שאלה

MARY Y

New member
שאלה

מה דעתכם על נעלי טימברלנד לטראקים בדרום אמריקה, מתאים או לא? פשוט יש לי בבית ואני מתלבטת אם לקנות חדשות או לצאת איתם

maz

New member
תלוי בנעל

בעקרון טימברלנד מייצרת נעלים טובות, חלקן מתאימות מאד לטיולים, חלקן לעבודה וחלקן להליכה עירונית. מה שחשוב בנעלים לטרקים - שיהיו נעלים גבוהות עם סוליה חזקה ועמידה, לא מחויב שיהיו אטומות למים (זה יתרון מסוים בדרום אמריקה, מצד שני אני קניתי נעלים שישמשו אותי גם בארץ ולכן העדפתי נעלים "נושמות" יותר) והחשוב מכל - שיהיו נוחות לך.

sela v

New member
חשוב

לטרק שהנעל תהיה חזקה, ולא תתפרק בדרך, ונראה לי שנעלי טימברלנד חזקות ומסיביות. עוד דבר שמאד חשוב, שהנעלים יהיו נוחות. אני ממליץ לך לעשות טיול קצר בארץ, שבו תנסי את הנעלים. חשוב שהטיול יהיה לפחות חצי יום, עם עליות וירידות בהרים, ותסחבי על הגב תרמיל קטן עם כמה דברים, כמו אוכל ו-2 בקבוקי מים, וככה תוכלי לדמות מסלול בדרום אמריקה. אם הנעליים לא נוחות, את תרגישי את זה אחרי כמה שעות.

beni165

New member
נעליים

שלום לכולם נוחות הנעליים זה הדבר הכי חשוב, ההמלצה לטיול היא טובה רק אם את בקושר חלקי, אם לא אז לא משנה איזה נעל תנעלי מסוף יכאבו לך הרגליים. לכן את צריכה לעשות את ההפרדה בין כאבי שרירים ללחיצות של הנעל על האצבעות למשל או שיפשוף בחלק העליות של הרגל. ושוב, הכי חשוב שהנעל תשב טוב על הרגל, תחזיק אותה, ותשמור על הקרסול. לדעתי נעלים אטומות לא רק שלא חיוניות, הן אפילו מיותרות (בהזדמנות). ו- sela, עניתי על השאלה שלך על מערכת גב, אבל זה נשאר שלושה עמודים מפה
בני

sela v

New member
שלום בני

דבר ראשון, ברוך הבא לפורום. אתה 100% צודק לגבי ההפרדה שיש לעשות בין כאב הרגל בגלל כושר לקוי, לזה שהנעל לוחצת. אז אם כבר הזכרת את זה. נעל ההליכה שלי, מאד לוחצת לא בהליכות קצרות, אבל בהליכה של יום שלם. השאלה איך שאני קונה נעל חדשה, אוכל לבדוק שהיא לא תלחץ לי? כי אם אצא עם הנעל לשטח לא יסכימו להחליף לי אותה.

beni165

New member
נעליים, קונים מהר.

שלא כמו בשיר, עדיף לקנות נעליים לאט. אני ממליץ על התהליך הבא: בשלב ראשון לעשות סקר שוק קצר ולראות איזה מותגים ישנם, מה המחיר (להתרגל לכיוון של כמה מאות שקלים), בגדול השוק היום נשלט ע"י חברות נעליים איטלקיות, אבל כולן קונות את הסוליות אצל אותו יצרן (מומלץ וויברם), כולן קונות בדים או עורות מאותם יצרנים, וכולן תופרות באותן שיטות, כך שכולן טובות, מי יותר מי פחות, ולכן לא צריך לפסול בשלב הזה אף נעל. בשלב שני הולכים לחנות ומבקשים למדוד נעלי הליכה, מידה XX, לא אטומות למים, סביר להניח שתקבלו משהו כמו 4-5 או יותר זוגות למדידה, אם פחות - עדיף ללכת למקום אחר, מומלץ למדוד את הנעליים עם גרביים עבות (צמר) ולא דקות (כותנה) כדי לתת עוד "נפח" לרגל (על תשכחו שהיא מתנפחת בהליכה. עכשיו, ללא ענייני מחיר/התאמה לעיניים/לחברה שלי יש סקרפה.. מודדים, מה שלא יושב טוב על הרגל חוזר למדף (יושב טוב - מחזיק את הרגל מכל הכיוונים) והערת ביניים - לבחירת המידה: שולחים את הרגל כמה שיותר קדימה לכיוון האצבעות (כאילו חופרים עם האצבעות פנימה) הרווח שנשאר בין העקב לנעל צריך להספיק בקושי לאצבע אחת... את הנעליים שעברו את הסינון הראשוני מודדים שוב, והפעם לחמש עשר דקות כל נעל, יושבים, עומדים, הולכים קצת ומרגישים הרגשה כללית. זהו, יותר מזה אי אפשר לעשות, אם כמה נעליים הגיעו לשלב הגמר אפשר לעבור לשלב המחיר, או הצבע, אבל אם יותר מדי הגיעו צריך להתאמץ יותר. ותהיו אובייקטיבים, זה שדני קנה גרמונט זה לא אומר שהמבנה שלה יהיה הכי טוב גם לכם. אם הנעל יושבת טוב על הרגל עם גרב עבה, אין שום סיבה שהיא תלחץ. ולא כדי להוריד את הנעל באמצע היום - אם יש ברירה. וואו חירבשתי
בהצלחה בני

Blueyes2

New member
טיילתי עם טימברלנד בהוארז

והאמת , די סבלתי .... היו לי גם נעליים שהיו לי נוחות בארץ , אבל גיליתי שלאחר הליכה של מס' ימים בטרק "הויוואש" עם השלג והגשמים - עם כל הוואקס ששמתי נרטבו לי הגרבים.. לכן לא היתי ממליצה עליהן , אך זה היה לפני שנתיים , אולי יש דגם משופר.. לטיול באירלנד כבר קניתי גרמונט ומאד נהנתי !!! ומה שחשוב - הגרבים לא נרטבו ! בהזדמנות זו היתי ממליצה לקחת נעלי ספורט קלות ומאווררות , לפעמים נמאס מהנעלי טרקים ורוב הטיול הוא ממש לא טרקים וכיף ללכת בערים עם נעלי ספורט

למעלה