שאלה

שאלה

איפה אפשר ללמוד פראמדיק בצפון, כמה עולה, כמה זמן הלימודים ואיזה תעודה מקבלים בסוף? חשוב לי מאוד תשובות מפורטות בבקשה בבקשה לא מצאתי את התשובות שאני צריכה בשום מקום!

ohad101

New member
תשובה בעירבון מוגבל מאווד

אני מדגיש שהתשובה היא לפי מה ששמעתי מכמה וכמה פאראמדיקים ולכן אני אומר את מה שהבנתי.. לימודי פארמדיקות נמשכים 3 שנים שבסופם מקבלים תואר אקדמאי לכל דבר. 3 שנים אלו כוללות לימודים עיוניים, התמחויות בבתי-חולים(במחלקות השונות)והשתלמויות נט"ן במד"א. לאחר שלוש שנים אלו מקבלים את התואר (תואר ראשון). שמעתי (ואני ממש ממש ממש לא סגור על זה שזה נכו) שצריך בגרות מלאה + פסיכומטרי מעל 500. בקשר למחיר אני לא יודע! מקווה שעזרתי!

orend123

New member
לא נכון

אוהד התשובה שלך מתייחסת רק לגבי לימודי רפואת חירום בבן גוריון. יוצאים משם אחרי 3 שנים עם תואר ראשון ברפואחת חירום (לא MD) ותעודת פאראמדיק. עוד דרך ללמוד את המקצוע היא בקורס של מד"א, הנמשך בד"כ כשנה. בד"כ הקורס מתקיים בתל-אביב. שמעתי על יוזמה חדשה שהקורס הקרוב שנפתח לעובדים באיזור הצפון יתקיים בחיפה. כמו כן ניתן ללמוד באסף הרופא לתואר סיעוד+פאראמדיק. וכמובן גם מסלול הקד"צ של צה"ל. עמית/דני, אולי כדאי להכניס את זה לשאלות ותשובות נפוצות או למאמרים, זה נשאל כאן רק 10 או 1000 פעם...

ohad101

New member
אורן אמרתי שתשובתי לא ברמה מספקת

ובנוסף אני מב"ש כך שיכולתי לספק לה מידע ששמעתי מפארמדיקים שלומדים בבן-גוריון.

תשובות

ישנם כמה אופציות....אני אפרט אותן למרות שהן פורטו כאן באמת מס' רב של פעמים: 1) קורס פאראמדיקים במד"א: קורס שאורכו כשנה עד שנה וחצי, מתבצע ב4 החודשים הראשונים במד"א ר"ג מחלקת הדרכה, לאחר מכן חודשיים וחצי בבתי חולים מרכזיים, והשאר בהשתלמויות על נט"ן/ אט"ן בתחנות. כמו כן עוברים שני קורסים לפני ההסמכה: PHTLS,ACLS. עובדי מד"א עוברים קורס זה כהשתלמות (ארוכה...:) וחיצוניים צריכים לעבור קורס נהגי אמבולנס לפני הקורס ולשלם 13000 ש"ח נכון לקורס 28. תנאי הקבלה הם: תעודת בגרות מלאה,זכאות לתעודת יושר (כלומר- ללא עבר פלילי) נסיון פארא-רפואי של כשנתיים לפחות (חובש קרבי/כללי, אח/ות, מתנדב מד"א (מע"ר), נהג אמבלונס וכו,). יש לעבור ועדת קבלה שכוללת בחינה באנגלית ובעזרה ראשונה, וראיון אישי. לאחר מכן יש לעבור יומיים של מבחנים פסיכוטכניים. אני חניך בקורס מד"א הנוכחי ויכול לומר שרמתו מאוד גבוהה. 2) תואר ראשון ברפואת חירום, באונ' בן גוריון בב"ש: 3 שנים, שבסיומם מקבלים רשיון פאראמדיק זהה לרשיון אותו מקבלים בוגרי הקורס של מד"א, ובנוסף תואר ראשון ברפואת חירום. תנאי הקבלה הם: תעודת בגרות, פסיכומטרי (אני חושב שמעל 500), ומעבר אותה ועדה ומבחנים פסיכוטכניים. יש אפשרות לפאראמדיקים בלי תואר להשלים לתואר ראשון ברפואת חירום בב"ש, לימודים שלמיטב ידיעתי הם יומיים בשבוע, למשך שנתיים. 3) לימודי סיעוד+ פאראמדיק:4 שנים, בביה"ח אסף הרופא לימודים סיעוד רגילים עם תואר בסיעוד + לימודי המשך שמקנים גםן רשיון פאראמדיק. * למיטב ידעתי אין מקומות אחרים בישראל שמכשירים פאראמדיקים. ** בקורס שלי ישנם חניכים מהצפון, במקרה זה הם עובדי מד"א, וישנים במלון מטעם מד"א בת"א במשך השבוע. *** חיצוניים מאיזורים מרוחקים שרוצים ללמוד פאראמדיק במד"א, יכולים להתאכסן באותו מלון במחירים מוזלים, או פשוט לשכור דירה זולה לתקופה הזו...אין ברירה. **** מי שהולך ללמוד בב"ש יכול להתאכסן במעונות הסטודנטים, והבנתי שיש שם אחלה חיי חברה. בהצלחה, חניך מקורס 28

paradan

New member
וגם PALS

ולגבי הדרישות סף בגרויות+פסיכומטרי הנתונים הם במגמת עליה. הערכה שלי היא שמתחת ל-600 היום קשה מאוד להתקבל...

ruth s

New member
אגב..

ככל שידוע לי החל מהשנה תנאי נוסף לקבלה ללימודי רפואת חירום הוא שנתיים וותק במד"א/הכשרה כחובש צבאי.

למעלה