שאלה.

אביב ש

New member
שאלה.

מישהו מוכן להסביר לי מה זה המחדל הזה של כיכר המדינה? אם כבר בונים את הכיכר הגדולה בת"א, שאמורה להיות מרכז מסחרי גדול, ומשהו כמו "לב העיר", למה תוקעים סביבה בניינים כל כך, אבל כל כך מכוערים?? מה עבר על האדריכל באותו רגע? פשוט בושה וחרפה. וזה לא שהמקום ישן כל כך... וגם: ה"פארק" במרכז הכיכר: הזנחה שכזאת...חבל. אפילו הדשא לא מושקה כמו שצריך. האם לא היו אמורים להיות שם כמה מגדלים לפי התוכנית המקורית? מה קרה איתם?

yariv t

New member
../images/Emo8.gifאביב ש. כמה שאתה צודק.../images/Emo10.gif

הכיכר מכוערת ומוזנחת. אתה יודע מה? אם היה בה פארק/גינה כמו שצריך ולא עשבים נבולים הכל היה ניראה אחרת. אבל העיקר שהעירייה גובה את המיסים העצומים שלה מבעלי האיזור..ממש חוצפה. הביניינים שם לא כל כך מכוערים ואפשר לשפר את המראה שלהם כדוגמת שני ה"שיכונים" ששופצו וניצבעו ואף הוחלפו התריסים הלבנים והכעורים שיש בכל פינה בארץ. אני עדיין אופטימי

אביב ש

New member
אני מדבר ספציפית על

המבנים ה"מדורגים" הפוך שיש סביב הכיכר. ביננו, כשבונים את כיכר הדגל של ישראל, אפשר להשקיע קצת יותר מחשבה במבנים. יחודיות זה חשוב, אבל איפה הטעם?

yariv t

New member
צודק אביב ש. אבלללללל

אתה שואל איפה הטעם? כאשר בנו את בינייני כיכר המדינה זה היה נחשב למשהו חדשני ומודרני כמו שהיום איזורים חדשים בעיר ניראים יפה אבל בוא נדבר עוד 15 שנה ותיראה שנגיע לאותה הנקודה. אני אוהב את תל אביב אבל בוא נודה שהיא מכוערת . גם בניין עיריית תל אביב ניראה זוועה גם ככר אתרים שהוא יחודי לימים ההם. רחוב אבן גבירול ,פינסקר ,אלנבי וכו". אבל בוא ניראה את היופי שיש פה בעיר הזאת תל אביב היא עיר פתוחה ליבראלית וחופשייה ויש המון ערים יותר יפות ויותר מודרניות שאינן רבע מתל אביב שלנו. מכוערת,חסרת טעם אבל......שלנוווווווווו מקווה שאתה מסכים איתי יריב

אביב ש

New member
באופן כללי גם אני מסכים איתך.

אוהב את תל אביב מאוד מאוד, על היופי שבה, והכיעור (הרב שבה). אבל ישנן 1000 דוגמאות לערים שונות בעולם שבנו פרטייקטים שונים, השקיעו טפטפונת יותר מחשבה- ועד היום אותם מבנים נראים חדשניים ומעבר לזה פשוט יפים, זאת למרות שנבנו לפני כמה מאות שנים. (לדוגמא: מגדל אייפל בפריז, או שער הניצחון). בכל אופן, גם בת"א יש הרבה יופי, למשל סגנון הבהוהאוס המיושן, שעם קצת שיפור ושיפוץ- פשוט מדהים. ככה יכלו גם לחשב קצת יותר על מקום שאמור היה להיות "גולת הכותרת" של העיר, ולתכנון את סביבתו יותר לעומק. אפילו כיכר מלכי ישראל נראית יותר טוב, למרות שהיא ישנה יותר, וכמוהה גם כיכר דיזינגוף. איך זה שלא הציבו איזשהו דבר באמצע הכיכר?זה בטוח היה מוסיף רבות.. והאם מישהו יודע באמת מה לדבי המגדלים שהיו אמורים להבנות שם בזמנו? מדוע הם לא יצאו לפועל?

yariv t

New member
../images/Emo39.gifאם כבר מדברים על כיכר המדינה

יש למישהו/י מושג מתי כל העסק הזה ניבנה? ובקשר לכיכר מלכי ישראל שהיום לצערי היא כיכר רבין אז הגיע הזמן להרוס את כל השטח הגדול הזה ולהסב אותו לגינה גדולה במקום שטח "בטון" שבור ומוזנח..זה הרי לא יקרה אז לפחות שישפצו כבר את העיריה יריב

אביב ש

New member
...

בקשר לכיר רבין- מתוכנן לקום במקום חניון ענק, ומעליו תבנה הכיכר מחדש. אם אני לא טועה, כיכר המדינה נבנתה בשנות החמישים, לאחר קום המדינה ביחד עם על האיזור של אותו "צפון מרכזי" של ת"א, שתוכנן בצורה של שתי וערב של רחובות מסחריים (ז'בוטינסקי, ארלוזרוב וכו' במאוזן ואבן גבירול, ויצמן וכו' במאונך). ביניהם איזורי מגורים וגינות. בין הרחובות המרכזיים- כיכרות, שהגדול ומהרכזית ביניהן היא כיכר המדינה.

yariv t

New member
אביב ש. יש לך טעות......

הכיכר ניבנתה ב 1971 ולא בשנות ה 60-50 זאת תמונה מ 1971 של הכיכר היפה שאתה כל כך אוהב

אביב ש

New member
אה.. או קיי.

כל האיזור סביב הכיכר נבנה בשנות החמישים- ששים (איזור המרכז הצפוני של ת"א), והכיכר נבנתה שנות השבעים. וזה שהיא עוד יותר חדשה רק מחזק את התמיהה מדוע היא כל כך מכוערת?

danezeq

Member
פשוט מאוד

כי עוד לא סיימו את בנייתה. אף פעם לא הוחלט מה בדיוק לעשות במרכז ולכן לא ניגשו לתכנית גדולה כמו בניית פארק עגול ומטופח השטח בפנים הוא פרטי - וזה משוגע. שיתנו לבעלים שטח במקום אחר ויעזבו את הכיכר הזאת

אביב ש

New member
זה מה שנקרא "רק בישראל"

שטח אחר? אני מעריך שהעיגול הזה שווה כל כך הרבה.. איזה שטח באותו שווי ניתן לתת?

כיכר המדינה מקסימה .........

אלא מה פשוט לא שיפצו את הגינה באמצע . לפחות יכלו ליבנות שמה מיזרקה .

למעלה