שאלה!!

[TNT]

New member
שאלה!!

תראו אני לא טראקי אמיתי ובינתיים לא מתיימר להיות אבל אני בהחלט יודע להעריך סדרות מד"ב טובות. האמת שבחיים שלי לא ראיתי TOS ולמען האמת גם לא TNG אולי כשהיתי בכיתה א' וזה לא נחשב אבל מאד אהבתי את DS9 לדעתי לא התחלתי מהעונה הראשונה אבל ראיתי את הרוב את וויאג'ר ראיתי את מה שהיה בYES ואנטרפריז ראיתי חלק מהעונה הראשונה ועכשיו אני מוריד את העונה השניה (ווי יצא ארוך ועוד לא הגעתי לשאלה) אז בקיצור יש לי הרבה חורים ולכן יש לי שאלות ועכשיו לשאלת הש"ח תשעים באנטריפריז מה הקטע של לקטב את השלדה ?? מה יורים עליהם מגנטים?? ואם כבר הגענו לעניין של מגנים מה הקטע של המגנים המחורבנים של הפדרציה ?? זה פקינג פדרציה עם המון מינים והמון משאבים למה הם לא מפתחים מגנים נורמלים מילא שאין להם הסוואה (קלוקינג) WTF הולך עם המגנים שלהם כל הזמן אחרי פגיעה אחת מגנים ב 60% ולא רק זה יש גם קרע בשילדה ברציפים 6-7 זה לא הגיוני!!! אהה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני לא משוגע!!!!! אני רגוע!!!!!!!!!!!!!! לא רוצה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ויום טוב שיהיה לכם

driftwoodstav

New member
עזוב מגנים...

למה הם לא מעבירים את הגשר למקום נורמלי? למקום שלא יפוצצו אותו בפגיעה הראשונה? ולמה הם לא ממציאים משהו שכל האנשים בגשר לא יתחילו ליפול אחד על השני בכל פגיעה קטנה?

tivol man

New member
אני חושב

הקונטיימנט פילד (לא יודע לאיית באנגלית) של הכור-כוח הוא מגנטי ולכן יש סיכוי שגם המגנים פועלים בצורה כזאתי... כנראה שזה בעצם הבסיס לשדה כח באשר הוא. הרציף 6 נפגע!! רציף 7 התפוצץ!!! זה כי אחרת מה, אחרי מאה ספינות וכל הספינה קורסת רק יתחילו הרציפים לקרוס??! רוצים לעשות לך תפיסה במציאות ביחס לספינות של היום... אני חושה,כי הרי באותה מידה היו שמים לך חייזרים שלא דומים לבני אדם, אך לא היית מאמין. דמיון למציאות כנראה ואקשן, הרבה.... יום טוב...
נ.ב היו יכולים לעשות לנו קלוקינג כמו לדפיינט ונשקים כמו לבורג והגנות כמו לספינה ההיא ספוילר:::: שבוויאג'ר הדוקטור לקח שהייתה בעצם הולוגרמה??? והמגנים שלה קרעו את הבורג. כן אבל כאמור, מאותה סיבה שסבן אומרת why are you stairing at my chest?. בשביל הרייטינג...

[TNT]

New member
לדעתי זה מוגזם

ברור שהפדרציה לא צרכה להעות הכי חזקה בהכול אבל לפחות בתחום אחד!!! זה גם לא הגיוני שהם נחשבים לכל כך חזקים אם אין להם שום יתרון על המינים בסביבה. עקרונית הדומיניון היוא אמורים לקרוע אותם מהר מאד!!!! מזלם שהקלינגונים נלחמו לצידם. ושוב אני חייס לציין קמה זה מרגיז שיש פיצוצים כשיש מגנים מה שהכי מרגיז זה שגם כשהמגנים עוד גבוהים אחרי פגיעה אחת (נדיר!!) עדיין יש פיצוצים כל הרעיון הוא שהמן כשמו הוא מגן!!!!! אולי שיעשו את המגן רחוק יותר מהשלדה? אאה ועוד לא ממש הבנתי את הרעיון של הקיטוב

Bajoran Priest

New member
מי אמר שאין להם יתרונות?

ובכלל, אני לא מבין מה אתה רוצה. ברור שהמגן מגן, אם לא היו להם מגינים הספינות היו נהרסות מכל מתח טורפדו. אבל ברור שהמגינים נחלשים אחרי פגיעות, מה רצית? שהם יהיו בלתי חדירים לגמרי?

[TNT]

New member
לדעתי מגן לא צריך לפעול ככה

הרעיון שמגן מגן עד רמה מסוימת מעל לזה הוא לא מגן ומתחת לזה הוא מגן כל עוד יש מה שמספק למגן כוח המגן צריך לצנוח לרגע וישר לחזור (הזמן שלוקח לטעון את הקבלים) עוד רעיון טוב למגן זה המגן של הבורג שלדעתי הוא הכי הגיוני כי הוא מגן נגד נשקים מבוססי אנרגיה והוא מתעים את עצמו לתדר של הנשק כך שהוא מבטל את האנרגיה שבו כמו שגל יכול לבטל גל. זה לא הגיוני שהם יכולים להתאים את התדר תמיד אבל ש.

TUVIX

New member
לספינה יש 6 מגנים שונים

יש אזורים שבהם המגים חלשים ראה את הפרק בDS9 שבו ואיון5 נטש את הדומיניון ואודו בא "לאסוף" אותו וכש באה חלילית תקיפה של הדומיניון להשמיד אותם ואיון אמר לאודו לאן לכוון ואודו פירק את החללית תוך שניה עם ראנבאוט כמו כן כאשר יורים על מגן נוצרים חורים במגן עצמו עם הנשק חזק מאוד ולכן חלק אנרגיה של הנשק עובר כמו כן אם תסתכלו טוב על קטעים שיורים ורואים את המגן זוהר תראו שהוא בנוי מאזורים של צבע דהוי ומלא המגן עצמו לא סגור 100 אחוז יש בו אזורים חלשים וחזקים אבל הוא כל הזמן משתנה כלומר האזורים לא נשארים באותו במקום ראה פארסקייפ לדוגמא הרבה יותר טובה להם יש שני מערכות שחופפות אחת על השניה רק עם אחת יש חורים במגן אבל לנו אין עוד מערכת שחופפת על הראשונה והאזורים החלשים הם לא ממש מגנים

ליזידי

New member
וכמו-כן...

אמנם העניין עם זה שלספינה יש כמה מגינים שונים בכל כיוון וכל אחד יכול ליפול בלי להשפיע על האחרים הוא התירוץ העיקרי... אבל הידעתם שיש גם תופעה בפיסיקה שנקראת "מינהור קוונטי"? לפי העיקרון הזה קוונט בודד (למשל אלקטרונים או פוטונים) יכול לעבור בטווח מסויים למרות שיש בו מחסום פוטנציאלים. דוגמא במילים פשוטות: תארו לעצמכם שהמון אנשים יצטופפו ליד קיר - ולאט לאט כמה מהם פשוט יצליחו לעבור דרכו! (למרות שזה לא עובד באמת אצל אנשים, כי הם אינם קוונטים).... סתם בשביל ידע כללי.

tivol man

New member
הרעיון של המגנים שמשתנים:

הספוילר שהתכוונתי מקודם גם קשור! הספינה ההולוגרפית שהדוקטור הצטרף אליה? היו לה שלושה מגנים ולכל אחד גנרטור נפרד!.. וכמובן מגנים ברמה הירוג'נית, כך שהם מנצחים בורג.... הם התאימו את התדר, הסיבה שלא עושים דברים כמו התאמת תדרים בספינות הפדרציה הרבה זה כי צריך שלא ננצח כל הזמן, אתה לא רואה מגייור נכון
וחוצמזה בפשטות.. הספינות השתנו בצורה בלתי כרונולוגית כי השנים במציאות שלך השתנו כן באופן כרונולוגי תואם.... אל תהיה "תמים"
או לחילופין, תפעיל את הדמיון

Sefy

New member
לא הבנתי את הספוילר

בהקשר למה שאמרת ? מה זה קשור ?

TUVIX

New member
עזוב את זה איך הם יסבירו

באנטרפרייז את המעבר לספינות המוזורות זהשתמשו בהם במלחמת הרומלאנים ומעבר מפייזרים נורמאליים ופוטוניק/קינטיק טורפידוס לפייז קאנון המכוער להחריד בTOS הספינות שהשתמשו בהם במלחת הרומלאנים הם גליליות כאלה ונראות דומות יותר לBAB5 מאשר לטרק והם יותר מאוחרות מהNX-01 אז למה נטשו את דזיין הצלחת ועברו לגליל ואז חזרו לזה שוב? ולמה נטשו כלי נשק נורמאליים ועברו למשהו דפוק? בקשר לקיטוב זה בסדר כל המגנים עובדים על בסיס מגנטי קיטוב השילדה יוצר שדה מגנטי חלש מסביב לשילד שפועל כמו מגן מאוד חלש.

למעלה