שאלה??????...

שאלה??????...

בס"ד מדריך שלי סייע בהקמת גמ"ח ענק של העתקות לשכבה שלו לפני מבחן חשוב וגדול באנגלית אקיצר הגמ"ח עזר מאד לחלשים במקצוע ורציתי לדעת לפי דעתכם/הלכה האם זה טוב או לא ??? אמוץ

גמ"ח להעתקות??

וואו, זה לקחת מושג שקשור בצדקה וחסד ולעוות אותו לגניבת דעת. ועוד מישו שהוא מדריך ואמור לשמש דוגמא. לא הגיוני לי, סליחה. לדעתי זה גרוע. זה נותן לגיטימציה להעתקות, והמושג גמ"ח שהדביקו לגניבה הזו רק מסווה את המשמעות האמיתית נבל ברשות התורה-מוכר?

לאאא!!!!!!!!!

זה ממש גרוע!!! אוקיי, אז הציון אולי היה יותר טוב, אבל בזכות מה? זו ממש רמאות!!!!!!!!!!! גם תחשוב, מי שעשה את המבחן ברמאות שמח מהציון אבל יודע את האמת מאחורי. אז אולי הוא שמח ומאושר, אבל אח"כ כשהוא עושה את המבחן בכוחות עצמו - הוא מרגיש שמח ומאושר עד השמיים!!!! הוא ממש מגרגיש את זה! אז אפ]ילו בלי להתייחס לצד המוסרי, זה גרוע וזה לא עוזר בשום דבר.

איילת כ

New member
לא

זה כמו שאדם עני יגנוב במקום לחפש עבודה, זה קל אבל לא מוסרי. אתה עובר על גניבת דעת. מה עם אנשים שקרועים את עצמם בשביל לקבל ציון טוב ואתה בלי להתאמץ מקבל ציון טוב, זה ממש לא פייר ומעצבן. תחשוב מה עדיף לך לקבל ציון טוב ברמאות או להתאמץ קצת ולקבל ציון פחות טוב? בסופו של דבר אתה מרמה רק את עצמך נ.ב בהודעה שלי אין הכוונה לך אישית אלא יותר נוח לי לכתוב בלשון נוכח.

r3fl3ct10n

New member
לפי ההלכה??

זה לא בסדר לפי חוקי המוסר! גמ"ח העתקות?!?!?!

איזו שאלה מצחיקה....

ברור שאסור... (ואומרת את זה אחת עם יחס די רופף לחוקי ביצפר) חלשים-שילמדו יותר זה שהם חלשים זה לא אומר שהם צריכים להעתיק...

tiki tiki

New member
קרן..

הרב הלפרין לא נכנס לפה , את יכולה להגיד את האמת..

חיפ

New member
זה מצביע על נחיתות מוסרית

מי שמצדד בזה , מי שמשתמש בזה , מי שהקים את זה - הוא נחות מאוד מבחינה מוסרית. מי שרוצה להצליח שילמד , ואם הוא חלש במקצוע שישתדל כמה שהוא יכול- כך הוא יהיה גם שלם עם עצמו , וזה ידרבן אותו להתאמץ יותר . ההודעה נראית כאילו זו תופעה שמתגבשת לה , ולדעתי יש לעצור אותה כשהיא קטנה.

לא הבנתי את המשפט האחרון:

ההודעה נראית כאילו זו תופעה שמתגבשת לה , ולדעתי יש לעצור אותה כשהיא קטנה.

חיפ

New member
אני יסביר

קודם כל - כל הכבוד שבכלל זה הפריע לו . לעניין - המדריך שלו הקים את ה" גמ"ח " הזה , ולכן לא ניראה לי שזה קורה רק שם אלא בהרבה בתי ספר . ההעתקות לא יפסיקו כל עוד יהיו כיתות לימוד בארץ , אבל - בנק תשובות זה עליה בדרגה . אם באמת היו רוצים לעזור לחלשים - היו יושבים ולומדים איתם .

למה???.

בס"ד להעליל הוא לא באמת צריך עזרה אבל הוא רצה לעזטור לחברים שלו במבחן חשוב שיכול להרוס להם את התעודה (הוא בכתה יב') לכן הוא עזר קצת להקים את זה זה הכל אמוץ

חיפ

New member
הוא היה צריך לעזור

ע"י לימוד ולא ע"י העתקות. כאילו , זה לא מובן??

tamarhp

New member
המבחן הורס את התעודה?

והעתקה במבחן הורסת את החיים. היית רוצה להיות מטופל ע"י רופא שהעתיק בקורס?

צודקת אבל...

בס"ד אל תהפכו אותו לרוצח הוא רק עזר להקים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חוץ מזה שבוע הבא יש לנו פעולה על גנבת דעת ואני אשתמש בטיעונים שהועלו פה!

העתקה???

בס"ד ידידי היקר... אתן לך משל: חבר שלי הקים גמ"ח לרצוח כל מי שחייב לי כסף. זה מאוד עוזר לשאר חבריי מכיוון שמפחדים ממני ומשלמים לי ולחבריי החלשים את הכסף בזמן, מותר או אסור??? כנ"ל לגבי ה "גמ"ח" ביי...

סליחה ושוב סליחה

בס"ד מכולם איך שהוא דיברתי עם המדריך שלי והסתבר שזה היה סתם בשביל הכנה לשבוע הבא! סליחה סליחה סליחה וסליחה אמוץ

למעלה