שאלה

gguuyymor

New member
שאלה

הייתם מחשיבים את ליקוויד טנשיין אקספרימנט כפרוגרסיב?

Jam Head

New member
למרות...

שאני ממש לא מחבב את הפרויקט הזה , הם פרוג לכל דבר.

gguuyymor

New member
אז אני שואל

מה בדיוק עושה אותם פרוגרסיביים? (אל תבינו אותי לא נכון לדעתי הם גם כן פרוגרסיביים אבל אני מתלבט)

Jam Head

New member
תאמת זה משוואה די פשוטה.

אם דרים תיאטר הרכב פרוג-מטאל לכל דבר ( אני מניח שאתה מסכים ) אז ליקוויד זה דרים רק בלי שירה , כלומר , מנגנים את המוסיקה שלהם באותה צורה פחות או יותר בלי שירה.

לא לא לא לא לא

זאת לא משוואה נכונה בכלל. המוסיקה של ליקוויד טנשן לא דומה בכלל למוסיקה של דרים. תזכור שג'ורדן רודס עדיין לא היה חבר בדרים כשהפרוייקט הזה התחיל, ועל הבס מנגן טוני לוין, ולא ג'ון מיונג. חוץ מזה, אם אתה לוקח נגנים מלהקה אחת ושם אותם בלהקה אחת, זה אומר שהם מנגנים את אותו הסגנון? תחשוב על זה קצת... ליקוויד טנשן זה מעין שילוב של פיוז'ן ומטאל. זה מתבטא בזה שיש בשירים שלהם כמה נושאים קבועים, וגם הרבה אילתורים. זה בעצם, לא ממש פרוג.

gguuyymor

New member
"זה בעצם, לא ממש פרוג"

אפשר להגיד שזה פרוג כי רוב השירים שלהם הם מתפתחים עם שינויי קצבים, קטעים לא שגרתיים ומפתיעים, ארוכים ומגוונים. מצד שני, לפי אותם קריטריונים גם Dazed & Confused של זפלין הוא פרוגרסיב... אבל הוא לא. (או שכן?)

המממ... לא

בפיוז'ן יש שינויי מקצב ומשקל, זה לא משהו אקסקלוסיבי לפרוג... העובדה שליקוויד טנשן מבוסס הרבה על אילתורים מבדיל את הסגנון שלהם מהפרוג. כמובן, שמאחר שחברי להקת דרים מושפעים מפרוג, ולכן הקטעים בפרוייקט הזה מורכבים ומעניינים. אבל כמו הדוגמא של זפלין, לא כל מה שמורכב ומעניין הוא פרוג.

zambush

New member
דייזד וקונפיוזד ../images/Emo73.gif

הוא לא שיר כל כך מורכב (יחסית לפרוג ופיוז'ן), ולגבי העניין שלו הדעות חלוקות

אבל אבל אבל

הוא מורכב ביחס לWhole lot of love, ולכן הוא רוק מתקדם, לא?

zambush

New member
לא כל דבר מורכב הוא רוק מתקדם../images/Emo73.gif

יכולה להיות יצירה שהיא השיא בתחומה, האורך שלה למעלה משעה, מתוחכמת בטירוף, משקלים משתנים והרמוניות משתנות, הרבה מאוד סוגים של כלי נגינה, ועדיין זה לא יהיה רוק מתקדם. מה שמחזיר אותנו אחורה, אל ההגדרה של הפרוגרסיב. לפי ההגדרה דייזד וקונפיוזד זה שיר רוק-בלוז-רוקנ'רול ולא פרוגרסיב.

למעלה