שאלה

Thanos

New member
שאלה

באחד מהסרטים של הטרילוגיה השניה רואים את אובי וואן והוא אומר ללוק שיודה לימד אותו ללחום, ובאיימת הפאנטום רואים שבכלל יש לו מורה אחר (ההוא עם הזקן שסית' הורג) מה ההסבר לזה?! ועוד משהו, באחד הסרטים (נראה לי שובו של הג'דיי) רואים את ווידר אומר ללוק שאובי וואן לימד אותו היטב, ואת רוב הלימוד שלו יודה עשה, מה ההסבר לזה?!

Lu Tze

New member
כל הג'דיי לומדים עם יודה

עד גיל מסויים ואז עוברים ללמוד עם אביר ג'דיי שמוקצה להם. והשורה המדוייקת היא "obi-one has trained you well", בן הדריך את לוק קצת ו-ווידר ראה אותו ואת לוק בכוכב המוות, לכן הוא בטח הניח שבן לימד אותו ולא יודה (ואני גם לא בטו7ח אם ווידר יחודע שיודה היה חי דאז).

fresh mishmesh

New member
הוא לא אמר לו את זה באימפרייה מכה

שנית? כי פשוט אז לא היה כוכב המוות... נדמה לי שהשורה הזאת משם אבל זו סתם קטנוניות

נתן 14

New member
צודקת, הוא אומר לו את זה גם שם...

בשתי הסרטים, גם בעיר העננים של בספין, וגם בכוכב המוות השני.

Lu Tze

New member
לא, התכוונתי לכך

שהוא ראה את אובי וואן (ז"א, הוא יודע שאובי וואן חי) והוא ראה (או הרגיש או וואטאבר) את לוק בקירבתו. לכן הוא הניח שלוק למד עם בן. ואז אחרי כמה שנים (באימפריה מכה שנית) הוא אמר לו את השורה, בהתבסס על הידע שהוא רכב בסרט ה-1.

נתן 14

New member
אני שמעתי משהו קצת שונה...

שהוא הגה את הרעיון, והיה בעל זכויות רק עליו, ובזמן צילומי הסרט, המפיק הראשי או החברה פשטו רגל, והציעו לו לתת כסף על המשך צילומים בתמורה לזכויות מלאות לחברת הסרטים.

למעלה