שאלה:

עידו10

New member
שאלה:

בס"ד באמס"ע בס"ד השני תגידו, אם חרדים לא מקבלים על עצמם את עקרונות הדמוקרטיה, למה הם רשאים להשתמש בה, להצביע, להקים מפלגות וכו´? למה אנחנו מרשים את זה?

Dorfl

New member
טעות

לא שמעת על דמוקרטיה מתגוננת? דמוקרטיה צריכה גם להגן על עצמה בנוסף להגנה על תושביה, לדמוקרטיה אסור לתת אפשרות פעולה למתנגדים לדמוקרטיה ע-צ-מ-ה. זה מה שקרה בגרמניה ב-1933, כך עלה היטלר לשלטון - הדמוקרטיה לא הגנה על עצמה ואפשרה עלייה לשלטון של גורם לא דמוקרטי, שצעדו הראשון בהגיעו לשלטון היה לסיים את הדמוקרטיה ולהפוך את שלטונו לדיקטטורה.

אז מה תעשה?

זו הדמוקרטיה במיטבה. אם הרוב יהיה בעד מדינת הלכה (זה נשמע קצת מפחיד אוהבים להגזים) אז זה מה שיהיה. מה תעשה? תמנע זאת ע"י שימוש בצבא? אל תשכח שזה עובד גם בכיוון ההפוך, אם האזרחים יתנגדו למדינה שכזאת תמיד אפשר להחליף, זה מה שיפה בדמוקרטיה. תרשה לי להרגיע אותך, מדינת הלכה תקיים בפועל רק לאחר בוא המשיח ורגע אחד לא לפני. הסר כל דאגה מליבך, הייה רגוע, מבטיח לך שמדינה שכזאת לא תקום לפני הזמן שלה.

אנדרי ז

New member
על מה בדיוק אתה מדבר?

מדינת הלכה היא מדינה טוטליטרית. המימסד הדתי שולט בה, כמו באיראן. תסביר לי איך במצב כזה דעת הרוב יכולה לבוא לידי ביטוי ואיך שלטון כזה מאפשר חזרה לדמוקרטיה.

פעם שניה..

החלק הראשון של תגובתי לווה בקריצה (שיחליפו את הסמיילים המכוערים) החלק השני נכתב בכל הרצינות, לא תהייה מדינת הלכה לפני הזמן שלה. מתי זה יהיה? רק אחרי בוא המשיח. זה נראה לך רחוק? לי זה נראה דווקא די קרוב, יתכן אפילו בימי חיי. כל הסימנים מצביעים על כך.

אנדרי ז

New member
ודאי שכך זה נראה לך

תראה לי תקופה באלפיים השנים האחרונות שבה לא חשבו שאוטוטו המשיח מגיע. וכמה פעמים אפילו חשבו שהוא אכן הגיע... אני מעדיף להתבסס על המציאות ולא על סיפורים. אתה אבל מוזמן להמשיך לחלום.

גוססי

New member
זהו טיבה של הדמוקרטיה

שהיא מעניקה חופש פעולה נרחב גם למתנגדים לה. אלמלא היתה כזו, לא היתה ראויה להקרא בשם דמוקרטיה. מצד שני, אם לא ננקוט בקרוב במהרה בימינו באמצעי הגנה סבירים מהסוג המקובל בכל העולם המערבי (כגון שריון זכויות האזרח והפרדת הדת מהפוליטיקה) תוך שנים אחדות תהיה לנו בעיה להמשיך ולהקרא בשם זה.

zeevms

New member
זה בדיוק העניין

אנחנו בתור מאמינים בדמוקרטיה- חייבים לאפשר להם להביע את דעותיהם ולתת להם זכויות שוות (למרות שהם מקבלים יותר), והם למרות שהם מתנגדים לדמוקרטיה משתמשים בה בכל דרך לטובתם. זוהי הצביעות הגדולה. ואכן כפי שנאמר אם לא נמהר להפריד את הדת מהמדינה, ולחוקק חוקים שיגנו עלינו בעתיד, גורלנו נחרץ.

למעלה