שאלה:

y12345678910

New member
שאלה:

שלום רב, רציתי לדעת האם בדת היהודית יש אמונה או תפיסה כלשהי לגבי אנשים שהלכו לעולמם בשבת / חג וכד'. כמו כן האם ישנה התייחסות או דיעה ספציפית לגבי מוות בשמחת תורה? תודה.

ככל שידוע לי...

ההתיחסות היחידה היא למי שנפטר בערב שבת ונטמן לאחר חצות יום עש"ק. על זה נאמר שניצל מחיבוט הקבר...

א77

New member
הנושא מורחב וכולל

וברור שאין להסיק על הפרט. יש גדולים שהלכו לעולמם בימי החול, ויש שאינם גדולים שהלכו בימי שבת. מה שהרב הנאמן הביא על ערב שבת. זאת לפי שבשבת השביתה מוחלטת אף בגיהנום, ובכל. גם ברקיע יש את הרגשת שבת המלכה. יש סיפור ידוע אודות בעל האור החיים הקדוש שנכלא לפני צאת השבת. וכל זמן שהוא לא הבדיל בצאת השבת, לא יכלו 'להפעיל את הגנרטורים' של הגיהנום. [סליחה על הסגנון המליצי. לפעמים אני מקליד לפני שאני חושב
]. ובתכלעס. אדם שנפטר בערב שבת. נקבר לפני השבת. הרי הוא נחלץ מהיסורים הבאים לאחר הקבורה. דוד המלך ביקש מהקב"ה הודיעני ה' קצי ומדת ימי מה היא [תהלים לט. ה]. ואז גילה ךלו ה' שהוא דוד ימות מהעולם בשבת. אך איזו שבת, לא גילה לו הקב"ה. שם יש מקור ידוע לסימן הטוב שבפטירה בשבת. שנזכה שיתקיים המקרא ובלע המות לנצח ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים במהרה בימינו

למעלה