שאלה

5כרמל

New member
שאלה

שלום! תהיתי לעצמי -האם קיים כזה דבר מכור לטלויזיה? אומנם במהלך היום אני מאד פעילה אך מרגע שאני בבית אני מסוגלת יום שלם רק לראות טלויזיה וגם אם אין בה כלום!!! כאשר אני בעבודה אני כמו שדה אבל שוב זה רק בגלל שאין לידי טלויזיה . למשל היום הייתי אמורה לשבת ולכתוב עבודות שאני חייבת להגיש אבל מ-12 פשוט מרחתי תזמן עד 2 כי רציתי לראות את התוכנית הטיפשית "נני" מה עושים?!

ארטור

New member
מכור לטלויזיה.......אני אנסה לענות.

התמכרות היא בבן אדם לא בחומר או התנהגות. אלכוהול סם ממכר וקשה אבל לא כולם הופחים להיות אלכוהוליסט. מכור יתצרך יותר ויתר. כמו שכתבתי קודם, התמכרות היא מחלה קטלני. לא מתים מהמון צפיה ב-TV. אבל TV זה דבר נפלה לברוח מלחצים של יום יום: יש דמיון, אקשיון, וכו. אפשר לברוח המון עם TV וזה עפילו יכול להפוח להיות אובססיה. שוב, זה לא התמכרות. יש סוג של שימוש ב-TV ובאנטרנט שמוגדר - cybersex - או שימוש בוידיו או אנטרנט למין. זה יכוליות התמכרות שהבן אדם מאבד שליטה וצריך עוד ועוד. תוצאות מהתמכרומ זאת היא סבל ולפעמעים גם מוות כשהמחלה מתפתח. ממה ששאלת נראה שיש בעיה שדורש יחס ממך. אני שואל את עצמי מה חשוב לך לדעת עם זה התמכרות? יש בעיות גם קשה ולפעמים יותר קשר. שאלה טובה ומקווה אחרים יכולים לקרוא ולחשוב כי יש הרבא מיטוס (Myths) סביב התמכרויות.

אם אני מבינה נכון את דבריך,../images/Emo4.gif

ארטור, ואני חושבת שלא הבנתי....
ניתן אם כך להגדיר התמכרות כדפוס התנהגות בו הפרט, האדם, זקוק במהלך הזמן לעלייה תמידית במינון וכי לעתים צריכה מוגזמת כזו עלולה להביא למותו. מאידך - אובססיה, או התנהגות חוזרת שיכולה להישלט על ידי הפרט כמו ישיבה מול טלוויזיה, או קריאה אובססיבית של עתונים למשל - אינה יכולה להביא למוות, אינה עולה במינון ומכאן שאינה התמכרות? אז איבדת אותי באיזה שהוא שלב, שכן להיכן תכניס הפרעות אכילה מסוגים שונים ולאו דווקא אנורקסיה? לאיזו קטגוריה תכניס - הימורים? מהימורים לא מתים - אבל הם כן התמכרות... לאיזו קטגוריה תכניס את האינטרנט שרבים וטובים הופכים ל"מכורים" לו עד כדי הזנחת משימות רבות בחיי היומיום? מה הוא אם כן "מכור" מה היא "התמכרות" להבדיל מאובססיה, להבדיל מהפרעות התנהגות? ברור שהתמכרות היא סוג מסויים של הפרעת התנהגות...אבל ... חשוב לי מאוד לדעת, אם איני מצליחה לעשות דיאטה (בשום אופן - תמיד יש "מחר") ואני מאוד אוהבת לאכול ...האם אני מכורה לאוכל - או סתם אוהבת לאכול כי השמנת יתר בפירוש יכולה לגרום לסיבוכים בריאותים קשים ואף למוות....

ארטור

New member
היי ברבורה....

כשאני מדרב על מוות זה הסוף של התפתחות המחלה התמכרות. כמו סרטן, לא כולם מתיים מזה. כמו כל מחלה זה מתפתח בקצב שונה אצל כל אחד. יש מאוד חולה ו פחות. בהימורים, יש תופעות פיזיולוגיות כמו לחץ דם, אולקוס, כאבי גב, חרדות, וכדי לדעת, שאחד לשבע מהמרים כפייתים מדבחים על נסיון התאבדות לפחות פעם אחד. הפרעות אכילה גורם להמון סבל והשמנת יתר obesity היא אחד של הגורמים לבעיות בראיות ומוות. "אוהבים לאכול" זה תרוץ והכחשה. אלכוהוליסט "אוהב" לשתות. מהמר "אוהב" כסינו. זה לא אהבה. אנחנו משתמשים בדברים "טובים" שמשנה מצב רוח. אף אחד לא מכור לצנון. כולם משתמשים וזה טוב. יש קבוצה שיש בעיה מהשימוש ו יש התמכרות שזה עיבוד שליטה, סבל וממות. באנגלית: addiction abuse use השלבים של שימוש. אני חייו ללכת לעבודה....נמשיך מוחר יותר....יום נעיים

ארטור, לא מתים מצפיה בטלביזיה אבל

כשהצפיה בטלביזיה באה על חשבון דברים אחרים זה אולי לא הורג - אבל בהחלט משבש את החיים....

זה מזכיר לי ש............

החלפתי את ההתמכרות לספרים בהתמכרות לטלביזיה, ואת ההתמכרות לטלביזיה החלפתי בהתמכרות למחשב... ובדרך היתה גם התמכרות לברידג'...כשכל הזמן מלווה אותי ההתמכרות לאוכל....(

../images/Emo22.gifאז אולי...

יש דבר כזה "התמכרות להתמכרות" כי אני את ה"אהבה" לאוכל (טוב...תירוץ...לא מוכנה להודות עדיין...) לא מחליפה בכלום - אני פשוט מוסיפה לה - אהבה למחשב ולטלוויזיה ולסרטי איכות ולמוזיקה... אני פשוט מכורה לאהבה...

"ההתמכרות להתמכרות" שציינת

היא לדעתי קו באופי של אותו אדם. יש אדם שיעשה הכל במידה... ואחר שיעשה הכל עד הסוף...

ארטור

New member
משתמשים במילה "התמכרות".....

לכל מינה דברים. את צודקת. טלויזיה יכול להיות גורם להמון בעיות אבל זה לא התמכרות. יש אובססיות להמון דברים ואנו משתמשים בדברים לברוח מלחצים: צפיה סרט ואם הולכים להמון סרטים זה יכול לגרום נזק. התמכרות דורש עוע ועוד, פוגע בבריאות וקטלני, הפרעות בחשיבה, סימפטומים (מיוחד לכל סוג השימוש) וכרוני.רוצים לשתמש בביטוי עממי, תמשיכו להגיד "מכור לבריג', מכור למחשב וכו. רוצה לדבר על התמכרות, תבינו את באפוןנים והבדלים. אני אוהב אותכן אבל זה לא התמכרות

לא מכל התמכרות מתים

מהתמכרות לסקס, למשל, לא מתים (אלא אם כן יש לך לב חלש) אבל יכול להיות מצב לדעתי של התמכרות לטלוויזיה. ברגע שמתחילים להכנס לאובססיה על דבר מסוים, וכל היום חושבים רק על זה, ומתחילים לתכנן את היום סביב ההתמכרות, וכל דבר שצפריע מזיזים הצידה וכשמתחילים אי אפשר להפסיק - זה התמכרות לכל דבר. לי אישית יש תקופות שאני לא רואה טמבלויזיה בכלל, ותקופות שרואה קצת. אני אישית לא מחובבי הקופסא, כי לפי דעתי זה רעל למוח וזה מנוון את התאים האפורים.

ארטור

New member
ארול אחד1 .....

יש אובססיה ויש התמכרות. לא אותו דבר. שמת על AIDS ועוד STD (sexually tranmsmitted disease זה בסוף התפתחות המחלה אבל יש הרס משפחות, סבל נפשי ופיזיולוגי בדרך.

ליאת ה ג

New member
לא מסכימה

אתה יכול להיות מכור לסקס ועדין להשתמש בקונדום. וכמו שאמרו כאן, יש גם התמכרות להימורים שלא ממש מעידה על הפרעה בריאותית ולא מובילה למוות. לומר שמכור סקס ימות מאיידס, זה כמו לומר שאלכוהליסט ימות כי הוא ישתה יין מורעל, זה לא נכון. הוא כן עשוי למות מבעיות מאוד רציניות בכבד ובעורקים.

ארטור

New member
בוא נעסה סדר בדברים.....

סוף מחלה סרטן זה מוות אבל ההתפתחות המחלה שונה אצל כל חולה. אותו דבר עם מחלת ההתמכרות. לא כל אלכוהוליסט מת מאלכוהול אבל החולים מאות כן מתים עם המחלה מתפתח: מאי תפקוד והרס הכבד, תאונות דרכים וכו. סוף מחלה התמכרות להימורים זה מוות: 1-7 מהמרים כפייתים מנסה לפחות פעם אחד להתאבד. רוב סובלים מבעיות נפשיות ופזיות: חרדה, חוסר שינה, אולקום, לחץ דם, בעיות לב, התקפות פניקה וכו. בסוף התפחות התמכרות למין זה כל מיני מחלות כולל AIDS. מאוד חולה לא עושה חשבון שבקריז. חולה אחד הלך עם פרוצה בתחתה ישנה בת"א. לא היה קונדום והוא שאל "את נקיה?" היא אומרה "כן" והוא הלך איתה. שמחלה ההתמכרות מתפתח, יש הפרעות בחשיה במיוחד הכחשה. החוסר שליטה בדחף המין גורם תוצאות פזי ונפשי. רק חולה מאוד מגיע לממות. כמו כל מחלה אחרת. לא מתיים בנקיון אובססיבי או צפיע ב TV אובססיבי. זה פורום על התמרויות. בואו ולהבין מה זה. משתמשים בנוסך "התמרות" לכל מינה דברים שגורם בעיות וזה לא התמכרות כמו מכור לטיולים, לספרים, לסרטים.

ליאת ה ג

New member
הבנתי

ואגב אפשר למות מניקיון אובססיבי, אתה יכול לשאוף חומרי ניקוי כל היום, לגעת בחומצות...לשבור רגל מהקרמיקות באמבטיה...הרי תסכים איתי ששום דבר בהגזמה הוא לא טוב, ואני מאמינה שלא טוב= עשוי להיות אפילו קטלני, תלוי איך מסתכלים על זה.

ארטור

New member
../images/Emo46.gifלא רוצה להסכים איתך, ליאת...

כמוך, אני "מכור" מויקוחים. לא רוצה למות מזה אז שולח לך "שבוע טוב" וחיבוק.

ליאת ה ג

New member
אני לא "מכורה" לויכוחים

פשוט נשמע שיש לי עוד הרבה מה ללמוד ולך יש הרבה מה ללמד אותי, זה פשוט דיון כמו בכל פורום, לא?

למעלה