שאלה

GATINHA

New member
שאלה

אני (21) ואחותי (18) היינו מאז ומתמיד יצורים חברתיים מאוד, לעומתינו אחי הקטן (7) לא מתחבר בקלות ואפילו נמנע מלקחת שיעורי בית מילדים בכיתה, וצריך לשכנע ולשדל אותו ללכת למסיבות ימי הולדת..יש לו חבר אחד, ולמרות שלכאורה ביומיום הוא לא נראה כאילו חסר לו.. הוא זורק פה ושם "אף אחד לא חבר שלי מהכיתה".. איך עוזרים לו?

גרא.

New member
GATINHA,לא בטוח שלל שאתן צריכות

לעזור לו..ועוד יותר אם הוא בכלל רוצה בעזרתכן.כדאי לזכור ברקע,שבנות בגילאים הללו,מרביתן או כולם, בוגרות רגשית בהשוואה לבנים..ואם מה שמציק לכן זה הידיעה שתמיד הייתן יצורים חברתיים מאד, וודאי בגילו..מן הסתם, מה שאפיין אכתן, אל בהכרח מאפיין אותו.אחיכם צעיר מאד, אישיותו ואופיו בסלבי התגבשות,יש לו כנראה סדר עדיפות שונה משלכן.ואי אפשר להנחית או לגרום לו לתפקד כפי שאתן הייתן רוצות שהוא יתפקד.לא ברור באיזה כתה הוא. כנראה רק התחיל כתה ב'..שנת הלימודים רק החלה,אולי יש מורה חדשה, תלמידים חדשים הוא זקוק לזמן כדי להתחבר חברתית בקצב שלו..ועוד אתן אומרות, כי לכאורה לא נראה כאילו לא חסר לו חברים..לכן,להבנתי, כדאי להניח לו להתפתח בקצב שלו,לא לשדר לו שהוא לא בסדר כי הוא לפי שעה חסר חברים..אבל כמובן, אם זה ימשך וימשך..לחשוב מה עושים באופן לא ישיר. למשל,לשוחח עם המחנכת שלו וכדומה.

GATINHA

New member
תודה

הוא אכן עולה לכיתה ב', אותה המורה ואותם הילדים. פניתי אליך משתי סיבות: 1. הוא לפעמים אומר "אף אחד לא חבר שלי" בעצב 2. אני חושבת שהוא נרתע ממש מחברה של ילדים אחרים.

גרא.

New member
G,תחילה תיקון טעות ,שלל+שכלל,לגבי

השתלבותו החברתית בכתה,שהיא כאמור מתפקידיה של המחנכת לפעול לכך, ולכן אין שום אפשרות להתערב בזה.גם אם הוא עם אותה מחנכת, ואותם הילדים, יתכן שמוקדן מדי להעריך שזה מצב קבוע ולא זמני.בכל מקרה,אם המחנכת מוכנה לשוחח איתכם, זה וודאי יעזור כן לדעת מה קורה לו בכתה. ולה , לדעת מה קורה לו בבית.תמיד פתוחה גם האופציה לפנות לשירות הפסיכולוגי החינוכי הנמצא במקום מגוריכן.ולבקש ייעוץ, או אפילו הסתכלות בכתה על הנער.בכל מקרה, אתן יכולות לעזור לו בכך שתציעו לו להצטרף לחוג בפעילות שהוא אוהב..חוג ספורט או כל חוג אחר בו יש פעילות משותפת של מספר ילדים..פעילות כזו משפרת את הכישורים החברתיים.

GATINHA

New member
שנה שעברה

המורה פנתה אלינו בנושא (ואז התחלנו באמת לשים לב למצב), וניסתה בכיתה לערוך פעילויות בזוגות (כשחובה להחליף בני זוג במהלך התרגילים) וגם שינתה מקומות ישיבה... אחי היה בחוג כדורסל כל שנה שעברה וביקש שאבוא לראות אותו בחוג, יום אחד באמת הגעתי וראיתי שאת כל השיעור עשה לבדו ושגם את תרגילי הזוגות עשה או בחוסר רצון או לבדו בצידו השני של המגרש.. וכשסימנתי לו להצטרף לילדים הוא נפנף לי בביטול "לא צריך"... סתם נראה לי מוזר... אולי משהו באיך שחינכנו אותו?

GATINHA

New member
אני מבינה...

אני מקווה שאיכשהו הכל יסתדר בסוף. שנה טובה

ניני51

New member
אולי המורה תתן לו תפקיד בכיתה

זה עשוי לעלות את המורל שלו ולשפר את מצב רוחו, וכך הוא יהיה יותר חברותי.

ניני51

New member
את זה את צריכה לשאול את המורה.

יש בכיתה תורנים, יש כאלה שממונים על הגירים (אם יש עדיין גירים) יש כאלה שממונים על מחיקת הלוח בהפסקה. בטוח שיש עוד תפקידים. תשאלי את המורה. חשוב שלילד יהיה תפקיד. ככה הוא יקבל יותר הערכה בכיתה, והוא יקבל פידבק מהתלמידים האחרים שיעלה את הבטחון העצמי שלו.

למעלה