שאלה..

הדס100

New member
שאלה..

אני חיילת לקראת שחרור, ואני מתלבטת בתחום שבו אני רוצה לעסוק. יש לי פסיכומטרי ובגרות ממוצעים (פסיכו' 620, בגרות 95), ורציתי ללמוד פסיכולוגיה אך מסתבר שחוץ מאוניברסיטה אחת שבה יש בדיוק את הממוצע, אני לא מתקבלת באף מקום. מאוד חשוב לי ללמוד באוניברסיטה ולא במכללה או בפתוחה. כמו כן יש לציין כי אף שעשיתי 5 יח' מתמטיקה... יש לי פחד מהתחום הריאלי. אז אני מתלבטת- מה כדאי לעשות? ללמוד תחום אחר? (סויציולוגיה, קרימינולוגיה, וכו'...) לנסות לדבר עם האוניברסיטה? (אם זה יעזור?) להתחיל בתחום שבו אני מתקבלת ולבקש לעבור באמצע? כמו כן- האם יש עבודה בתחום הסוציולוגיה? אם כן במה??? אודה לכל מי שיוכל לענות לי.

Kiru

New member
1. אם יש אוניברסיטה אחת שאת עומדת

בתנאי הקבלה שלה, והיא בסדר לדעתך, למה לא להירשם אליה? את צריכה רק אוניברסיטה אחת כדי ללמוד...
2. תמיד אפשר לשפר בגרות/פסיכומטרי, וזה נראה הרבה יותר נגיש וקל אחרי השחרור. 3. לבוגרי תואר ראשון בסוציולוגיה אין הרבה עבודה.

הדס100

New member
כי לא בטוח שיקבלו אותי. יש לי בדיוק

את הניקוד, ויש ביקוש לפסיכולוגיה.

פסיכולוגיה

האם בדקת סכויי קבלה למדעי ההתנהגות בבן-גוריון? מדעי ההתנהגות=פסיכולוגיה+סוציולוגיה. אם אינך עומדת בדרישות הקבלה תוכלי לנסות ללמוד במכללת ספיר או אחווה, להן יש הסכם עם בן-גוריון. בשנה ג' על סמך הישגים טובים עוברים לבן-גוריון, והתואר מוענק על ידי בן גוריון ולא המכללה. בדרך דומה למכללת הגליל המערבי, עמק הירדן ואשקלון יש הסכם עם בר-אילן. תואר ראשון בסוציולוגיה אינו מקנה עיסוק מוגדר ומבוקש. כחלופה עדיפה עבודה סוציאלית.

למעלה