת מחומרים שונים.עץ או קש או כיד הדמיון.הרהיט הזה עוזר להגדרת מבואה לבית.

7לוטוס

New member
בשאלה לתשובתך .

מה הפתרון לכך לפי הפאנג שווי? ואיך עלי לתקן? תודה.

כניסה לבית לפי הפאנג שואי

היא ה"פה" של הבית, היא המקום שדרכו נכנסת כל האנרגיה לתוך הבית. כל ארון כזה, או כל חפץ שעומד שם, עוצר את כניסתה הביתה. לפי הפאנג שואי, אין בכניסה לבית כלום. היא פתוחה, מוארת, פנויה, ומקבלת את פני מי שעומד בפתח ברוחב, מרחב ושימחה, בלי שום דבר באמצע. כל החפצים האלה שנמצאים בכניסה לבית צריכים להיות כל אחד בחדר של בעליו. כניסה אינה מקום אחסון, כניסה היא כניסה. ככל שהיא יותר פנויה, כך זורמים חיינו יותר בנועם. שבובע טוב

1469

New member
אביבה!

האם ספסל ורוד, נוח , בכניסה לבית (בית דירות קומה 2) ליד הדלת מול המעלית אינו משדר רגיעה , נוחות? אחרי העליה במדרגות בשבת? או שזה מעכב כניסת אורחים או מה?

ספסל לפני המעלית אומר לאנשים

שבאים... "רגע! חכו! אל תגיעו כל כך מהר אלינו, שבו קצת, ותרגעו, ואולי..אולי... יבוא לכם גם ללכת מכאן!!!!!!!!!!" יכול להיות פתרון טוב
השאלה אם זה מה שאתם רוצים... לילה טוב

1469

New member
אני

מסלקת מיד את הספסל . אבל כניסה מוארת ורחבה זה קצת מוגזם - מעלית, חצי מטר מרובע ומצד שמאל הדירה השנייה ששם תמיד מונחים חפצים ליד הדלת. יש איזה רעיון לגבי הכניסה ? פעמון רוח לא שיש שם רוח? או סתם להשאיר ריקה וזהו זה? צבעתי את הדלת מבחוץ בצבע קרם ועטרתי בפרחים. אולי כדאי משהו אחר? אני מציירת כך שאם תתני לי רעיון לדלת מזמינה אני אבצע וגם אצלם לפורום... תודה.

באיזה כיוון נמצאת הדלת?

עשי כך: עמדי במרכז הרחבה של הכניסה, באמצע הסתכלי על הכיוונים על המצפן, ואימרי לי באיזה כיוון נמצאת הכניסה... אתם עדיין בכיוון של מכירה???

D r a m b u i e

New member
תודה רבה על התגובות

אבל , אביבה, אם שמים את הנעליים בחדר, הרי שהכניסה לחדר נחסמת, לא? או שצריך לשים את הנעליים במקום האחסון שלהם? זה פשוט נראה כאילו מעבירים את הבלאגן מהכניסה לבית לתוך החדרים.

בחדר, בתוך ארון או מקום אחסון...

עדיף שלא יהיה בלאגן בכלל, לא בכניסה ולא בחדרים... הכניסה לבית מאוד משמעותית בתפקיד שלה. כדאי לשמור עליה פנויה...

למעלה