שאלה

river man

New member
שאלה

איזה אלבום של גונג הוא האהוב עליכם ולמה (אפשר לבחור יותר מאחד). ומה אתם חושבים על האלבום הראשון של ואן דר גראאף גנרטור? (The aerosol grey machine)

עמית ע

New member
תשובה v1.06

אני מקווה שלא ארגם באבנים... גונג להקה נחמדה מאד לטעמי, ואת רוב אלבומיה אני מחבב במידה פחות או יותר שווה (מהראשון, שהוא למעשה אלבום של בני הזוג אלן/סמיית' ועד האלבום השני אחרי פרישת אלן - גזוז). עם זאת, אף אלבום שלהם לא גרם ללסת שלי להשמט בפליאה מטה. ללא ספק להקה עם סגנון ייחודי וקסם וחן רבים, אבל לא נמנים, מבחינתי לפחות, בצמרת של הליגה הראשונה. הם כמו מכבי נתניה של הפרוג - קבוצת מרכז טבלה טיפוסית שזוכה להרבה סימפטיה, אבל אפילו גביע הטוטו היא לא מביאה. הראשון של ואן דר גראאף - לא משהו, לפחות ביחס לכל אלבום אחר שלהם.

תאמין לי... לא מהליגה הראשונה??

גונג היא היא הליגה הראשונה. תקליטים מומלצים: האהוב עליי- אנג'לז אג (השני בטרילוגיה). למה- כי הוא היה הראשון (
) וכי הוא הכי מגוון- גם מכיל רוח שטות שמאפיינת את הראשון בטרילוגיה של הפליינג תיפוט, וגם קטעי ספייס בסגנון של השלישי בטרילוגיה, וכל זה בסאונד סביר. כל הטרילוגיה מומלצת, פליינג טיפוט (שקצת התחרבש במיקס, הסאונד שלו די רע) וYOU הספייסי והמהוקצע (באופן יחסי לגונג...) חוץ מזה עוד אלבום מופת הוא קממבר אלקטריק, שבא לפני הטרילוגיה אבל כבר מכיל מוטיבים שיופיעו אחר כך. בכלל, באופן כללי, גונג זה הרבה פילוסופיה שמלווה את המוזיקה, גונג זה ממש דרך חיים- אז אין פלא שעמית לא התחבר אליהם ~קיפוד~ ולגבי הואן דר גראף הראשון- גם פה אני לא מסכים עם עמית, הוא הרבה יותר טוב מלפחות 2 שבאו אחר כך, ובהחלט יש לו את החן שלו. ועמית- קבל עוד אבן (תגיד לי אחר כך איפה פגעתי)

ukoomran

New member
הסאונד של teapot

, פליינג טיפוט (שקצת התחרבש במיקס, הסאונד שלו די רע) ארז חבל שלא שמעת את התקליט זה היה משנה את דעתך בקשר למיקס - שהוא ברמה מצוינת משהו מ א ד השתבש עם המאסטר של TeaPot (דרך אגב זה היחיד שVirgin לא הוציאו על דיסק)

אז יש תקווה לקראת ההוצאות החדשות?

אני מת לשמוע את התקליט הזה באיכות כמו שצריך! משום מה תמיד התרשמתי שהדפקט הוא במאסטרים (דיסטורשן מזוויע וסאונד חנוק) אז עכשיו בגרסאות הרימאסטר (שכבר מבטיחים לנו שנתיים, מה יהיה גם עם זה?...) יש סיכוי לשיפור משמעותי?

ukoomran

New member
Gong Flaying Tea Pot המאסטר

מממ... לי נראה שיש בעיה רצינית עם המאסטר התקליט המקורי נשמע נפלא - לצערי שחקתי את העותק שהיה לי למוות... אחת השאלות הראשונות ששאלתי את Daevid Allen היתה על זה אך לא קיבלתי תשובה ממצה בכול מקרה אני כבר התיאשתי אחרי שקניתי את כל ההוצאות הקיימות (Decal Spalaxו גירסאת התקליט החדשה היחסית) כולם הודפסו מאותו עותק מאסטר דפוק... דרך אגב גם הסאונד של Camambert רחוק מהסאונד המקורי (וגם הוא לא יצא בVirgin...) יש מה לצפות מהremaster המתוכנן של emi

CaerBannog

New member
אממ

אני דווקא נורא אוהב את הראשון של ודגג, בגלל הבתוליות ואפילו חוסר המקצועיות שבו, אני אוהב אלבומים שמרגישים הומייד כזה, בלי צנזורה, מה שמאוד חסר בסצנת הפרוג... אני מכיר רק אלבום אחד של גונג "יו" והוא בהחלט אחלה...

מורנא007

New member
גונג

איינג'ל אגג מכיל קטע שמצטט את קינג קרימזון - חוסר מקוריות כזה לדעתי פוגע באלבום. בסך הכל מדובר באלבום טוב פסיכדלי וקצת ספייס רוקי. You הוא יותר ספייסי ולדעתי יותר מקורי, אבל הוא גם מצטט מאיינג'ל אגג (המקוריות נשמרת). בשני האלבומים ישנו שילוב של רוק עם ג'אז. ב- you יש יותר פלפל, הוא יותר קיצבי וסוחף ופרוע ועם זאת פסיכדלי. (הוא גם האהוב עלי ביותר). עוד אלבום יפה הוא Shamal שמכיל קטע מקסים של חליל ומוסיקה מזרח-אסיאתית בשילוב עם רוק. אני מאוכזב מאלבום Gong New York - About Time הוא לדעתי רחוק מעולם הפרוג.

מורנא007

New member
Oily Way

קטע מס' 8 באלבום Radio Gnome Invisible Part 2 (Angel's Egg) של להקת GONG, מצטט מקינג קרימזון - אין דה קורט... אבל הם עושים את זה יפה

the use

New member
עוד פירוט..

לא מצאתי. מעניין אותי אם הם עשו את זה באמת. ואם קרימזון ידעו וכו'... תן שניות, ומאיפה באין דה קורט הציטוט

למעלה