שאלה

muskito16

New member
שאלה

אני ילד חילוני שעם הידע שלו בפוליטיקה ויש לי ידע לא מועט יכול להגדר אותו ימני, אם כי אני נוטה יותר לתמוך בשינוי מאשר בליכוד... איך תכנו את שינוי? מפלגה ימנית או שמאלנית?

סלוניק

New member
שינוי מוגדרת כמפלגת מרכז

היא הוקמה במתכונתה החדשה ב1999 כשילוב של אנשי מרצ לשעבר, אנשי צומת ומאוכזבי המפלגות הגדולות. כיום רוב חברי הכנסת של שינוי נוטים לצד השמאלי של המפה (וחלקם גם לצד השמאל הקיצוני), אבל המספרים אינם משמעותיים מכיוון שכולם מחוייבים למצע הכולל שהוחלט עליו במועצת שינוי שהם נחשבים במפה הפוליטית למעין שילוב בין שמאל לימין (כמו שטומי לפיד הגדיר את זה, "ימינה ממצנע ושמאלה משרון). מקווה שהבהרתי את הנקודה.

eviv

New member
ליכוד=ימין../images/Emo35.gif

מפלגת שינוי היא מפלגה שהיא עוסקתת יותר בעניין הכלכלי מאשר במדיני לכן ההגדרות שלך הם לא כל כך תופסות... אם אתה נמשך לימין תצביע בר איחוד לאומי או יותר ימינה אל תציע לחבורה של עסקנים שבקושי עושים משהו. ואת זה אמר לך אדם תומך מרצ...

kundason2003

New member
כשמגדירים את שינוי על המפה הפוליטית

נתקלים בבעיות מסויימות. מצד אחד, אנחנו תומכים בפינוי התנחלויות, שזה אקט שמאלני. מצד שני, אנחנו מאמינים בקפיטליזם, שזה אקט ימני. שינוי רצה בבחירות האחרונות לא כמפלגת מרכז, כמו שנהוג לחשוב (וזה בתנאי שלא תקועים על הקטע של מפלגה ימנית כי טומי ימני) אלא כמפלגה שרוצה לאזן בין ימין לשמאל. ולכן שינוי היא מפלגה שהיא בכלל לא על המפה. היא מפלגה סוריאליסטית משהו. מעל המציאות הימנית-שמאלנית. כוח מאזן. ימינה ממצנע ושמאלה משרון, אבל בעצם מעל שניהם.

אנדרי ז

New member
דעתי בנושא

שינוי מוגדרת כמרכז על-פי המושגים הנהוגים בישראל, שמתייחסים בעיקר לעמדות מדיניות. אני לא חושב שמישהו יכחיש שבענייני כלכלה אנחנו בהחלט מפלגת ימין, אך אין שום קשר בין השניים. אנחנו מייצגים בבירור את המרכז המדיני בישראל. בענייני דת ומדינה אני לא בטוח מה זה ימין ומה זה שמאל, אך אעיז ואנחש שעמדה שתומכת בהפרדת הדת והמדינה ממקמת אותנו דווקא בשמאל בנושא זה. והנה כך עברנו על מלוא הפסיפס...

למעלה