שאלה.

שוקו בת

New member
שאלה.

ב"ה שנסעתי לב"ש בכדי לנסוע לאילת, אז ראיתי את אור ירוק והשטרים בתוכה לא היו חגורים כלל והם גם היתעסקו בכל מיני דברים ולא בנהיגה עצמה. הם התחילו עם בנות, ואכלו, הם לא עשו כלל את הקשור לנהיגה בטיחותית. עכשיו אני שואלת, האם זה מותר להם? |כעיקרון יש לי את הלוחית רישוי שלהם ואת המיקום המדוייק בוא הם היו.| מה דעתכם בנושא, שוקו

מתנדב

New member
גם השוטרים מחוייבים להתנהג בכביש

ככל אזרח, לשים חגורה, לתפוס את ההגה עם שני ידיים, ולשמור על כל חוקי התנועה...

Round 1

New member
מעניין מה יעשו להם

אם תתלונני... לא נראה לי שיביאו להם קנס.

danielo18

New member
בד"כ סוגרים את זה בפנים..

ולא מוציאים להם דוחות או משהו כזה. רק במקרה חמור,של תאונה או נזק שוללים להם את הרישיון המשטרתי.. ודרך אגב,נדמה לי (ותקנו אותי אם אני טועה) שבניידות 'אור ירוק' אסור לשוטרים לנהוג אלא רק למתנדבים בלבד והמתנדב אחראי לכל מה שקשור בנהיגה(עבירות תנועה שהוצא עליהן דו"ח פנימי,תאונות,נזקים וכו').זה שהם לובשים מדים,זה לא אומר שהם שוטרים..יש גם מתנדבים שלובשים מדים ואלו המתנדבים שנמצאים ביח"מ(ית"מ והמתמי"ד לדוגמא)

Round 1

New member
נכון

גם בניידות משא"ז (מתנה מהסוכנות היהודית) אסור לשוטרים לנהוג.

קרבינוש

New member
עזבי זה מסובך ככה

לכי תוכיחי שהם התחילו עם בנות וגם את היית הנסיעה איך את יכולה לדעת מה הם בדיוק עושים ומי הם ממש לא יעשו משהו רציני בלי הסרטה מוכיחה

שוקו בת

New member
פשוט מאוד מאוד

ב"ה אני לא נהגתי.... אחי נהג אז אני יכולה לדעת בדיוק מה הם עשו!

wwICEww

New member
מתנדבת הולכת להלשין על שוטרים?

שזה בעצם כמו שוטר שמלשין על שוטר... אל תצפי שאח"כ יהיה לך כבוד

danielo18

New member
זה לא בסדר מה שאמרת! היא צודקת!

השוטרים בעצמם צריכים לתת דוגמא ולכבד את המדים ואת הגוף שהם מייצגים. אם שוטר בניידת תנועה עושה עבירות תנועה זה מבזה את כל המשטרה(באיזה סמכות הוא נותן לאזרח דו"ח אם הוא בעצמו לא מכבד את אותו חוק??).שאני יוצא למשמרת אני מתנהג כמו בנאדם ומשתדל שלא לעבור על החוק(אני אפילו לא עובר באדום..) כי אני מייצג.השוטרים האלה מתנהגים כמו בהמות ומבזים את כולם.אחרי זה יוצא לכל המשטרה שם מסריח ולכן אני חושב שהמשטרה בעצמה צריכה לטפל בהם ולא לטייח תלונות נגד שוטרים. בקשר לכבוד..מבחינתי היא צריכה לקבל את כל הכבוד שמגיע לה,שיש לה אומץ להודיע על 'מפגעים' כאלה.גם השוטרים בתחנה צריכים להוקיע את התופעות האלה ולא להתפס לשטויות של הלשנות וכו'

wwICEww

New member
זה די מוזר לא?

איך זה שהיא גם ראתה אותם נוסעים בלי חגורה ואוכלים אבל תוך כדי מתחילים עם בחורות, איך לעזאזל אפשר להתחיל עם בחורה בנסיעה??? ולגבי המשפט שלך "אני אפילו לא עובר באדום" זה דבר די מפגר שלא היית צריך להגיד... אתה לא עובר באדום בידיעה וכוונה לעבור באדום אלא עושה את זה בטעות, לא? ככה זה אצלי לפחות... ושוב, אתה רק ילד! נראה לך שכשמישהו רואה אותך עושה משהו לא נכון ברחוב אז זה נופל על כל המשטרה? נראה לך שמישהו חושב שאתה בכלל שוטר???? משתדל לא לעבור על החוק? גם הם לא... זה שראית אותם פעם אחת עושים את זה לא אומר שהם עושים את זה באופן קבוע... ובוא אני יגלה לך סוד, גם אני התחלתי עם בנות ואולי עוד יתחיל אם רק תהיה מישהי חמודה
בזמן שאני על מדים... זה טבעו של הגבר... מה שהיא עושה זה הלשנה, תן לה כבוד... כמה שאתה רוצה אבל שלא תצפה ממני ואני גם כמעט בטוח שמשאר השוטרים

danielo18

New member
לא עובר באדום פירושו..

שכן,לפעמים אני חוטא ועובר במעבר חציה באדום ומתי שאני באוטו אני לא עושה את זה ולא יעשה את זה בחיים שלי! אני ילד? אמנם אני בן 18.5 כולה אבל תאמין לי שאם היית רואה אותי ברחוב היית חושב שאני בן 22 לפחות. וכן,שאני הולך עם כובע שכתוב עליו משטרה(בלי וסט),חושבים שאני שוטר. וכן,אנשים ברחוב שהם קוראים על שוטרים מושחתים ועל כאלה שמנצלים את הסמכות ואת הכח שלהם לרעה(ראה כתבה בעיתון ידיעות היום),הם עושים הכללות ובמקום להאשים אחד או שניים,הם מאשימים את כולם.למרות שזה לא בסדר להכליל,זה מה שקורה והתדמית נפגעת. זה נראה לי מפגר כל העסק הזה של ההלשנות,זה מתאים לכיתה א'/גנון לא לאנשים בוגרים.זה לא אישי,פשוט זאת תפיסה מעוותת.מנקודת מבט שכזו,גם תלונה נגד שכן או נגד אחר בכלל זוהי הלשנה,לא ככה? להתחיל עם בנות? עזוב אותך..אם הפוזה של המדים עושה להם את זה אז אני אקח את הדרגות סרן ואת המדי ח"א של בן דוד שלי(תאמין לי,זה יותר שווה ממדי שוטר..)אם היא הולכת איתי רק בגלל המדים אז משהו באמת דפוק איתה.חוצמזה,אני לא צריך מדים כדי להתחיל עם בחורה. בקשר לטבעו של הגבר-אפשר לכבוש אותו למשך 4 שעות זה לא קשה כל כך.. אני לא רוצה להתפס לאירוע שהיא ציינה(לא הייתי שם),אלא לעיקרון שהובא פה,שלהתלונן נגד שוטר עבר עברה זה דבר פסול('הלשנה').

wwICEww

New member
קרעת אותי עכשיו

חשבתי אתה מדבר עם רכב לא במעבר חציה זאת הדעה שלך וזאת שלי ובזה סיכמתי את הנקודה.

מתנדב

New member
אני זוכר שהיה תקופה ארוכה

בדרום שמתנ"א היו נכנסים לעיר מסויימת ועוברים לגל של אותו עיר בכדי לשמוע עם יש אירועים מיוחדים, ובנוסף הם היו עומדים ברחוב מסויים, והיו מכוונים את האקדח לייזר על רכבים והם היו עוצרים גם ניידות ונותנים להם דוחו"ת, כמובן שאותם שוטרים שנתפסו לא יכלו להגיד שהם מיהרו לאירוע, היות והשוטרים ממתנ"א האזינו לגל שלהם, ואני זוכר שיום יום היו לפחות 2 שוטרים שקיבלו דוחו"ת, אני לא זוכר אם הם היו עוצרים את השוטרים בצד, או שהם היו מבררים בקשר מי נוהג על הניידת שמספרו....., ואז היו מביאים לו את הדו"ח בתחנה, אך מה שאני זוכר הוא, שהשוטרים תמיד דיברו בארוחת צהריים על זה שהם קיבלו דוחו"ת...

למעלה