שאלה

א סיני

New member
שאלה

אני סטודנט מכינה וקיבלתי צו לאמצע החודש הבא (חודש וחצי אחרי תחילת המכינה). הצו הוא לתע"מ מקוצר של 24 יום מתוכם 7 ימים אימון. הגשתי ולת"ם לפני 3 שבועות ודנים בו עוד שבוע. יש לי 44 שעות שבועיות שזה קריעה עצבנית ביחס לחברים אחרים שלי שהם סטודנטים רגילים. ולשאלה : יש מצב שיבטלו לי את המילואים דרך הולת"ם או שאני אצטרך ללכת להתבכיין למג"ד ? (אני בגדוד תותחנים)

תמיד יש מצב

ראשית במהלך שנת הלימודים מותר לקרוא לך עד 21 יום. שנית אתה לא "מתבכיין" למפקד, אלא מבקש להתחשב וזה טבעי לחלוטין. בהצלחה.

א סיני

New member
../images/Emo13.gif אז ככה :

הבנתי שלתלמידי מכינה מקצרים ל12 יום. הקטע של מתבכיין זה כי ככה היו שוטפים אותי ואת החבר'ה שלי, סה"כ אני לא שופט אף אחד (מי שעושה מילואים ומי שלא) אני סתם ילד טוב כזה שעושה מה שאומרים לו. העניין הוא שהציקו לי די הרבה מאז שנהייתי אזרח וביקשו ממני להתנדב יומיים אחרי שהשתחררתי !! ופעם אחת כשהגעתי לאימון התברר בכלל שהקצינת קישור זימנה אותי סתם בטעות - נסעתי עד באליש בגלל טעות מזלזלת !!! ויש לי עוד שאלה : אם אני נוטל תרופה נרקוטית זה עלול להשפיע איכשהו על שירות המילואים ? (מבחינת הצבא)

Section

New member
...

אתה אכן צודק. לתלמידי מכינות מקצרים ל- 12 יום (לפחות). אז זו חצי נחמה... בקשר לתרופות- אני ממליצה שתשלח מסמכים לרופא היחידה. כל העניין הזה של ההתנדבות... למה זה הצקה? לא רוצה? אל תתנדב.. אני לא מבינה מה הבעיה.

א סיני

New member
שמעי...

ברמת העיקרון כשמבקשים פעם אז מילא, ומבקשים לאימוני גדוד או תעסוקה אני מבין, אבל ביקשו ממני 4 פעמים להתנדב !!! ופעם ראשונה המג"ד התקשר אליי הביתה (אני חלק מהצוות שלו) ושאל למה אני לא רוצה לבוא לאימון אוגדה...עכשיו את מבינה למה אני אומר הצקה. עוד 2 שאלות אחרונות : 1) אם אני בוחר ליצור קשר עם הקצינת קישור עוד לפני שקיבלתי תשובה לולת"ם ונגיד שהיא מסכמת עם המג"ד שאני לא בא ואז אני מקבל תשובה של ולת"ם שלילית, יש מצב שזה ידפוק אותי ? 2) אני מוגדר כמקרה חריג בגלל שאני לומד 44 שעות שבועיות ? או שפשוט יתייחסו אלי כמו לכל תלמידי המכינה ויקצרו לי ל12 ימים.

Section

New member
תראה.. תשמע..

טוב זה באמת קצת מטריד... אם אתה מדבר עם הקצינה/המג"ד והם מאשרים לדחות לך אתה אמור לקבל צו ביטול. תתקשר ותשאל אם יצא. ועוד יותר טוב, אם לא אכפת להם, לפקסס לך העתק צו. ככה תהיה בטוח. אפילו בלי תשובת ולת"ם. תלמיד מכינה=12 יום. אין קשר לשעות השבועיות. אבל אולי ולת"ם יתחשבו בך יותר בגלל זה.

ניר נגר

New member
היי חמודה..למה ההבדל הזה? למה

תלמידי מכינה 12 יום וסטודנטים "רגילים" 21 יום? יש לך מושג? לי זה נשמע מקומם

א סיני

New member
אתה פותח עיניים ? לא מתבייש...

מילא על אנשים שלא עושים מילואים והולכים לקב"ן אבל על תלמידי מכינה... יש איתי אנשים ביחידות התנדבותיות וגדודי חי"ר שכבר עשו או ייעשו עוד הרבה מילואים (כמוני) אז תאמין לי שאין לך על מה לפתוח עיניים.

ניר נגר

New member
"פותח עיניים"? על מה אתה מדבר?

בסדיר הייתי המחלקה של בינישים וישיבות ההסדר מדובר בחברה מאוד איכותיים וכבודם במקומם מונח...שאלתי למה יש הבדל? אתה לא חושב שהשאלה לגיטימית?

א סיני

New member
אתה אומר שזה מקומם וזו פתיחת עיניים

אני בחיים שלי לא פתחתי עיניים על אף אחד בצבא, זו תכונה רעה שמורידה אנשים לרמה של עליבות. השאלה היא לגיטימית אבל יש צורה לשאול כל דבר, כמו שאני לא שואל ומציק לבינישים שלומדים איתי אם הם חושבים שהם תרמו פחות בגלל שהם היו פחות זמן בצבא וכל מיני סוגיות מטופשות שכל מיני צרי עין מתעסקים בהם. לי לא איכפת מזה - אני מכבד את כולם כל עוד הם מכבדים אותי. למה יש הבדל בין תלמידי מכינה לבין סטודנטים ? אחת מהסיבות היא שאופן הלמידה במכינה הוא יותר אינטנסיבי ויבש ביחס לאוניברסיטה. כמות החומר הנלמדת בפרק זמן קצר היא כפולה מאשר סטודנט ממוצע והאופצייה להשלים חומר היא הרבה יותר קשה מאשר במקרה של לימודים אקדמיים לתואר. יש עוד הרבה שיקולים ומדדים שאנשים חכמים ממני וממך החליטו לגביהן שלא נקבעו תוך יום אחד. בכל מקרה כשאני קורא פה בפורום אני מבין שאתה נהנה לשפוט פה אנשים ואפילו לעגת למישהו שאמר שהוא סטודנט וקיבל מילואים על הסמסטר הראשון. חבל לי עליך ועל העובדה שאתה חושב שאתה יותר טוב מכולם, ואני מצטער שאני לא מהנדס גאון כמוך וצנחן מפואר. שיהיה לך לילה טוב.

ניר נגר

New member
חבל שזהו הרושם שקיבלת עליי...אין

לי מושג מהיכן שאבת את הרושם הזה... אני האחרון שאלעג למישהו! או אשפוט מישהו (משתמטים אני כן שופט..מה לעשות לא כולנו מושלמים...) ואם פגעתי במישהו בטעות לא תהיה לי בעיה להתנצל. ואתה ממש לא צריך להצטער על כלום! אתה מי שאתה ולכן אתה עולם ומלואו! כל טוב לך ולילה טוב

למעלה