שאלה

איילת כ

New member
שאלה

אתמול בלילה למדתי את ספר שופטים לקראת מבחן שאמור היה להתקיים אי"ה ביום רביעי הזה אבל הוא נדחה. שלמדתי את הפס' הבא נתקלתי בקושי " וסרני פלשתים נאספו לזבח זבח גדול לדגון...ויאמרו נתן אלקינו בידינו..." (שופטים טז,כג) אחרי שקראתי את הפסוק הזה נפל לי האסימון(הטלכרד או כל דבר אחר שתרצו) מהפס' הנ"ל אני הבנתי שהפלשתים באמת אמינו שהם נוהגים נכון אז מדוע הם נענשו, הם אפילו לא מודעים לכך והם היו בטוחים שהם נוהגים כראוי אז שאלתי היא כיצד אנשים נענשים והם אפילו לא יודעים שהם חוטאים? הם לא יודעים שיש מצווה כזאת(השאלה מתייחסת באופן כללי לא דווקא לפלשתים) נ.ב יש לי עוד קושי אבל הוא דווקא על ספר בראשית, והזמן דוחק...

tamarhp

New member
בכל מדינה נורמלית

אי ידיעת החוק לא פוטרת מקיומו. כך גם בכל דת. אם הבנתי נכון את השאלה שלך..

תשובה שקיבלתי מהרב שי פירון:

"שאלה זו יכולה להשאל גם ביחס למה שנאמר שה' הכביד את לבו של פרעה. אם כך מדוע נענש פרעה? אני מבקש להביא בפניך שני כיוונים: א. שד"ל 0ר' שמואל דוד לוצאטו) מבאר: "ואני מוסיף כי המעשים המיוחדים בתנ"ך אל האל הם המעשים הזרים שסיבתם בלתי מובנת לנו. וכן כאן, קשי ערפו של פרעה אחרי ראותו כמה אותות ומופתים הוא דבר זר ומתמיה על כן ייוחס אל האל". כוונתו היא שלא יתכן להבין איך אחרי שראו הפלישתים, פרעה או כל מי שמתואר מעשה חריג שלו בתנ"ך, ניסים גלויים המביעים את הנהגת ה' בעולם, המשיכו לכפור בה'. האפשרות היחידה להבין היא שזה מעשה ה'. כלומר - זה כל כך לא מובן, כל כך לא מסתבר שרק אם נסביר שה' היה מעורב בזה נוכל להבין... ב. לדעת הר"י אלבו הקשיית הלב והבטחון העצמי אינה שוללת את הבחירה אלא להיפך: היא מבהירה את העוצמות והכוח שהיה להם בשעה שעשו זאת. כל טוב, שי"

את האמת...

בס"ד הוא רב של הישיבה התיכונית בפ"ת ואני רואה אותו כמעט כל יום כך שלא תהיה לי בעייה לשאול אותו שאלות. אני לא תלמיד שלו אלא של הרב יובל שרלו... את התשובה לשאלה קיבלתי מהשו"ת של כיפה...

כי היתה תקופה שהיו לי כמה שאלות

ב"ה ואז אמרו לי על השו"ת של כיפה ושאלתי אותו דיי הרבה שאלות תאמת ששאלתי שאלות רב כי עשיתי עבודה באיזה נושא שגם קשור ליהדות ...

למעלה