שאלה...

snoop doggi

New member
שאלה...

האם יכול היות צורה שאין לו דוושות של קלאץ',ברקס וגז בצד שלו? (לפחות ברקס וקלאץ')

Superdror

New member
למיטב ידיעתי כל מורה לנהיגה

מחויב בקלאץ וברקס גם בצידו הימני של האוטו. בנוגע לדוושת הגז, אין לי מושג.

sattla

New member
לדעתי גם גז

כי לעיתים גם גז יוציא אותך מתאונה בשלום שלא נדבר על איבודי שליטה למיניהם חוצמזה מורה נהיגה מוגדר כנוהג ברכב מה שמחייב שיהיה לו שליטה על הכל...

Superdror

New member
בעבר הלא כל כך רחוק

היו מורים לנהיגה שברכבם לא הייתה קיימת דוושת גז, בגלל זה ההסתייגות. בכל אופן, אני אחכה לתשובה קצת יותר מוסמכת, יש בפורום מספר מורים לנהיגה שיוכלו לתרום בעניין. אני די מסכים איתך ש"גז" יכול להוציא אותך מתאונה, אך אינני יודע אם מומלץ למורה לנהיגה להשתמש בדוושה זו להאצה חזקה מאחר והוא אינו יודע כיצד התלמיד יגיב, יכול להיות שהתלמיד ילחץ את הברקס ויסובב את ההגה דווקא לכיוון הלא נכון. מורה לנהיגה משתמש בדוושות שלו בעיקר כדי למנוע את אותם מצבים מסוכנים והוא לא מחכה שהאוטו יכנס למצב מסוכן - הוא מגיב הרבה לפני. דרור.

sattla

New member
אתה צודק אך

אתה יודע איבוד שליטה לא תמיד ניתן למנוע... לגבי זה שהתלמיד יתן ברקס זה באמת בעייה.. אבל תלמידים בד"כ עוזבים הכל דושות והגה - תלמידים במצב מתקדם אולי כן ילחצו על ברקס. אין זה אומר שלא צריך דושת גז..

sattla

New member
שמע

עיבוד שליטה הוא לא בהכרח דבר שמגיעים אליו מרצון... אני סה"כ אמרתי שכדאי שיהיה לו כי אולי זה יעזור לו ב1% אז זה שווה את הבורג והמוט הנוסף...

lee_1

New member
לא נכון, מורי נהיגה לא מחוייבים בגז

למורה שלי אין גז

פרטנר

New member
דוושת הגז איננה חובה.

אבל אישית אני מעדיף שתהיה כי כמו שנאמר פה ישנם מצבים שצריך להאיץ בכדי למנוע מצבים מסוכנים.

likig

New member
אתה צודק../images/Emo73.gif

ברוב הרכבים של מורי הנהיגה מותקן גם דוושת גז. מבחינת החוק- אינו חוקי הסכנה שבדבר היא שכאשר המורה לוחץ על דוושת הגז ,והתלמיד לוחץ על דוושת המצמד ,המנוע יגיע לסל"ד גבוה מאד ואם התלמיד יעזוב את דוושת המצמד הרכב יזנק קדימה במהירות רבה ובצורה מסוכנת מאד. יחד אם זאת יש יתרון לדוושת הגז למורה הנהיגה לדוגמה להדגמת האצה מתונה של הרכב, כמולמשל לימנוע כיבוי המנוע בהתחלת הנסיע וכו'.

למעלה