שאלה..

free soul

New member
שאלה..

יש לי כמה שאלות 1. אלוקים ברא את העולם. אז.. למה ניממצאו שלדי דינוזאורים? ומה זה אומר לגביהם? 2. מה זה אומר "עולם הבא"? 3. מה ההבדל בין עולם הבא לגן עדן? תודה.

א77

New member
אלקים ברא את העולם

לפני 5764 שנה. לשאלתך מדוע נמצאו הדינזאורים. השאלה היא סבוכה. הדינזאורים אינם דבר חד משמעי הקובע כי בתאריך זה וזה נוצר זה וזה. אלו הם מציאות עם מחקרים מדעיים שעדייןלא תמו ולא הושלמו. ואולי מחר יימצאו עכבראוזים וחתואליזים ומה עוד. פעם היה דארווין, שלאט לאט נמוג. היום תור הדינזאורים כאמור. השעה דיי מאוחרת, אבל בהזדמנות אסביר לך בפשוט. עולם הבא אין בפורום מי שיסביר לך. כי העולם הבא הוא משהו עתידי, ומי שיודע לא בפורום. אבל זה משהו שיהיה לעתיד לבוא. גן העדן הינו גן שנמצא בעברו של הנהר עדן. משם גורש אדם הראשון וחוה אחרי החטא. נשמה שפורשת מהגוף במיתה, כשמזדככת וזוכה לחסות בצל כנפי השכינה, נמצאת היא בגן העדן.

tkhri

New member
דארווין נמוג?

איפה? הרי בעולם דתי/חרדי הוא אף פעם לא היה. כמעט כל אדם חילוני(אם לא כולם) מאמין בתאוריה שלו. וזה דבר הגיוני לחלוטין....אני אתן לך דוגמא : במשך עשרות שנים צדים פילים באפריקה בשביל השנהב שלהם(השינים הגדולות הבולטות למי שלא יודע).במשך השנים האחרונות חוקרים התחילו לשים לב שחלה עליה של קרוב ל 30% של פילים שנולדים ללא אפשרות לגדל שיניי שנהב. צריך להבין שיש לשיניים אלו חשיבות רבה לפילים מכוון שבעזרתם הם חופרים באדמה למצוא מים בעונות היובש כאשר מאגרי המים במקומות מסויימים באפריקה מצטמצים. כלומר הפילים משנים את עצמם ומתאימים את עצמם למצב הקיים (לי אין מושג איך הם עושים את זה אבל זאת עובדה). כלומר,זהו תהליך אבולוציוני שבו צורת חיים מסויימת משנה את צורתה. בנוסף אתה יכול לראות תהליך כזה גם אצל בני אדם...יש תקופות מסויימות שבהם הגובה הממוצע של האנשים קטן/גדל(בהולנד למשל, זה היה במגמת עליה ,לפחות בשנים האחרונות.) אם תחקור את העניין תוכל לראות שלאורך כל ההסטוריה חיות שינו את צורתן ואת התנהגותן...בהתאמה למצב הקיים. בקשר ל"אם מוצאנו מהקוף" יש לי תאוריה בשביל זה....אם תרצה פעם לשמוע פשוט תבקש
--->איציק<---

א77

New member
יש לי קשרים אדוקים

פרט לקשרי עם tkhri, יש לי קשרים אדוקים עם מאות רבות [אם לא למעלה ממאות] של כאלה המגדירים עצמם כחילוניים. אני מכיר את התמונה.

שי י גץ

New member
התאוריות הללו מתאימות לילדים

בגן.שאין תשובות מסובבים הכל לפי רצונם. אנשים בדיכאון. מיואשים.חדלי אישים.שמחפשים מי שיתן להם גב ומשענת.מאמינים לכל דבר שיוצא מפי איזה רב תורן.וחוזרים בתשובה. ואחרי חודש הם יודעים הכל. לאנשים כאלה מיועד הקישקוש הנקרא נויגשטל. אני באתי מבית חרדי וגדלתי שם. וכל הפלצנים פה רק מדברים לרוח בלי שום ידע אז מי שלא יודע שישתוק

שי י גץ

New member
77 אני שייגץ בגלל אנשים דפוקים

כמוך ונעאר זה אתה הפכת לאיזה רב אתה בור ועם הארץ סתם אדם

איפכא מיסתברא !

אנשים "נאורים" מאמינים לכל תיאוריה "מדעית" לא מוכחת, ואף ללא כל אשוש אמפירי רציני. מתי יצליחו סוף סוף לייצר במעבדה: אדם, קוף, זבוב, אמבה, פרח ואפילו... תא אחד חי מסכן. להד"ם !! לא הצליחו ועדיין אין דרך תיאורטית. כאשר יצליחו לייצר (או לצפות) בהיווצרותו בטבע של תא אחד כזה, יהיה אפשר לדון האם העולם שלנו נברא כל דבר למינהו ככתוב בבראשית, או אבלוציה מדומם לחי. ואפשר לעבור ככה תיאוריה תיאוריה ולראות שהכל "אמונה מדעית", ללא יכולת שיחזור וללא אשושים ברורים. אז מה הירווחנו? במקום להאמין בתורה שיש עליה מסורת מדור לדור +נבואות שהתקיימו, מאמינים בחכמי הטבע שליט"א.

א77

New member
תמיהני

על שמגיבים בנסיון להסביר לאדם שבשלל מילותיו שאני מעתיק: אנשים בדיכאון. מיואשים. חדלי אישים. שמחפשים מי שיתן להם גב ומשענת. מאמינים לכל דבר. הקישקוש הנקרא נויגשטל. הפלצנים. מדברים לרוח בלי שום ידע. שרשרת מילים 'מכובדות', המתעימות כנראה למי שכתבן. מקריאת תגובתו של אותו אשר בשם 'שייגץ' יכונה, הבנתי שאין טעם להכנס עמו לכלל שיחה. בתגובתו לא דיבר לעניין, ואף מדען לא ינסה לדבר בצורה זו. אלא בשפה ברורה ינסה לשכנע ולהכנס לדיאלוג. איני מנהל בכאן. אבל פנייתי ובקשתי לשמור על איכות ורמה מינימליים.

למעלה