שאלה!!!

NItzan b

New member
שאלה!!!

בטח שאלו המון אבל זאת פעם ראשונה שלי בפורום. יש לי מכונת אספרסו כזאת פשוטה של נספרסו ואני רוצה לדעת איך מכינים קפה הפוך עם זה? כמויות וכאלה וגם איזה סוג קפה יעני כל מה שצריך לדעת תודה מראש

carmonle

New member
במכונת אספרסו של נספרסו השימוש הוא

בקפסולות. דרך התפעול שלה זהה למכונה בעלת דוד אחד, הסברים בקישור החום. אתה גם יכול לקבל הדרכה והסברים אצל יבואן נספרסו ממנו אתה רוכש הקפסולות, לא להתבייש ולבקש. בהצלחה וחג שמח ערן

פלוסר

New member
גם לי יש שאלה

אני מבין שבמכונת נספרסו יש דוד אחד. אבל המשאבה היא ב"פולסים". האם יש צורך להמתין בין הקצפה להכנת קפה, או בין הכנת קפה להקצפה?

carmonle

New member
מכונת נספרסו בעלת דוד אחד מחייבת

העלאת הטמפרטורה לצורך ההקצפה. לאחר ההקצפה כמו במכונה רגילה יש צורך להוריד את טמפרטורת המים בדוד על ידי הזרמת מים ללא קפסולה. באם לא נעשה זאת הקפה יצא שרוף. במידה וקודם מכינים קפה ולאחר מכן מקציפים, הקפה קצת יתקרר בזמן שאנו ממתינים לדוד להגיע לטמפרטורת ההקצפה ויש צורך להמתין שכן הקיטור אינו זמין מידית. לעובדת היות המשאבה משאבת "פולסים" אין כל קשר לתהליך שתארתי. חג שמח ערן

פלוסר

New member
תודה והערה

זה מה שחשדתי מקריאה בפורומים ובספרות הרשת. הפתרון שלי- לפחות כשאני מכין יותר מספל אחד של קפוצ'ינו הוא הפלנג'ר. לאחרונה רכשתי לי אחד חדש של בודום מזכוכית ( הישן של היה NO NAME מפח מצופה) שיש לו כמה יתרונות, האחד שניתן לחמם במיקרו את החלב עד לטמפרטורה המתאימה ואז להקציף באותו כלי והשני שהוא מקציף את החלב- ממש "חבל על הזמן". תודה דניאל

davemen

New member
איפה קונים?

תוכל להגיד לי איפה קנית את הפלנג'ר? תודה, דיויד.

sstern

New member
אין דוד במכונת נספרסו, וההמתנה קצרה

לגבי הקצפה בנספרסו יסלחו לי המלומדים. אין צורך להמתין כי אין דוד. מכונת נספרסו עובדת בשיטת הטרמובלוק. ראה קישור. ושם אין דוד המשאבה (הפולסים) דוחפת את המים דרך הבלוק שמתחמם יותר. צריך להמתין כ-5 שניות כדי שהמים בצינור יתחממו וקדימה. כנ"ל בקירור צריך לתת למים לזרום כמה שניות וזהו.

למעלה