שאלה

RodneyHawk

New member
שאלה

אני ספרינטר והמאמן שלי לוחץ עלי שאני אעשה לפחות פעמיים בשבוע אימונים בחדר כושר...ולי אין כל כך זמן לפעמיים בשבוע...רציתי לדעת עד כמה אימוני כושר אלו החרכיים ואם איכשהו אפשר לעשות אותם בבית?

evgeniks

New member
חשיבות אימוני חדר כושר

יכולת אירובית אצל האדם מבוטאת במספר היבטים: גמישות, כוח, כוח סיבולת וכוח מתפרץ ככה שלאימוני חדר כושר יש את אותה החשיבות כמו שיש לאימוני הגמישות והטכניקה. תרגילי חדר כושר מתאימים יעזרו לך לשפר את היכולות האירוביות ולשפר את המהירות שלך.

noa7189

New member
תשובה

אתה לא יכול לעשות אותם בבית כי אין לך בבית את כל הציוד שיש בחדר כושר

Metriko

New member
גומי אלסטי

אם אתה רוצה להיות ספרינטר אתה חייב לעבוד על כח. כשאתה רץ הרבה אתה רק מקבע את הטכניקה הקיימת שלך, או במקרה הטוב לומד לנצל את היכולת הגופנית הקיימת שלך בצורה יעילה. אבל אם יש לך, לדוגמא, שריך ירך אחורי (האמסטרינג) חלש, הוא לא יתחזק משמעותית רק מזה שתרוץ. כשתביא את הברך קדימה בכל צעד, אתה לא תכופף אותה מספיק וזה לא יעיל (כי השוק תצטרך לעבור מרחק גדול). זאת רק דוגמא אחת לאיך שכח יכול לעזור לך לשפר את הטכניקה. הכי טוב זה לעשות תרגילי כח שמחקים את התנועה הכללית של הספרינט, ואז תוכל לנצל אותו באימוני הריצה שלך (וכשהתנועה הכללית נכונה, הגוף שלך יעשה תיקונים קטנים בטכניקה אפילו בלי שתחשוב על זה). אני חושב שחדר כושר זה מקום מאוד נוח לעבוד בו על כח, אבל אם אין לך זמן, אפשר לעשות הרבה תרגילים מצוינים עם גומי אלסטי (כדאי לקנות אחד עם ידית). אם אתה יכול להסתדר עם ספר באנגלית, הייתי ממליץ לך לקנות את Explosive Running (אפשר להזמין אותו מאמאזון). יש שם הרבה תרגילים ספיציפיים לריצה שאפשר לעשות עם גומי אלסטי, וגם הסברים טובים על הטכניקה עם תמונות. כמה שנים את כבר רץ? אורן.

RodneyHawk

New member
תודה על התשובה!!

אני סך הכל מתחיל....רק בעונה הזאת התחלתי להתאמן...אבל אומרים לי שאני יחסית טוב למתחיל..(בלי להשוויץ!!)

למעלה