שאלה

• פותח הנושא Lydo
  • פורסם בתאריך

Lydo

New member
שאלה

השאלה שלי יותר מקצועית מרפואית... אני מתנדב נוער עכשיו הייתי בנסיעה (עם החניכה שלי) באמבלונס הרגיל והגענו למישהו שישב על הרצפה כבן חמישים סובל מלחץ דם גבוה ולוקח תרופות... הוא היה חיוור ומזיע הוא בדיוק עסק בלהרים רהיטים לדירה חדשה... הדופק שלו היה חלש אם אני לא טועה אבל אני לא סגור על זה נראה לי 100... הלחץ דם שלו לעומת זאת היה ממש ממש נמוך עד לאפילו קשה לשמיעה והיה לו כאבים בבטן עליונה והוא טען באותו הרגע שהוא אכל לפני כשעה.. בכל מקרה אני חשדתי ישר למשהו לבבי אולי אי ספיקת לב... משהו קרדיאלי כי זה נראה קלאסי בכל מקרה הנהג לא חשב דווקא... החולה תאמת לא רצה להתפנות הוא אמר שהכל בסדר והיינו שם איזה 10 דקות מדדנו שוב ל.ד. והוא עלה... ובסוף לא פינינו אותו... אני שואל קטע של מקצועיות האם אהיינו צריכים לפנות אותו כי אחרי הכל אפשר היה לשכנע אותו הוא לא התעקש ומצבו היה נראה מאוד קרדיאלי...

Lydo

New member
זאת אומרת

זאת אומרת שיש מצב שזה יחמיר לא, בכל מקרה זה דורש טיפול וכן היינו צריכים לפנות אותו... לא?

amitp

New member
התיאור שלך

נשמע לא טוב (לא יודע אם דווקא קרדיאלי, אבל לא סימפטי) - כך שכמובן שרצוי היה (מאוד) לפנות את החולה לבית-חולים להמשך בדיקות. יכול להיות שמדובר על תעוקת חזה פשוטה (angina pectoris) ואז לא חייבים להכנס ללחץ והחולה יכול לגשת לרופא גם כעבור זמן מה, אבל אי אפשר לשלול בעיות רבות ואפשריות באמבולנס לבן (וגם לא תמיד בנט"ן). מה קרה בסוף עם הבחור? מה הייתה האבחנה המשוערת של הנהג? מה היה לחץ הדם?

Lydo

New member
האבחנה של הנהג

האבחנה של הנהג הייתה שבגלל שהלחץ דם שלו עלה ומצבו הוטב אחרי מספר דקות שמדובר בכאבי בטן כי הוא אכל והלחץ דם ירד לא יודע אולי כתוצאה מהתרפוה שלו להורדת ל.ד. משהו כזה... בכל מקרה לא אני בדקתי ל.ד. אלא הנהג ואף לקח הרבה מאוד זמן לאבחן את הלחץ דם שלא היה ברור כ"כ בסוף הבנתי שהסיסטולי היה ממש נמוך לא ברור לי מה רק מתחת ל90 זה בטוח.... מבחוץ מצבו היה כרגיל והכל אבל בכל זאת אפילו אם זה היה אנגינה פקטוריס עדין היינו צריכים לפנות אותו לא?

ricardo18

New member
ייתכן שאלה היו באמת כאבי בטן פשוטים

אך הירידה הפתאומית בלחץ הדם לאדם שסובל דווקא מלחץ דם גבוה בנוסף לסיפור המקרה (עבודה פיסית) מחשידה למשהו רציני יותר.

amitp

New member
הכל יכול להיות אבל

מכיוון שלאף אחד מאיתנו אין MD לאחר השם, אין לנו בעצם לא ברירה ולא את היכולת או האפשרות לאבחן.

מה שהיה לו

לא רלוונטי לעיניין בין אם זה היה משו קרדיאלי או סתם קלקול קיבה, ל.ד נמוך לאותו בנאדם הוא דבר לא נורמאלי (כיוון שסובל מלחץ דם גבוה) אותו אדם עבד והתאמץ כל היום, דבר שגם לא כל כך מסתדר עם ל.ד נמוך, כאב לו בבטן העליונה/חזה והיה לו דופק נמוך כלומר משו לא היה בסדר במקרה כזה תפקיד הצוות הוא לנסות ולשכנע במידת האפשר את החולה להתפנות לבית חולים, אי אפשר להכריח את אותו פצוע להתפנות לבית החולים אך כן היה מקום לשכנעו או לנסות עוד כמה דקות אפילו אם הנהג חשב שזה "רק" קלקול קיבה או משו כזה

למעלה