שאלה??????????

שאלה??????????

האם אתן מאפשרות לילד להגיע עם חפץ כל שהו לגן? אני מאמינה שאין לאסור על ילד להביא משחק ומעבר לזה זאת הזדמנות נהדרת ללמידה, כי יש חפץ שאפשר לשתף בו את החברים ויש חפץ שהחברים צריכים ללמוד לכבד אתהחבר ולא לגעת לו. אז היום הגיע ילדה עם דובון לגן וילד אחר כל היום בכה כי היא לא נתנה לו את הדובון שלה. דברתי עם אמא שלו והצעתי שתאפשר לו להביא חפץ משלו. אחרי שעה היא התקשרה להגיד לי שהיא נגד זה ממש ושחפץ ינטרל את הילד שלה מפעילות הגן. מה דעתכן?? מכיוון שאני מאמינה שאין לשנות להורים סידרי עולם ולכבד את דרכן ומכיוון שאני מאמינה שיש לכבד רצון של ילד ולא לכפות עליו כי אני המבוגר, נקלעתי למצב קצת בעיתי. אשמח לשמוע דעתכן אלונה

קרני12

New member
אז ככה

אני בעד שילדים יביאו חפצים מהבית בייחוד אם זה עוזר להם להרגע. במהלך השנה אני לאט לאט עוזרת לילדים שקשורים לחפץ להפרד ממנו (כדי שהדבר לא ינטרל את הילד, כמו שאותה אם ציינה). כרגע אנחנו נמצאים בתחילת השנה ולחפץ הזה ישנה משמעות מאד חשובה. הוא מן קשר של הילד עם הבית ונותן לו תחושה שיש עמו משהו מוכר וזה נותן לילד קצת בטחון. לכן, בתחילת השנה אני לא מנהלת מאבקים מיותרים. את יכולה להסביר לאותה אמא, את המשמעות של החפץ. ורק ברגע שהילד יהיה בטוח במסגרת החדשה ויפתח אמון עם הדמויות החדשות (הגננת והסייעות) אפשר יהיה לעזור לו להפרד מהחפץ.

מאיו

New member
חפץ מהבית

חפץ מהבית מסייע בהסתגלות והתאקלמות בגן. אצלנו הכלל הוא שאי אפשר 'להידבק' אל החפץ כל היום ורק בו להתעסק. כלומר שלא יפריע לעשות דברים אחרים בגן. בסה"כ אם החפץ לא מפריע לפעילות השוטפת של הגן ושל אותו הילד למה לא?! ברגע שהוא מסיים, הוא מחזיר את החפץ למגירה או נותן לסייעת למשמרת עד סוף היום.

חפץ מעבר עונה על צרכים רגשיים של

הילד. חפץ כזה מאפשר לילד לעבור מהבית לגן ולעיתים קרובת גם בין פעילות לפעילות בגן, תוך חיזוק תהליכים רגשיים הנחוצים בשלבי מעבר. חשוב לאפשר לילדים את האחיזה הרגשית הזו. צריך להיות בגן מקופ בטוח ונגיש שבו יכול הילד לשים את החפץ בשעה שהוא "חזק" מספיק ולקחת אותו כשהוא זקוק לו. שנה נהדרת דפנה

אלהלה

New member
חפצים אישיים בגן

ואני לא מתייחסת עכשיו לתחילת שנה ולילדים חדשים שמביאים איתם חפצים אישיים שעוזרים להם להתגבר ולהשתלב בקבוצה החדשה. אני מכירה תופעה שאני מאוד לא אוהבת אותה והיא הבאת חפצים אישיים ולרוב משחקים כשהמטרה בגדול היא להראות לילדים מה קנו לי! ולהשוויץ ולא לשתף ילדים אחרים אלא רק להתגאות בקניה החדשה. תופעה שגורמת להרבה חיכוכים מיותרים בגן ואני לא מרשה ! יש לי סלסלה לחפצים אישיים ואני מרשה להביא ולהראות במפגש לכולם ובזה נגמר העניין והחפץ חוזר לסלסלה ומשם הביתה. בגן כל המשחקים מיועדים לכולם והחפץ האישי גורם לעימותים מיותרים שאין להם מקום בגן והם לא מחזקים את הילד אלא להפך לדעתי. אלא אם כן מביאים משחק חברתי כמו משחק קופסא חדש ... ואם אני רואה שיש ויכוחים והילד שהביא מנסה להשתלט גם המשחק הזה נכנס מיד לסלסלה ומשם הביתה.

גם מבלי להתכוון - את מאפשרת

הבאת חפצים ומכבדת אותה. לא חשוב אם הילד שם אתהחפץ בסלסה, בתא... הוא מרגיש שהחפץ שם וזה חשוב ותומך מבחנתו. לדעתי זו דרך מצויינת גם לאפשר וגם לא "להתקע" עם גורם מפריע.

מסכימה עם אלהלה

יש להבדיל בין חפץ שהוא חפץ מעבר לבין סתם צעצוע מהבית. לפעמים יושבים לי ילדים בחוג עם ידיים מלאות צעצועים וזה בפירוש מפריע ולא מקובל עלי. לעומת זאת, במיוחד בתחילת השנה, אאפשר לילד לשבת עם חפץ מעבר שהילד רואה בו מקור תמיכה ותחליף לבית. ואקנח בסיפור אישי: אלה, ילדתי, היתה אתי בבית עד גיל שנתיים ורבע ואז הלכה לגן לראשונה. מה שהציל אותה כל בוקר במשך תקופה ארוכה מאוד היה הסמרטוטי שלה שהיא מחוברת אליו מגיל חודשיים. לאט ובהדרגה הוא היה נשלח למגירה שלה באמצע היום, עד שהחליטה מיוזמתה שהם יתראו רק בבית כי סמרטוטי עייף בבוקר וצריך להמשיך לישון. אני לא יודעת מה הייתי עושה מול גננת קשוחה שלא היתה מאפשרת לאלה את הקצב שלה בפרידה. ואת זה רק מי שיש לו ילד עם חפץ מעבר יכול להבין.

למעלה